Merhaba,hesabimi daha once acmistim ama o kadar girmeyeli uzun zaman olmuski unutmusum bile resmen bu aksam canimi sikan bir durum oldu tarafsiz oldugunuz icin anlatmak istedim biraz uzun olucak simdiden mazur gorun.benim 15 aylik olmak uzere bir kizim var ben dogumdan sonra isimi birakmistim kayinvalidem emekli olunca ben bakarim demisti birde gorumceminde bebegi var yasit gibiler ay farki var sadece.suan kayinvalidem onun ogluna bakiyor birde kayinpederi onlarda kaliyor esimin dedesi yani.kayinvalideme gercekten birkac kere gozumle gormesem onun agzindan duymasam gonul rahatliginla birakabilirdim ama ben kizimi bir kere bile onlara birakmadim.gorumcemin oglu memede uyuyor hic bu zamana kadar saatlerine gore uyutmadi oyle seylere ugrasmadi baska gorumcem daha var onda toplanmistik bir gun cocuk memede biraz uyumus uyanmis aklina gunu oldugu geldi aksam 10 bu arada yeer buna vu uyku deyip cocukla gune gitti hep duzensiz uyumuyordu herkesin anneligi kendine ben onu kiyaslamiyorum suan.gorumcem ise basladi baslayana kadar bir yaz boyunca kayinvalidemde kalma surrcleri oldu evlerinde problem vardi esiyle orda kaldilar tabi cocugun orda duzeni yine olmadi.sonra alistirma surecinde hala memede uyudu sonra kayinvalidem ayakta sallio gezdirio falan oyle yapmaya calistilar.ise basladi bi babaanne bi anane bakio donusumlu ama hangi gun kimde kalcagi belli degil bugun getircez yarin getirmicez diye gorumceminde izin gunleri h.ici ve her hafta degisio hangi gun oldugu.simdi geleyim icimi yiyen olaya cocugu aglatarak uyutmaya calistigina sahit oldum ilk zamanlarinda oyle boyle aglamiyordu zorla uyutmaya calisiodu uykusu var uyumuyor diye.bir kere yemek yedirmeye calisirken sinirli sekilde tavirla cocuga soylendi.bir baska gun ayakta aglaya aglaya uyuttugunu baska turlu uyumuyor dedi.bu aksamda yemek yapabilmek icin cocugu odada kapiyi kapatip birakmis aglamaktan bagirmaktan helak olmus surekli kucak istiyor diye gercekten sadece kucak hep onu kucakta sevdilerher gelen cocugu kucakta tutuyordu simdide kucak istiyor diyorlar ama gorumcemde cok umursamio uyutamiyorlar cocugu biraz uyku aliskanligini degistirmeye gitmiyor memeyi kesene kadar boyle diyor ama ben ileride nasil birakabilirim ki kreste nasil davraniyorlar cocuklara nasil uyutuyorlar mesela kizim kendi uyuyor kendi yiyor ve tuvalet egitimi veriyorum suan yazin bezi birakiriz diye umit ediyorum krese vermek daha mantikli gibi geliyor hem psikolojisi bozulmasin hemde duzeni olsun istiyorum o evde duzen olmucak birde bagris cagris yani siz napardiniz
Siz olsaniz
Maddi açıdan çok zor durumda değilseniz çalışmayı bebeniz 4 yaşına gelene kadar düşünmeyin derim çünkü çocuklar ilk 4 yaşına kadar anneleriyle bağlarını kuruyorlar eğitimlerini alıyorlar ve birde şöyle düşünün k.valideniz öyle davranıyor dışarıyı bilmiyoruz görmüyoruz bende bebe olmadan önce çalışıyordum ve şuanda çalışmayı çok istiyorum ama çocuğumuz hiçbişeyden önemli değil bırakın sizinle yaşasın zaten 5 yaşında zorunlu okul hayatı başlıyor naçizane fikrim 🙏🏻🤗
- Düzenlendi
minikserce yasim 30 oldu ve 2. Cocuk suan dusunmuyorum ama ilerisi ne olur bilmiyorum e bu sefer 2. Olurda hepten ise hic donme ihtimalim kalmaz yastan dolayi.calismak zorundayim o yuzden yoksa dusunmem zaten onun icin birakmistim cunku gercekten cok zorlaniyoruz kredi bile cekmek zorunda kaldik ailem cok destekci oldu mama ile besleniyor bide mama paralarida malum zaten ama ihtiyaclar bitmiyor kiradayiz ustelik gercekten taksitler faturalar cok zorluyor.birde bende acikcasi calismakta istiyorum cunku bunun icin okudum diyorum yarin obur gun yasim gecicek e is nasil bulucam kizima iyi bir imkan sunabilmek ona birikim yapabilmek istiyorum oda kafama takilan ayri durum.kendi annem var ama oda bakamiyor kendi isi var
- Düzenlendi
sadece08 maddi durumunuz yeterli ise çalışmayın derim Anaokuluna gidene kadar 😊 okul öncesi öğretmeniyim . Kreşlerde 2,3,4 yaşa eğitim verdim. ⅚ yaş anasınıfında da çalıştım Ama hiç kıyamıyordum kuzularıma. Bazen akşama kadar anne diye ağlayan oluyordu kreşteki çocuklarımdan. Kreşlerde dikkat ediliyor çoğu şeye ama ben kreş olayını tasnif etmiyorum ya . Ana kuzusu daha onlar. mecburen çalışmak zorunda kalan annelerin yapacağı bir şey yok tabi. Ben çalışmıyorum şu an mesela bebeğim var. 5 yaşına kadar da çalışmayı düşünmüyorum. Eşim de istemiyor , çocuğunla kal başka bir şey istemiyorum diyor.
