Selamlar..
Eski hesabıma giriş yapamamıştım, yenisinden ilk kez yazıyorum. İçim içime sığmıyor, biraz duygularımı paylaşmak istiyorum sizle. Eşimin elektronik malzeme kutuları var 7-8 tane. Hiç bakmam onların içine aslında. Eski telefonum lazım oldu, kutulardadır diye tek tek bakıyordum. Bi tane poşet buldum, böyle içinde kağıt parçaları, küçük küçük notlar ve bir defter var. Çook şirin bir defter. Neymiş bu dedim açtım baktım. 2013 yılında böyle 20 sayfa kadar yazılmış bi defter. Biz eşimle 2012 1 ocakta başladık görüşmeye. 2018 yılında da evlendik. Yani 7 yıl gibi bi süre sevgili kaldık. Biz 2 yıllıkken yazılmış defter. Allahıımmm böyle neler yazıyor neler. Bana olan aşkını anlatan, inanılmaz güzel şiirlerden sözler kullanan, hayallerini anlatan yazılar. Biz ayrı şehirlerdeydik sevgiliyken ve çok sıkıntı çektik. İşte doğum günüdür yıldönümüdür hep kavgalarla geçti. O günlerden bahsediyor. Neyin neden olduğunu anlatıyor. Aslında neler planladığını ve neden olmadığını. Büyük şoka uğradım. Aşkını anlatan cümleler bir insan bu kadar güzel sevemez dedirtti. Sevgiliyken ilişkiye girmedik biz. Mesela sevişmemizin hayalini anlatmış. İlk günün hayali gibi. Okurken güzelliğine ağladım, yaşayamadıklarımıza ağladım. Öyle güzel edebi cümleler, yüzümün dudaklarımın naif tasvirleri, okuyan herkesi eritecek cinsten bi sevişme gerçek anlamda. Her sayfada beni neden sevdiğini anlatıyor süslü cümlelerle. Evlendiğimizde benimle geçireceği günleri, kuracağımız ailenin güzelliğini. 10 yıl olmuş, gerçekleştiremediğimiz onlarca hayal… inanamıyorum gerçekten.
Birincisi; bu defteri bana neden hiç vermedi? İkincisi; o kadar canımı acıttı ki her cümlesi. Çünkü hiç romantik değil, asla oraya yazdığı gibi cümleler duymadım hayatımda.
Üçüncüsü; keşke beni bu kadar sevdiğini bilseydim o günlerde de.
Dördüncüsü; hiçbiri ama hiçbir hayali gerçek olmadı. Ne sevişmeler, ne evimizin huzuru..
Öyle bir kaynana belası var ki başımızda. Evlendiğimden beri bir gün yüzüm gülmedi.
İlk gecemiz 12 gün sonra oldu binbir sıkıntı içinde. Ondan sonrası 2 ayda birler, 5 ayda birler, şimdilerde düzeltmeye çalıştığımız boooombok bir cinsel hayat.
Okudukça ağladım, içim çıktı dışıma.
Yaaaahu madem böyle bir adamdın, niye bir kere göstermedin bana? Beni böyle sevdin de niye belli etmedin? Anneni niye engellemedin, ona karşı beni savunmadın? Niye izin verdin düğün günümüzü bile mahvetmesine?
Çok karmakarışığım. Çok öfkeliyim başta, çok kızgınım, çok kırgınım ve büyük şoktayım.
Birilerine içimi dökmem gerekiyordu, bu kadar duyguyu aynı anda yaşamak ağır geldi.
Bana bir şey söyleyin kızlar. Sizce defteri bulduğumu söyleyeyim mi? Akşam gelince ne yapayım ben?
Eğer o yazdıklarının onda birini yapmış olsaydı, biz şimdi çok mutlu bir aileydik 😢