HurremSultan benim kızımda ek gıda konusunda çok zorladı beni, 2 aylıktan 6 aylığa kadar meme reddi yaşadık, 6 aylikken ek gıdaya gectigimizde hic yemiyordu, öğürüp kusuyordu. 8 aylık oldugunda doktor mama başlattı, çünkü kilosu çok azdı. 1,5 yaşa kadar hiç yumurta yemedi benim kızımda ama peynir zeytin yiyordu sadece kahvaltida birde cay iciyordu. Ben sadece mamayı biberonla veriyordum, çay meyve suyu felan barlakla içiriyordum. Meyvelerden yiyordu ama yemek hiç yemiyordu, zorladığım zamanlarda da kusuyordu. O yüzden hic zorlamadim bende yesin diye. Oğluma yemek hazırlarken kızımı da yanina oturtuyordum belki ondan görür yer diye. Hic yemiyordu. Bende hiç uğramadim, kendi haline bırakmıştim. Emmek için geliyordu hep ama. 1,5 yasından sonra yumurta yemeye basladı, çorba içmeye basladı, sonra doktor mamayi istersen bırakabilirsin deyince yavaş yavaş azaltarak mamayı bıraktim 1,5 yaşından sonra. Ek gıdaya alıştı zamanla, az da olsa yiyordu. 2 yaşına girmeden memeyi de kestim. Ememeyince mecbur yemek istiyor, zamanla iştahı açıldı, sende ek gıda konusunda bence hiç strese girme mama ve memeyi kesince mecbur yemek istiyorlar. Birde biberonu bıraktır. Her şeyi biberonla verme, şekilli desenli bardaklar al, ilgisini bardaklar çeksin yani.
Bir de bir cocuga yapma, dur demek bana göre değil. Yani cocuk anlasa zaten yapmaz. Çok koşan cocuk yeterince enerjisini atamıyordur o yüzden cok koşuyordur diye düşünüyorum ben. Biz mesela evde cocuklarla kovalamaca oynarız, saklambaç oynarız, daha bir sürü oyun, cocuklar evdeyken yoruluyor, parka giderken scooterlerini alıp gideriz, düz alanda scooter sürerler, benim oğlum parkta oynamayı hic sevmez mesela, kova kürek kepçe arabalarını alıp gider, kenarda kumlarla oynar, sende öyle yap, oyuncaklarini al parka giderken. Bende kücükken ikisini bebek arabasina koyardim. Ama büyüdüklerinde hiç bebek arabasini kullanmaz oldum, hep yürütüyorum onları, hatta her akşam üstü yürüyüşe cıkariz cocuklarla el ele. İlk yürümeye basladiklarinda el ele tutuşmayi öğreniyorlar. Şuan 4 yaşında oğlum hala el ele yürürüz sokakta, bunu cocuğa biz öğretmeliyiz. Tabi ki herşey annenin omzunda olmamalı, babada cocuk bakımında görevini yapmalı. Bugün mesela sabahtan akşama kadar eşim ilgilendi cocuklarla, tuvaleti banyosu herşeyini eşim yaptirdi, yemegi bile eşim yapti hatta, bugün ben hic mutfağa girmedim. Eşler de birbirine destek olmalı. Bazen annenin de dinlenmeye ,enerji toplamaya ihtiyacı oluyor.