sadece08
Eğer çalışmanız gerekiyorsa maaşınız da iyi olursa bakıcı ile de bu süreci devam ettirebilirsiniz. Bende çalışıyorum bizim yakınımızda ailelerimiz yok zaten olsa da annemler çalışıyor kızıma da bakıcı ablamız bakıyor. Hem evimde bakıyor. Hem de benim kurduğum düzen devam ediyor. Evde kameralar var bende, eşimde takip edebiliyoruz.
Senanur-35 sizin geri donebilecegeniz mesleginiz var bunun artisi var ama ben ozel sektor calisaniyim muhasebeciyim ve bizde yas olayi oluyor bircok firma daha genc insanlari tercih ediyor ben kendi cocuguma bende bakmak isterim evde bircok sey gercekten kattigimi dusunuyorum ona gelisimimizi doktorumuz ileri seviyede diye soyledi ama su sartlarda artik gecinilemez oldu sirf kizim icin ev degistirdik aile yanlarina geldik daha eve 1 sene oldu tasinali rutubet yapmaya basladi evide degistirmek istiyorum en guvendiklerimiz babaanneler ananeler ama.boyle gordukce yani o kadar caresiz kaldimki resmen ele nasil guveneyim diyoruz nasil olucak hic bilmiyorum yetmiyor yani esim cok zorlaniyor artik calis diye asla bana sey yapmadi ama insan destek olmak istiyor kizima bisiler alabilmek istiyorum ilerisi icin birikim yapmak istiyorum oyle iste kafam allak bullak
belladonna evde bakilinca daha iyi oluyor duzen oluyor sonucta dediginiz gibi bakicilar burda en son 10 bin civari duydum dogruluk payi nedir bilemem tecrubem var basladigimda ozel sektor calisani olunca ne kadar alabilirsinizki zaten elime anca yarisi gibi bisi kalir muhtemelen kendi annem bakabilse daha rahat olurdum zaten ona yaklasimi.bile farkli daha sakin yaklasio ve annemede duskun zaten dogdugundan beri kayinvalodemede isinamadi hic gitmek istemezdi kucagina falan kadin kendini opturmeye calisirken bile zorla opturtuo enseden bastirio ikisinede sonra beni sevmiolar dio
sadece08 Anneninizin bakabilme ihtimali varsa tercihiniz annenizden yana olsun o zaman hem sizin de içiniz daha rahat eder, hem de bebeğiniz için daha iyi olur.
Maalesef bakıcı ücretleri çok uçuk bir fiyatta. Tabi bu durum kişi ile de ilgili bir durum. Bakıcı biraz da şans işi maalesef
belladonna annemin kendi dukkani var kuafor ama onunda saglik skntilari var
sadece08
Anladım canım. Bu durum çok düşündürücü, üzücü bir durum Ya. Kim bakacak nasıl olacak alışabilecek mi düzen değişecek mi…. Bir sürü soru işareti oluyor insanın kafasında
sadece08 o zaman güvenilir bir bakıcı araştırın soruşturun. O şekilde dönün çalışma hayatınıza 😊
belladonna aynen oyle kizima gercekten bir duzen kurdum gunluk rutinlerimiz belli oda artik bilincinde ne yapacagimizin falan farkinda uyku saatini kendi belirledi hep karismadim zaten hep duzenli gitti ama iste hamileyken hic boyle dusunmemistim o kadar zormuski.benim annemde bana hamile kalinca dukkani kapamis 1 ay calismaya calismis teyzesine birakmis ama dayanamamis kardesimle.beni buyutup ben uniye giderken dukkan acti ondan da isteyememki benim icin birakti yillarin kaybi var simdide torunun icin yap denmez yani bilmiyorum ben mi ayrinti cok dusunuyorum bir arkadasim mesela hemen skldm dedi 8 aylikken birakti donuverdi ben hep aylarca nasil birakicam diyorum resmen
Senanur-35 2 yasini bekliyorum simdilik daha bilincli olsun banada daha cok bisiler anlatabilsin diye hayirlisi bakalim cok tesekkur ederim yorumunuz ve fikirleriniz icin
sadece08
Sürekli düşününce maalesef işin içinden çıkamıyorsun. Ya biraz daha bekleyip kreş Ya da bütçenize uyarsa bakıcı en mantıklısı görünüyor şu anda. Ben de kızım 9 aylıkken işime dönmüştüm. Benim de bir düzenim vardı ve bakıcımız sağ olsun düzenimi devam ettirdi. Benim kızımın 2 yaşına girmesine az kaldı bende kreş düşünmüyorum mesela. Arkadaşlarımın çocukları gidiyor onlar da bu sene hastalıktan kurtulamıyoruz diye üzülüyorlar.
sadece08 en doğrusu 🌸 rica ederim