gizew ben seni ilk defa forumda görüyorum ilk defa da yorumlasıyoruz öncelikle iyiki geldin bana yazdığın için cok teşekkür ederim unutmadan❤️ben herseyi goz kararı yaparım anlatmak zor olucak ama deniyim benim tarifim cok basit pratik yaklasık 1 su bardagı kadar pirinci yıkıyorum iyice ve tencereye alıyorum üstüne 1-1,5 su bardagı sıcak su koyuyorum kaynamaya bırakıyorum o diriligi gitsin diye suyu çekiyor daha sonra süt ekliyorum 1 litre süt koydum birde yarım paket daha ekledim 1,5 litre oluyor sanırım siz anladınız.ama önce o sütten bir badak ayırıyorum ve ayırdığım bardaga 3-4 kasık nişasta koyuyorum karıstırıyorum .tenceredeki süte vanilin ekliyorum cünkü ben süt sevmem süt kokusunu sevmem o yüzden kaynamadan koyuyorum ve kaynayınca 1 su bardagı şeker ekliyorum tekrar kaynıyor bu sefer de hazırladığım nişastalı sütü ekliyorum iyice karıstıyorum kaynayana kadar en son altını kapatıp sıvı vanilya aroması ekliyorum süt tadı cok sevmediğim için hem vanilya tadı hem kokusu geliyor fırın tepsisine su koyuyorum kaselere sütlacı döküp fırına atıyorum sonra fındık tarcın falan geliyor 😍