Kızlar selam 🤚
Buzluğa hazirlayıp attığınız , bir misafir geleceği zaman falan hemen elinizin altında olan yani buzluktan çıkarıp isittiginiz onerileriniz var mı ?
Mesela ben bugün sakallı poğaça diye birşey yaptım pogacaya labne sürüp maydonoz gezdiriyorsunuz üzerine sakallı poğaça dediğim o , tahinli kurabiye yaptım , kakaolu kek yaptım ve bunlari dondurucuya attım. Misafir geleceği zaman hemen elimin altında kolaylık olsun diye. Buna benzer önerileriniz var mı buzluğa yapılıp atılabilecek şeyler neler olur sizce başka ?
BUZLUK İCİN ONERİLER
Ben buzluk böreği tuzlu kurabiye mozaik pasta koyarım 🫢
Dogruu43 benim de buzluğumda poğaça, börek hiç eksik olmaz. Hem sabah kahvaltısına hem de misafir geldiginde çıkartıp fırında ısıtıyorum, şip şak hazır 😂 onun haricinde starbucks kurabiyesi koyuyorum, misafir geldiğinde buzlu iken dilimleyip fırında pişiriyorum.
Yemek olarakta patlıcan biber közlemesi koydum, patlıcan kızartıp koydum( karnıyarık için), daha çok şey var da yazmayim hepsini. 😊 ama pogaca ve kurabiye sık sık yendiği için en çok onları yapıp koyuyorum, bir de pandispanya keki yapıp koyuyorum. Benim cocuklar pasta cok seviyor diye, canları istedikleri zaman buzluktan pandispanya kekini çıkartıyorum, o eriyene kadar pastacı kreması ,krem şanti hazırlıyorum, 15-20 dk da pasta hazır oluyor 😂😁
Dogruu43 oğlum küçükken ⅚ çeşit yapar atardım iki bebek olduktan sonra en fazla tek çeşit oda oğlumun beslenmesi için 😅😅😅 bende çikolatalı katmer poğaça, sigara böreği (çiğ)
Attım buzluğa önce mozaik pasta yaoar çıkarınca puding yapar dokerdim üstüne çok yedigimizden mi neden artık onuda canımız istemiyo kek bence hemen yapılan bişey hem buzluk kokusu siniyodu yapmadım bidaha
- Düzenlendi
Dogruu43 diğerleri aslında hepimizin bildiği şeyler😂 bezelye, fasulye, bamya, nohut, mısır, kabak ( kabağı hem yemeklik küp küp doğrayıp koyuyorum, hemde rendeleyip koyuyorum. Kabak rendesiyle börek yapıyorum). Semizotunu yıkayıp temizleyip doğrayıp koyuyorum( hem salatası, hem böreği, hem cacığı süper oluyor) 😁 kabak biber dolmalık oyup koyuyorum(dolma yapacağim zaman dolma içini hazırlayıp sonra buzlu buzlu kabakların biberlerin içini doldurup tencereye dizip pisiriyorum. Salatalığı cacıklık dograyıp koyuyorum, cacık yapacağim zaman buzluktan salatalığı çıkarıp üzerine yoğurt koyuyorum, öyle erimesini bekliyorum. Çok pratik oluyor bana göre 😂 salatalik doğramayı hiç sevmem de 🤣 domatesi halka halka doğrayıp buzluğa atarım, havuçları da doğrayıp buzluğa atıyorum, benim cocuklar havuçlu pilav seviyor, o yüzden pratik oluyor, pilav yaparken buzlu buzlu havuçları pilavın üzerine koyuyorum biraz. Yemeklik biber de doğrayıp koyuyorum. Sarımsak kabuğunu soyup doğrayıp atıyorum, yemek yaparken çıkar at tencereye hemen 😂 nane maydonoz da dograyıp buzluğa atıyorum. Tüm tavuk alıyorum, düdüklü tencere de pişiriyorum, tavuk suyunu ayrı kaba koyup buzluğa atıyorum, tavuk etlerini de didikleyip poşetleyip koyuyorum, kışın şehriyeli tavuk çorbası yapıyorum ben sık sık, kolay oluyor öyle, tavuk haşlıcam diye uğraşmıyorum 😁 kıyma köftesi yapıp şekillendirip kapaklı kaba koyup buzluga atıyorum. Cocuklara köfte yapacağım zaman buzluktan çıkarıp biraz eridikten sonra kızartıyorum. Hepsi şip şak bana göre 🤣
