Emzirmeyi sonlandırma 🥲
mrsturk benim kızım hiç kalkmıyordu 1 haftadır günde 3 saat uyuyor muyum bilmiyorum. Birde emmiyor ah emse meme ağzında duracak sadece alışkanlık oldu resmen
mrsturk en son sabah 11.30 da emzirdim artık memelerinin çok acıdığını onun büyüdüğünü anlattım. Anlamıyo gibi görünüyorlar ama bence herşeyi anlıyor.Oyuncak kedisine su içirdik beraber o da içti sonra kedisini uyuttuk. Uyandıktan sonra istedi kediye su içirdik top oynadık kafası karıştı. İlk uykusunu yarım saat uyudu şimdi 2. Uykusu erkene kaydı mecburen Sabır taşını sürdüm ama çok şükür göstermeme gerek kalmadı. Kedisine sarıldı ayağımda salladım uyudu. Normalde mümkün değil asla. Dedim ya bizi anlıyorlar. Ben de duygusalım çok özleyeceğim biliyorum.
Birkul1 akıllı süt ne ki devam sütü falan mı merak ettim 😄
Gokkusagim kız yanlış anlamışsın akıllı ben demek istedim 🥲
Asyad benimki de çıkar diye bağırıp kendini yırtıyo 🤣
mrsturk benim kızımdan 22 aylık gece 2 kere falan kalkıyor gündüz hep meme yemek az yer deli oluyorum sabır taşı aldım önce emmedi sonra emmeye başladı bant yapıştırdım ağladı çıkar diye sirke sürdüm gene emdi 🤦🏼♀️
Birkul1 valla benimde 3 gün sonra bir yaşında olucak dün gece gram uyku uyumadım sabaha kadar emiyor yanından ayrıldım direk uyanıyor ağlıyor meme diye bağırıyor emzik veriyorum sallıyorum uyumuyor yinede kızım 2 yaşına 1 ay kala birakmistik ama oğlumda daha erken olucak büyük ihtimalle zaten 6 aydan beri 100 Gr dahi kilo almadı 8.5 kiloda kaldı çünkü sadece emiyor asla yemek ek gıda mama yada yemiyor ne yaptıysam olmadı annemler falan bu emmeye alıştığı için ne zaman bırakırsan o zman yemek yer diyorlar çok zor bende emzirmek istiyorum biraz daha ama çaresizim artık 😑😔
delihatunum nasıl başarıcaz bilemiyorumm Allah yardımcımızz olsuunn
nazhanebos_ doktorunuzla konuştunuz mu, çünkü önemli olan ilk 6 ay, siz 1 yaşına kadar da emzirmişsiniz. Burdan sonrası dudak tiryakiliği ona yetecek kadar süt yok. Onun beslenmesi lazım bu yüzden bırakmak gerekcekse bırakmalı bence
Bu arada maşallah diyeyim hiç korkyupum gibi olmadı ya. Meğer çocuk hazırmış ben değilmişim. Gece uyumadan ıhlamur papatya rezene çayı verdim ki zırt pırt uyanıp meme krizine girmesin 😂 1 kez uyandı onda da su içti kedisine sarıldı ayağımda salladım uyudu. Sabah uyanınca da ben değil eşim aldı yatağından böylece sabah memesini de atladık . Bakalım..
