Deleted17 ay onları hiç ama hiç düşünmeyin ya ne kadar sinir bozuyolar ben 21 aylıkken bırakmış sayılırım bana 2 yaşına kadar emzirseydin sunnetti falan diyen biri vardı ay dedim bütün sünnetleri hepsiyle yerine getirdin okey sadece bu mu kaldı? İnsanın ne yaşadığını bilmeden konuşmuş olmak için konuşuyorlar. Ben tatile gidicem orda da vaktimi rahat geçirmek istediğim için şimdi bıraktım diyodum daha çok kuduruyolardı🤣
Emzirmeyi sonlandırma 🥲
Deleted17 ve evet uyumayan çocuk kadar mutsuzu huysuzu yok. Önceden uzun süreler uyanık kalsın geç yatsın ki gece guzel uyusun diye düşünüp yavruma eziyet ettiğim günler oldu halbuki sonradan anladım uyku uykunun mayasıymış gerçekten. Öyle veya böyle bence bir annenin çocuğunun sağlıklı uyku uyuyabilmesi için her şeyi yapması gerek. En hızlı ilk üç senede büyüyor bebekler ve biz şu vakte kadar emziricem deyip inatlastigimizda uykuda büyüyecek olan çocuğumuzun uykusunun 10 kere bölünmesine sebep oluyoruz evet anne sütü harika bı antibiyotik ama uyku da bı o kadar önemli
Sinemsinem peki memede biriken sütü ne yaptınız, sağıp sağmama konusunda kararsızım . Sağ göğsüm çok doldu. Sol bitmiş zaten bebeğim solu pek sevmezdi. Bu gece de yola çıkıcaz eşim aradı şimdi mastit falan olmam inşallah yollarda. Bilseydim bir hafta sonraya bırakırdım yolculuk da korkutuyor şimdi memesiz 😬 ne emzik ne biberon almıyor çünku
Deleted17 ben 1 hafta şiş gezdim memelerim ve 1 haftada 2-3 kez elle sağım yapmaya çalıştım son yaptığımda bı dokundum dakikalarda süt aktı sadece dokunmamla bidaha da hiç sagmadim ondan sonra yumuşadı 1-2 hafta sonra da kendiliğinden kesildi sutum. Yani el ile kendimizi rahatlatacak kadar sagmakta sakınca yok bence ama makineye falan girmeyin daha da artırması söz konusu. Bu arada her konuda bisey söyleyebilirim ama araba konusunda benim de diyecek biseyim yok tek yapabildiğim çizgi film açmak ki uzun yolculuklar da bu da olmuyor o yüzden sık sık mola veriyoruz biz de çok fazla yolculuğa çıkarız çünkü. Yani kızım arabada özellikle bagimliydi hala daha bindiğinde boşluğa düşer ağlar ağlar uyuya kalır daha yeni yeni araba bindiği dakikarda sakinlemeye başladı
Kızım 18 aylıktı bir gün mememi ısırdı kanadı ta o gün bıraktırma kararı aldık eşimle ertesi gün farklı Bi durum için doktora gittik gelince yara bandı yapıştırdım dedim memeler hasta oldu artık ememezsin ama arada öpebiliesin ilk üç gün baya zorlandık tekrar vermeyi bile düşündüm eşim tekrar başa dönmeyelim biraz sabret dedi 3 günden sonra alıştı bantı .çıkardık ara ara gelip öptü sonra kendisi istemedi zaten
Bugün emzirmeyi bırakalı bir hafta oluyor, çocuğum yemek yer uyur diye bıraktım ama daha kötü oldu. Ne uyuyor ne yiyor o kadar zayıfladı ki… aksi gibi hala sütüm de geliyor tek göğsümde 😬 her an yeniden başlayabilirim kendimi zor tutuyorum kıyamıyorum sütüm varken ona vermeyince nankörlük mü ediyorum?tünelin sonunda ışık var mı
Deleted17 kızım bırakalı 1 ay oldu hala anne emiyimm diyo 😅 o değilde iki hafta ben çok zorluk çektim acısından çok şükür geçti acaba nereye çekildi o süt 🙄😅 pes etme vazgeçersen sil baştan başlarsın tekrar bıraktırmak daha zor olur senin için diş macunu sür çevresine eğh oldu de bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama anlayacağı şekilde anlat süt icirebilirsin mesela
Birkul1 yok o alıştı istemiyor. Arada gözgöze gelince meme diyor konuyu değiştiriyorum zorlamıyor ama ben üzüldüm yaa. Bide süt çok birikti 🥺