Üç buçuk senelik evliyim 32 aylık da bebeğim var.Evlenir evlenmez hamile kaldım ve rabbim evladımı nasip etti çok şükür 🥰
Özeleştiri yapmak istiyorum,belki evlenmek üzere olan ya da yeni evlenmiş olan arkadaşlar vardır.Evliliğe oldukça geç adapte oldum iki senemi aldı neredeyse.Biz eşimle ailesi yüzünden çok sorunlar yaşadık şimdiki aklım olsa eşimi suçlamak yerine herkese sınırımı çizer saygı çerçevesi içinde cevabını verirdim en güzel aylarımı da böyle mahvetmezdim.Bir de eşimle tartıştığım zaman surat asmak yerine karşılıklı iletişim kurmayı deneseydim (şimdi öyleyiz çok şükür).
Sizin keşke yapmasaydım dediğiniz şeyler nedir kızlar tavsiyelere açığız 😄
Evliliğin ilk yıllarında yapılan hatalar ❌
1eylul Keşke ilk evlendigimde eşimin ailesiyle oturmayı kabul etmeseydim enbüyük keşkem bu birde evliligimin ilk ayından hamile kalmasaydım biraz evliligim oturduğunda tadını çıkarttığımda yapsadık çocugu diyorum.Başkada öyle büyük keşkem yok
Yasak_elma ben ailesinden uzak olduğum halde sorun yaşadım yakın olsaydım bilemiyorum 😄
- Düzenlendi
1eylul Ayy nekadar uzak okadar iyimiş bende onu anladım🙊Demekki sende bir otursaydın direk boşanırdınız heralde😀
1eylul düşünüyorum da öyle bir hatam olmadı sanırım aklıma gelmiyor gelirse güncelleyim 😁
belladonna olumlu yönde evliliğini geliştiren şeyleri de yazabilirsin canım 🌸
1eylul evlenir evlenmez 2 ay sonra hemen hamile kaldım ve neler çektim çok sıkıntılı geçti doğru dürüst iş yapamadım yemek yapamadım diye eşim sürekli asagiladi sürekli bı sen mi hamilesin eskiler hem tarlada calisiyordu sen napardin deyip durdu hiç anlayış göstermedi ne sıkıntılar çektim onlara hiç etki etmedi belkide en kolay hamilelik benimkidir :) evlilik rayına oturmadan hamile kalmak büyük sıkıntı kızımdan sikayeyci değilim iyiki oldu ama kaynanam evimi yıktı 1.5 yıl evli kaldık 9 aydır ayrıyız daha boşanmadikta ve eşime çok kırıldım 💔 beni tek birakti ailesiyle bir oldu
1eylul Ben sinirli eşimde aşırı sakın bir insan. Ben sinirlendiğim zaman asla benimle konuşmaz ben ilk başlarda konuşurdum sinirimin geçmesi için eşimle tartışmak istiyordum (sevgili olduğumuz dönemler) birde farklı şehirlerde olduğumuz için telefondan iletişim kuruyorduk ve bana sakinleşince konuşalım derdi konuşmak istemezdi benimle. Evlenince de ben ne zaman sinirlensem sinirimi eşimden çıkarmak istesem o hep başka odaya, balkona falan gider sakinleşince gel o zaman konuşalım der ya da baktı olmuyor tamam hadi tartışalım bakalım sen de rahatla diyo 😁 Ben sinirli eşim sinirli olsa şu anda böyle olabilir miydik bilmiyorum. Bunu her zaman söylüyorum evlilikte diyalog, konuşma, iletişim çok önemli. Ve bunu başarabilirsen her şey rayında devam ediyor ama bunu başaramazsan iki taraflı yıkımlar başlıyor. Sonuçta hepimiz sevdiğimiz adamlarla mutlu olmak için evlendik ve birbirimizi iyi analiz etmeli, anlamalı, konuşmalı ve dinlemeliyiz diye düşünüyorum. Hakaret, küfür hiç olmadı inşallah da hep böyle devam eder. Rabbim herkesin yuvasına huzur, mutluluk, sağlık versin 🙏🏻🌺
