İyi geceler kızlar, bir süredir takip ediyorum burayı ama yeni üye oldum. Bu postu açabilmek için üye oldum da denebilir.
Başınızda kavak yelleri eserken, yani iş işten geçmeden söylemek istediklerim var sizlere. Sevgilinizi/gelecekte ki eşinizi seçerken lütfen mantığınızın ağırlıklı kullanın. Evlenince değişir, çocuk olunca değişir diye düşünmeyin. Çünkü insanlar değişmez. Hatta evlenene kadar elde etme arzusu olduğundan daha iyi biri gibi görünmeye çalışılır, evlendikten sonra gerçek benliği çıkar ortaya. O yüzden evlenmeden önce böyle değildi lafını ne yazık ki neredeyse her kadın kullanıyor. Ve lütfen sözde bile olsa “ seni döverim, sana vururum vs “ diyen biriyle devam etmeyin. Sinirle söylenen şeyler gerçektir çünkü.
Kendinize size değer verip, el üstünde tutan, adam gibi adamları layık görmeniz dileği ile 💜
İlk postum, henüz evlenmemiş olanlara 😊
Her kelimesine katiliyorum.
Katılıyorum.ama ben hen üz evli değilim hiç nişanlı da değilim hatta sevgilim bile yok.Yaşım bira z küçük.Ama sevgilim hiç olmadı🙊Yaşımı sorucak olarsanız 17 🙊
BYF hayatı tadında ve güzelce yaşa bu yaşlarının tadını çıkar ve doğrularından doğru yoldan asla şaşma tatlım 🥰 o yaşımda olmayı ve yaptığım pek çok hatayı düzeltmeyi çok isterdim 🥰 deli akan kanının vermiş olduğu asi ruhun akıntısına kapılıp sakın ziyan etme gençliğini güzelliğini 🥰 herşey zamanında ve mutlu olunca güzel 🥰 bu arada bende 25 yaşındayım 😂
İnsanların değişmediği kısmına katılmıyorum. Özünde bir yerde iyide olsa onu kovalayan bir şeytan hep vardır önemli olan hangi yolu seçeceği.O yüzden bizi biz yapan seçimlerimiz diye düşünüyorum
YasakElma 7 sinde neyse 70 inde odur demişler büyükler canım. Düşüncene saygı duyuyorum elbette ama tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum. İnsanlar değişmiyor. Bu yüzden kimseyi değiştirmeye çalışmadan olduğu gibi kabullenmek gerekiyor. Bir çok kadın evlenince düzelir, çocuk olunca düzelir diye hayallere kapılıp sonunda yine hayal kırıklığına uğruyor.
BYF Ahh kuzum 🌸 ne güzeldir o yaşlar hepimiz biliriz. Daha yolculuğunun başındasın, sevgilin olacak, aklın başından gidecek, tek bir mesaj yada cümle için bazen geceler boyu ağlayacak bazen de güleceksin 😊 Elbette ki hayatına insanlar girip çıkacak. Sana zarar veren, seni üzen, senden faydalanmak isteyenler de olacak. Ağladığın, güldüğün, gezdiğin, sohbet ettiğin her anının tadını çıkar. Şuan sana zor gelen şeyleri bile beş on sene sonra o kadar özleyeceksin ki 🥰
Frenchoje katılıyorum 👍
YasakElma hayır kimse degişemez. Eskiden bir sevgilim vardı ilk 2 ay falan dedim ay bundan yoktur çok iyi falan sonra fazla şüpeci oldu erkek kardeşiyle bile selamlaşmam batardı ona izin vermezdi. Bir süre geçti ve biz sadece 9 ay sevgili olduk bu zaman içerisinde 100 defa ayrılmışıZdır hep bagırıp çagırırdı her şeye kötü bakardı. Ayrılma kararı alınıdıgında da hep zır zır aglardı aynı yerde çalıştıgımız içinde benim için Zorlaşıyordu başımdan savamıyordum. Sonra bagırışlar artdı her kavgada küfürler etmeye başladı. Zaman geçtikçe dahada artırdı asla katlanamıyordum hafata 2 gün iyi kalan günlrr berbatdı tamam düzeldi diyorum gezmeye çıkıyoruz akşam eve dönerken kavga başlıyorrdu kimi gördün noldu nereyr baktın o kim bu kim tanımadıgım insanlara bike baktıgımı düşünüb delirtdirdi beni.