Meyve olarakta şeftali, mürdüm eriği ,elma kabularını soyup dilimleyip koydum şimdilik. Eriğin çekirdegini çıkartıp ikiye bölüp koydum. Elmadan hoşaf yapıyorum. Şeftaliden meyvesuyu yapıyorum, erikle de kek yapıyorum. Başka birşeyde yok. Bu kadar 😂
Hıı birde annemle mantı yapacaz, mantı atacam buzluğa, yaprak bulabilirsem sarma sarıp atacam birazda. Kaynanam da tarhana, turşu verecek. 😁
Sedaa tarhanayla turşuyu da buzluğa atacam deme düşüp bayılırım şuracıkta 😂😂😂
Evet ama mantıklı çoğu saydığın şey , pratik ele gelir hemen bende saydıklarının bir kısmını atıyorum genelde sulu yemeklik şeyleri işte bamya olsun fasulye nohut olsun vs. Vs. Ama salatalık , domates ya da meyveleri falan denememistim hiç onu da denerim. Heleki sarmayı sarıp buzluğa atmak çok iyi oluyor ya bir misafir falan gelecekse özellikle. Bu arada semizotunun sulu yemeğini yapıp denedin mi hiç ? Eğer denemediysen kesinlikle tavsiye ederim ekşilice o kadar muazzam oluyor ki bi dene derim ✨
Dogruu43 tarhanayla turşuyu da buzluğa atacam deme düşüp bayılırım şuracıkta 😂😂😂
Yok kız onları atmıyorum 🤣🤣
Böyle uzun yazınca çok şey varmış gibi gözüküyor ama daha dolabın yarısı boş bile 😂 hepsi de pratik şeyler gerçekten. Fırında tavuk patates yemegi yaparken buzluktaki domatesleri üzerine diziyorum mesela, ya da fırında köfte balık yaparken yine buzluktaki domatesleri kullanıyorum, karnıyarığin üzerine de koyuyorum o domatesleri.
Semizotunun böregini eşim çok seviyor, o yüzden en cok böreğini yapıyorum, birde salatasını çok yapıyorum. Sulu yemeğini daha hiç denemedim, ama eminim güzel oluyordur 🤤😁
Valla tatlı pasta poğaça kek atmıyorum ben misafirim gelmez pek zaten gurbete gelin geldim çok nadir gelir. Ben kendim diyetteyim yemiyorum zaten. Yemeklik atıyorum daha çok buzluğa.
-Dolmalık biber
-Doğranmış yemeklik biber
-Doğranmış domates
-Yeşil fasulye
-Yaprak sarma için yaprak
-Közlenmiş patlıcan karniyarik için
-Közlenmiş kapya biber
-Haşlanmış nohut
-Tavuk suyu
-Kurutulmus domates,biber
Genel olarak böyle 😂
Elisam2022 evet onları bende atıyorum kolaylik oluyor ya
Sedaa semizotunu sulu yemek olarak değil de ıspanak gibi yapıyor Annem ben pek sevmiyorum ama annemler seviyor bayağı soğan kavurup domatesle azıcık salçayla hiç su eklemeden kendi su bırakıyor zaten kavuruyor biraz da limon 😂
Elisam2022 aynı ıspanak gibi desene 😂 ben de ıspanağı aynı bu şekilde yapıyorum, üzerine de sarımsaklı yoğurt döküyorum, bayıla bayıla yiyoruz eşimle. Bir gün bunun semizotlu versiyonunu da denicem, biz semizotunu cok seviyoruz, eminim bunu da sever yeriz 😂