etoile saolasın canım ❤️ alakasız şekilde enfeksiyon mu var acaba derken enfeksiyon negatif çıktı ama şans eseri bunu öğrendim erken teşhis benimki kansere dönüşmeden fark edildi doku bozulması var emin olmak için başka doktora gittim tekrar teste örnek gönderildi sonucu bekliyorum. Hasta psikolojisi gerçekten kötü o histen kurtulduğumdan beri iyiyim çok şükür. Benim henüz bebeğim olmadı varmış dedim altında hayırlı bir sebebi. Doktor 1 yıl önermedi ay dedik 1 yıl daha doya doya gezeriz. Bu arada belirtileriniz yokken de isterseniz bu testi yaptırabilirsiniz. Direk smear testinde çıkmıyor çıkması için ilerlemesi gerekiyor. Ya da muayene sırasında doktor olmaması gereken bir şey fark ederse test yapabiliyo. Bir önceki muayene 7 ay önceydi böyle bir şeyden haberim yoktu. Görümcem hastanede çalışıyor öğrenince iş arkadaşlarına söylemiş onlar da yaptırmış hemen test ve birkaçı şuan tedavi oluyo pozitif çıkmış. Hpv aşısı var ayrıca korunmak için ben daha önce yaptırmış mıydım bilmiyorum hatırlamıyorum ortaokulda yapıldı bir aşı ama nedir ne değildir hatırlamıyorum en yaygın riskli olan grup için aşı hepsini kapsamıyo ama tebdir tedbirdir. Şuan şu düşüncedeyim. Benim riskim var olan oldu tedaviden başka yapabileceğim bir şey yok kısa sürede negatif çıkacak eminim herşeyden zevk almaya bakıyorum üzül üzül nereye kadar zaten yarını göreceğimin garantisi mi var ki böyle bir şeyden korkayım. En azından birilerine bu vesileyle bir şeyler anlatayım ki bilmiyorlarsa tedbir alırlar. Bir şey de halka açık tuvalette sağa sola dokunmamaya hatta dışarıda wc gitmemeye çalışın nadir de olsa bulaşıyo. Sifona bastın sonra suyla temizlerken aynı elinle vajinana dokundun bulaşıyomuş