Merhaba biz bırakalı nerdeyse bir ay oluyor size tavsiyem sabır taşını kullanın. Hem de sizin bebeğiniz daha da düşkün bı bebekmiş benimkinden. Çünkü asla denemekten vazgeçmiyorlar bu sabah bile kızım meme aç dedi ki normalde unuttuğu halde. Ağlayarak vedalastim yazdığınızi okuyunca ben de bir miktar ağlamış olabilirim🥲 ben de bırakırken çok duygusaldım ama sonucuna bakınca inanın çok memnun kalacaksınız hem uykusu hem yemesi aşırı fark edecek çünkü. Süreç bir iki haftaya yayılıyor ağlayarak memenizi açmaya falan çalışıyor mecbur onu sogutacak bişey olması lazım orda çünkü bence dunyada en sevdikleri şey olan memeyi çekip koparmamizi hiçbir bebek tek seferde vazgeçerek anlayışla karşılamaz. Ama şimdi uzuntunuz dinsin çünkü sonucu çok güzel. Kolaylıklar diliyorum size inşallah en kısa zamanda deliksiz uyudugunuz, çocuğunuzun da güzelce yediği günlere kavuşursunuz💖
Bu arada iki haftaya yayılır demişim ama endişelenmeyin benim sutumun çekilmesi o kadar sürdü yoksa kızım beni çıplak ya da camasirla görmediği sürece tamamen unutmuştu memeyi. Benimki çok düşkün falan derken bı bakiyoruz 3-4 gün içinde unutmuş yani
Sinemsinem ne güzel yazmışsınız çok teşekkür ederim böyle bir desteğe ihtiyacım varmış 🥲 sabır taşı aldım sürdüm ama daha göstermedim bakalım son ana kadar başka yollarla dikkat dağıtıyoruz , uf oldu dedim anladı gelip gidip uff diyor 🥺🥺 bir yanım cesaretli bir yanım kırgın sanki hiç kıyamıyorum
Deleted17 evet insan gerçekten kiyamiyor bu her çocukta mi böyle bilmiyorum ama benim ilk çocuğum daha o yüzden sanki onu koparıyomuşum buna hakkım yok falan diye düşündüm 3 yaşına kadar emzirenleri duyunca falan psikolojim bozuldu😂😂 ama gel gelelim onun da benim de psikolojimin iyi olması her şeyden önemli şu anda deliksiz uyuyo sayılır bazı geceler hariç (önceden bu hayaldi bizim için emerek uyuduğu için gece boyu emmek isterdi) ve güzelce de yemeğini yiyo eskiye nazaran. En önemlisi de sanki insan bağı kopacak saniyo emme bitince ama öyle olmuyormuş anne annedir yine agladiginda anne diye agliyo benim kucağımda huzur buluyo. Bu arada aklinizda olsun ben bırakırken yalnız degildim yanımda kayinvalidem falan vardı ve emzirmeyi bırakınca sallayarak uyutmaya başladım uykuya çok direnip de ağlayınca sakinleşsin diye biraz biberonla süt teklif ettik ve ilk gunlerdeki uyku öncesi krizini böyle atlattık. Ben başka biseye bağımlı olur biberon, süt vs diye endişeliydim ama k validem falan birden boşluğa düştü 2 senedir hep emen çocuk aniden bırakınca başka biseye bağlanmak ister ama hemen bağımlılık olmaz korkma falan dediler ve çok mantıklı geldi sonradan. Zaten 3 gün falan içti baska içmedi sütü bide gece uyandığında değil ilk uykusuna yatarken teklif ettim sadece çünkü gece verince gerçekten alışkanlık olabilir bu sefer de onun için uyanabilir dediler ilk olduğu için herkesi dinliyorsunuz ama bunlar mantıklı önerilerdi Allah’tan 😂😂 velhasıl sonucu görünce mest oluyorsunuz mutluluktan bide tabi binlerce şükür sebebimiz var kendi istegimizlw bırakıyoruz istediğimiz kadar emzirmis oluyoruz bunlar hep şükür sebebi bence✨kusura bakmayın çok uzun oldu ama benim de maksadım içiniz ferahlasin çünkü insan dünyanın sonu saniyo ben bırakmaya karar verdiğim gün sebepsiz gözümden yaşlar akiyodu daha kızımın haberi bile yokken😂 sonucun böyle olacağını bile hiç stres bile yapmazdım bırakın ağlamayı
Sinemsinem umutlarım yeşerdi 😍 uyusun ve mutlu bir çocuk olsun istiyorum çünkü uyumadıkça hep huzursuz ne yiyor ne uyuyor bütün gün eteğimde çekiştiriyor, bizim de mutlu bir ilişkimiz yok anne çocuk olarak yani sürekli ağlama hali.. evet som emzirdiğimde ağladım , dün gece emzirmeden uyuturken çok gücüme gitti ağladım, şuan yazarken yine gözümden yaşlar akıyor.. emzirmek çok güzel bir duyguydu çok şükür Allah nasip etti. Başka çocuk da düşünmediğim için emzirmek gerçekten sondu benim için kendim için de zor yani bırakmak.. ben doğum yapınca da hamileliği özleyip ağlamış insanım gerçi 😂😂 inanıyorum herşey çok güzel olacak.
Erken değil mi emzir diyenler de var. Psikolojik baskı yapanlar. Ama kimse bebeğini annesi kadar iyi düşünemez. Her anne bebek ilişkisi farklı..
Birkul1 ahahhahhahh resmen uydurmuşum 😆😆