YasakElma sonra bir dügüne gittim amca oglumun orda bi oglan görmüş beni amcamın kızından numaramı almış haberim yok. Oglanda kendi ismiyle degil başka isimle yazdı bana. Bende dedim bu beni hr hal da yoklamak istiyor verdim numarayı buna aramış oglanı oda demiş sen kimsin o kız bana baktı dügünde falan halbu ki birine bakmaya fırsat bike yoktu orda. Aradı beni sövdü saydı. Sabahı görüştük dinlemedi bile beni el kaldırdı telefonumu kırdı yapmadık bırakmadı. Eve geldim anneme anlatdım beni tehtid etmişdi annenle ben konuşacam falan diye hal bu ki onunla hiç bir şey yaşamadım sadece biliyordum 1 inin üzerine 5 koyup anlatırdı anneme. Ama söylemedim anneme bana vurdugunu. Kapılara geldi pişmanım evlenelim geleyim alıyım seni falan istemedim. Sora annem bana vurdugunu öyrendi onun amcasının yanına gitti polise veririz die. Sora gene geldi istemedim. 2 yol geçti üzerinden iZimi bulmuş iş arkadaşıma demişki onu istemeye gidecegim numarasını falan ver. Bende nişanlıyım. Nışnlım ögrendi. Gitti konuştu falan o zaman daha sevgiliydik nişanlı degildim. Başlamış beni kötülemeye o kız benle parka gitti görüşdü falan öyle anlatıyorki sanki yatmışım bununla. Yani beni istemeyr gelmek isteyen adamn benim arkamdan kötü konuşmayıda biliyor. Ben asla demedim evleniriz düzelir die biliyorum dahada kötü olurdu o eve hapis olurdum. Allah yüzüme güldü çabuk anladım ne bok oldugunh
Frenchoje kesinlikle dogru
Sirius bazen bazılarımızın kıskanılmak hoşuna gidiyor ama ileriyi göremiyorlar ki. Seni olduğun gibi görüyor beğeniyor arkadaş olmak istiyor daha sonra kıyafetini, arkadaşlarını, gidip geldiğin yerleri eleştiriyor, kısıtlamaya çalışıyorlar. Evlenince bir bakıyorsun evden dışarı çıkarmıyor, perde açtırmıyor. Sonra diyorsun ki evlenmeden önce bu kadar değildi. Aslında tamda o kadardı. Evlenince adam seni kendi malı gibi görmeye başlıyor, her şeyi kendine hak görüyor. Çünkü aslında bu tavizi sen vermiş oluyorsun.
Sevgiliyken sinirlediğinde ağzının ortasına çarparım diyen evlenince uygulayama geçiyor net. Kızlarımızı bu konuda bilinçlendirmemiz gerekiyor. Kimse boşanmak için, dayak yemek için, evde hapsolmak için yada hizmetci muamelesi görmek için evlenmiyor. Fakat balık baştan kokuyor aslında.
- Düzenlendi
Frenchoje aynen. Ben ilk zamanlar olsun geçer dedim sonra evleniriz geçer dedim. Sonra gördüm anladımki asla geçmeyecek aksine katlanarak artacak. Kendinide öyle kültürel bi şet gösterir sanardıki kitap okumalar psikolojiyle ilgilenmeler gül almalarr salak salak bir gülle her şeyin düzelecegine inanıyorlar ya deliriyorum. En sonra kapımmıza geldiginde anneme diyorki ben onu gezdiriyordm hava aldırıyordm çıktım kapıya dedim ben köpekmiyim oglum. İzin versen zaten arkadaşlarımla da annemlede çıkardım ben salak sanamı kaldık. Çok çektirdi sadece zamanında öyle korku salmışki içime panik ataklar geçirmeye başladım hep rüyalarıma giriyor. Hep bi yerden çıkacak gibi hiss ediyorum hala.
Sirius iyiki yol yakınken dönmüşsün kuzum 🌸
Sirius Genelleme yapıldığı zaman insan değişime açıktır.Kişi bazlı baktığımızda karakteri hiç esnemeyen yada daha kötü yönde evrilmişte olabilir.Hayatı ve kendini sorgulayan, empati yapan birey kendini değiştirebilir eksiklerini görüp tamamlayabilir.Evlenmeden önce uyumlu ve çok iyi gördüğün birisi evlendikten sonra bambaşka birine dönüşebilir artık önceliği değilsindir.Karşıdaki kişiyi elde etmek için kendini maskeleyen sonra kendini belli eden tipler, başta ne mal olduğunu gösteren ve öyle devam edende kişiler vs.İnsan yaşamı boyunca tercihleri ile dünyayı izlediği pencere inşa eder.Benzer pencerelerden bakıp aynı güzellikleri yakalıyabiliyorsan ne güzel.Birinin ak dediğine biri kara diyorsa ortak bir nokta yoksa zaten ilişki yürümüyor.
Bilinmeyenlidenklem çok çok teşekkür ederim.Ben her zaman dua ederdim ki Allahım bana sevgili nasip et.😊Ama bunları okuduktan sonra Allahıma şükr ederdim ki,iyi ki ben sevgili yapmamışım.😊💖Aslında bana yazanlar oldu 🤦♀️ama ben hiç bir zaman geri dönmedim 😊🙊ya da yanit vermedim.Sizin de yaşınız benden 8 yaş büyük 🤓ama yaşadığınız tecrübeler 😔❤️belki de hayatınızı değiştirmiştir ya da değiştirecek💖💖💖iyi geceler ❤️❤️
Yorumcunuz Her yaşın kendi tecrübeleri var.💖🙊Allah istemiş ki,siz Böyle olmuşunuz.😊Allah istemese hiç bir şey olmaz.Kısmet diyelim.😔❤️Dualarım sizinle.çok çok teşekkürler ❤️😊
BYF teşekkür ederim bitanem 💜 Kalbin kadar güzel kalpli insanlarla dolu olur hayatın inşallah 🌸