belladonna maşallah canım,daim olsun 🌸 bizim evliliğimizde de eşim sinirli ben ise çok sakinim ama o tartışma esnasında konuşmayı tercih etmiyorum eşim bazen bunu anlamıyor.Bir sorun olduğunda hemen çözmek istiyor bu da ters tepiyor 😄
1eylul Evliliğin ilk yıllarında yapılan hatalardan başlıcaları bekarmış gibi karşısındaki insanı düşünmeden hareket etmeye çalışmak, adaptasyon sürecinde fazla gurur yapmak, her tartışmanın sonucunun sanki dünyanın en büyük çözülmez sorunumuymuş gibi boşanmaya varması, (bekara karı boşamak kolay dedikleri şey yeni evlilerde de oluyor bence), iki kişilik bir evliliğe aileleri de karıştırıp sürekli bunları sorun haline getirmek her iki tarafın da birbirinin kararına saygı duymaması kendi istedikleri şeylerde zorlamaları sebebiyle cicim ayları denilen zamanlar hiç de cici olmayarak geçiyor ne yazık ki. Tabiki istedikleri kadar nasihat alsınlar bunlar yaşanmadan başa gelip tecrübe edinmeden farkına varılmıyor maalesef.
Her birimizin yeni evliyken çok haklı olduğumuzu sandığımız ama yıllar sonra abartmışız ya bu kadarına gerek yokmuş dediğimiz hatalar illaki vardır. Ama biz onlara şimdiki aklımız ile bakıyoruz. Zaten onları yaşamasak şimdiki aklımıza erişemezdik diye düşünüyorum. Bu sorunları daha sakin atlatan da vardır, çok olaylı yaşayıp atlatan da. Bir bebeğin doğması, emeklemesi, yürümesi, yada iki üç bilmem kaç yaş sendromlarında gösterdiği duygu kontrolsüzlüğü ağlamaları nasıl ki geçici bir süreç ise evliliğin aşama aşama oturma sürecinin de bu hatalar olduğunu düşünüyorum. Bahsettiğim hatalar arasında yalan, ihanet, şiddet gibi yanlışlar yok. Çünkü bunlar olgunluk veya toyluk sebebi değil direk karakter sorunu bana göre.
1eylul Kesinlikle eşimin ailesi ile yaşamak. Evlenirken bu konuyu konuşmak gerek kesinlikle. Şöyle şöyle şöyle ya ayrı ev tutarsın ikimiz yaşarız yada ev bulana kadar düğünü erteliyoruz. Yil olmuş kaç kaynanayla yaşamak nedir ya… Avrupada kaynana diye bir üzv bile yok ailede. Çiftler evlenip kendi evlerinde yaşıyorlar. Tr da ise gelin gelip kaynananın donunu yıkamalı, kayınbabanın emrettiğini yerine getirmeli vb vb…
zarifhanim ne kadar gğzel yazmışsınız,kaleminize sağlık 🌸
Kesinlikle yaşayarak tecrübe ediliyor ❤️
MedavikPastam eşinin ailesiyle mi yaşıyorsun 🫠
1eylul ben sinirliyken sakinleşinceye kadar eşimle konuşmuyorum eşimde nadiren olsa çok sinirlenince o da konuşmaz böyle Gül gibi geçinip gidiyoruz tabi ufak tefek atışmalarımız oluyor ama olsun olmaması sıkıntı olurdu
1eylul safoz gibi hatta gibisi fazla safozun ta kendisi olarak hemen altınlarımi eşime vermek sonrada çok acelem varmış gibi hemen çocuk yapmak 😅😅
1eylul şuan değil. İlk 2 sene yaşadım şuan ayrıyiz
MedavikPastam iyi çok şükür 🌸
kizsidikaa ablam da öyleydi 😄