Merhaba bebeğim yemek yemiyor zorla yedirmeye çalışıyorum ve 9 aylık olmasına rağmen gelişimi ufak küçük bu durum canımı sıkıyor. Kilo aldıracak iştahını açacak ne önerirsiniz ?

unicornn bulgurlu şeyleri çok sever bebekler çocuklar. yaptıgın çorbanın ıcıne bulgur at.. ben tarhana çorbası yapardım ıcıne bulgur atardım.. yada yoğurt vercem diyelim ıcıne salatalık rendelerdim. tv tablet acık olmasın oyun oynayarak yedirmeye çalış. uçak geliyo uçak geliyo hammmm falan yedıgınde sevin mesela .. ya da şarkı söyleyerek yedirmeye çalış yıyınce alkışla yani annenin elinde bu gerçekten .. çünkü çocuk yemeden duramıcaktır sana bağlı birazda

bitterdelisi24 yapıyorum ışıklı sesli oyuncaklarla oynuyorum vs cıkartıyor yemek istediğini güzel yiyor ama kilo alımı yavaş

Benimki de 9 aylık. Dişlerden dolayı bazen yiyor bazen yemiyor. Günü gününe tutmuyor. İlk bebeğim kızımda kahvaltısını karıştırıp veriyordum bunsa öyle yapmıyorum. 4 aylıkken başladım ağzına minik minik tattırmaya bakın ama herşeyin tadına baktırdım. kahvaltıda önüne koyarım döke saça oluyo biraz ama böyle daha çok seviyo. Arada kaşıkla kaptırıyorum o bişeyleri eliyle yerken. Eline oyalanacak bişey muhakkak veriyorum yani. Karıştırması için fırsat veriyorum. Sonrasında ortalık dağılıyor ama yapacak bişey yok temizlenir yeter ki kursağına bişey girsin. Bunlar ilk adım için başlangıç olabilir. Böyle böyle alışır inşallah.

unicornn yemek yıyorsa kilo alması cokda onemlı değil benim kızım 1 yaşında iki kase çorba içerdi dolu dolu ama zayıftı. hala zayıf.. kolay kolau hasta olmaz mesela. kakasını yapıyorsa ordan anlayabilirsiniz doyup doymadıgını

unicornn Kilo önemli değil. Persantil değerleri normal ise bu durumu kafaya takmayın benim kızım deli gibi yiyor ama hiç kilo almıyor değerleri normal mesela

unicornn Bizim doktorumuz iştahsız olduğu zaman çocuğa az yedirmeyi ama sık teklif etmeyi deneyin demişti. Gerçekten kızım iştahsız dönemlerinde öyle bütün bir tabak yemeği bitirmiyordu. Ama çok da yemekten soğutmadan bir iki kaşık veriyordum yemeyince bırakıyordum, yarım saat sonra yine bir iki kaşık veriyordum. Ek gıda sürecinde yemediği sebzeleri de bu şekilde vererek alıştırmıştım. Bir oturuşta yiyeceği gıdayı anca iki üç saatte bu şekilde uğraşarak yediriyordum. Zamanla alışıyordu. Sizde azar azar bir iki kaşık olmak suretiyle öğünü sık teklif ederek yedirmeyi deneyebilirsiniz. Dönemsel geçici bir durumsa iştahsızlık altında yatan sebebi araştırıp ona göre hastalık diş vs durumunda önleminizi alabilirsiniz.

unicornn 9 aylık bebeğin öyle çok yemek yemesini beklemeyin ki 1 yaşına kadar süt ağırlıklı beslenir. 1 yaşından sonra yemesi artar. Şuan anne sütü bolca alsın yeter. Tadımlık verin sadece doyumluk değil