Vajinismus tamamen psikolojik bir rahatsızlık, eğer bir kadın doğum doktoru vajinana sadece bakarak herhangi bir problemin olmadığını söylerse.. (çünkü kimi kadınlarda problem olabiliyor) bu konuda çok iyi, uzman doktorlar var. Bende bu dertten muzdariptim ve tek benim sanırım dünyada bunu çözemeyecek diye düşünüp dururdum. Kimi evde kendi kendine tedavi edebildiğini söylüyor ancak işin uzmanından öğrenerek ve bunun tamamen psikolojik bir hastalık olduğunu anlayarak çözüme çok kısa bir sürede ulaştırabiliyor. Herşey senin elinde, tedavi de iyileşeceğine inanmak ve eşine güvenmek, bunun sadece kafanda kurduğun bir oyun olduğunu bilmek aslında işin özü.. Benim tedavimde aparatlarla bu işi çözdük ayrıca rahatlatıcı müzik, huzur yani psikolojiyi tamamen rahatlatmak.. Ankarada yaşıyorum ve gittiğim dr muhteşemdi.. Tıpkı bir anne şefkati ile çok kosa sürede bu derdimi üzerimden aldı.. Yardımcı olabileceğim bir şey varsa anlatırım.. Allah kurtarsın 🙏🏼 o derdi çok iyi biliyorum ama çok ufak birşey.. Hiçbirşey yok insan başarınca anlıyor..