İburamin zero ?
yagmurum Allah yardımcınız olsun çocukların hasta olması gerçekten anneler için çok kötü ve zor Allah şifasını versin inşallah 🤲
Bihterinannesifirdevs Amin canım çok sağol. 🙏 giçbir çocuk hasta olmasın 🧿🙏❤️
rumi21 Ben üç gün önce eczaneden aldım 56 tlydi. Sağlık ocağı da yazıyor.
yagmurum İlacı açtıktan sonra kullanma süresi 10 gün demişti bize doktorumuz. Sonra etkisini kaybediyor çöpe at demişti. 1 sene önce açmışsınız ilacı SKT geçmese bile etkisi kalmamıştır. Yenisini alın, geçmiş olsun 🙏🏻
napolyonuneltisi Bana doktorumuz buzdolabında muhafaza etmemi, 4 ay kadar bozulmamışsa içirebileceğimi söylemişti. Hatta 4 ayı geçmişse çalkala tortulaşma şekerlenme gibi durumlar olmuyorsa bozulmamıştır yine içirebilirsin diye eklemişti. Antibiyotik için mi size öyle söylenildi acaba. Suyla karışan toz ilaçlar on gün geçince rengi de değişiyor çünkü.
zarifhanim Hayır tüm şuruplar için geçerli. Açıldıktan belli bir süre sonra etkisini yitiriyor. Antibiyotik için söylemedim 😇
napolyonuneltisi Benim buzdolabımda hep ağrı kesici ateş düşürücü bulunur. Doktora sorarak da kullanırım 3 4 aya kadar, hiç bozulduğuna etki göstermediğine şahit olmadım. Zaten ilaç yazacaksa sorar önce örneğin iburamin yazıyorum evinde var mı diye. Bende açalı iki ay olmuşsa söylüyorum kullanabilirsin diyor. Ha sürekli doktora giden kullanıp bitiren atabilir ama ağrı kesici ateş düşürücü gibi şuruplar da bir hastalık sürecinde bitmiyor. Bozulmadan atmaya gerek yok bence.
yagmurum geçen bir doktora gittim iburamin zero kesinlikle vermememi söyledi 4 yaşında sonra çok gerekmedikçe vereblrsin ama 1.5 yaşındaki kızıma asla verme dedi. İçeriğinden dolayı faydalı değil zararlı dedi. Ama artık 4 yaşındaki kızımada vermem en iyisi ıhlamur ve burun temizliği dedi.
sessizoyuncu41 Neden öyle diyorlar acaba içindeki hangi madde zararlı
yagmurum kızınız kaç yaşında?
yagmurum soguk alginligi grubundaki saniirim birkac ilac havale esigini düşürüyor iburamin dahil digerlerinide bulabilirsem yazarım. çok ileri değilse sarimsak+bal+limon karışımı öneririm benim kızımda bir kaç gün önce geceleri hafif ateşle başladı ertesi gün burnum yanıyor anne diyince(akmayada baslamisti hapşırık falan), hemen o karisimdan, ıhlamur, kemik sulu çorba falan yaptım baya toparladı çok şükür şimdi. Sarimsak kürünu düzenli verdiğinizde bağışıklığı da koruyor sık hastalanmiyorlar
- peditus, aferin özellikle peditusun gende ki var olan havale geçirmeyi açığa çıkarıyor deniyor epilepsi hastalarına da yasaklı bir ilaç
Cicilibicili çok tesekkür ederim dükkat edeceğim :( ateş korkum zaten . Kızım doğdugundan beri ateşe karsı korkum olustu ki olumsuz bişey de yasamadık cok şükür 🙏 ama korkuyorum
yagmurum bende ateşten çok korkuyorum bagisikligini güçlü tutmaya çalışıyorum ama büyüdükçe paketli gıdalar fazla tüketmeye başladı o biraz kötü etkiliyor bağışıklığını olunca da en fazla calpol parol falan
- Düzenlendi
zarifhanim İburamin zaten kullanılmaması gereken bir ilaç kaldı ki aylarca açık kalmış olanının kullanılması banada doğru gelmiyor . Olabilir, sizin doktorunuzun görüşü bu şekilde olabilir. Bizim doktorumuzun görüşüde kullanılmaması yönünde max. 1 ay sonrası bizde çöpe gidiyor. Sık ilaç kullanan biri değilim, hatta hiç kullanmamaya gayret ediyorum. Alternatif tıp candır. 😇
yagmurum doktor söylemiş ama kayınvalidem götürmüştü doktora ona söylemiş kayınvalidemde niye yazıyorlar o zaman demş orası çok bşka konu demiş ama siz vermeyin demiş kızım 20 aylık bu arada