sayee önce anne sarması
Soganları kavuruyorum daha sonra salca ekliyorum biraz kavurup pirinci ekliyorum baharat vs ne varsa ekliyorum onuda hafif çeviriyorum ve daha sonra su ekliyorum 1 bazen 1,5 su bardagı kadar harcın miktarına göre yani az su ekliyoruz sadece o dirilik hafif gitsin ve pişmeye bırakıyoruz biraz soguduktan sonra maydanoz vs ekliyorum sarmaları dizecegim tencereye yag bir kasık salca ekliyorum kavuruyorum az ekliyorum cünkü içinde zaten var hafif tat ve renk için .sonra ocaktan alıp altına yaprakları bir sıra diziyorum sarmaları sarıp koyuyorum ve her kata sıraya elimle bir tık tuz gezdiriyorum yapraklara da tuz gelsin diye.en son tabak ve sıcak su ekliyorum limon dizebilirsin fakat limon piştikten sonra hafif bir acımsılık veriyor o yüzden taze sıkmayı tercih ediyorum ben hic olmazsa limon tozu koyuyorum .baharatları ve içine girenleri saymadım herkes biliyor diye ve zevke göre