Kızlarrrr merhaba.Eylül ayında kürtaj oldum 8 haftalık kalp durması sonucu hiç korunmadım hamilelik oluşmuyor.Kurtaj olup uzun zaman hamile kalmayıp sonradan hamile kalanlarınız ya da öyle bir tanıdığınız var mı Hamile kalamıyorum yumurtlama günlerimi değerlendiriyorum ama olmuyor 😞😞😞

kubr_ canım benim yumurtlama günlerini değerlendiriyorsun ama yumurtlama olduğundan emin misin
    Ovulasyon testi ile takip ediyor musun? Belki yumurtlama olmuyordur olduğunu düşündüğün zamanlarda
    Ya da bi arkadaşım polikistik overdi yumurtlama görse bile olmuyordu çünkü yumurta çok ama olgunlaşmış döllenecek yumurta yoktu.

elmalitart Yani günaşırı değerlendiriyorum âdetin biter bitmez hep İlla yumurtlamaya denk gelmiştir ama olmuyor 5 aydır Adetlerimde düzenli Acaba benim de mi yumurtam olgunlaşmıyor bunun için ne yapmam lazım jinekoloji mi görünmem lazım söyledim hamile kalamıyorum diye rahminden sıvı aldı başkada hiçbir şey yapmadı

kubr_ muayene olun canim adetin 2.ya da 3. gününe denk gelecek şekilde ayarla randevunu yumurtaliklarına baktir kan testi ver sadece sen değil eşin de spermiyogram testi versin.. ona göre hareket edersiniz

Selam, bundan 1 sene önce düsük yaptim hamileligim 3 haftalikti.
        Sonra tabi cocuk istedigimiz icin kafamiza cok taktik ve stress yaptik biz hollandada yasiyoruz ve bundan 3 hafta önce doktora gitme karari aldik ve ilk önce aile hekimine danismak istedigimiz icin aile hekimine gittik ve durumu yani cocugumuzun olmadigini denedigimizi ve hic bir sekilde daha hamile kalmadigimi stresse gittigimi anlattim.
        Doktor stress yapilcak birsey yok bi kadin ortalama 100 de 10% aylik hamile kalabilir dedi ve hamile kalmanin okadar kolay olmadigini soyledi.
        Eger istersek erkekten yani esimden bi sperm örnegi alip laburatuarda hücrelerin iyi olup olmadigini kontrol edebiliriz diye bi secenek sundu doktorumuz ve biz bu secenegi dusunmek istedik. Esimle evde konusurken esim biraz daha bekliyelim eger olmazsa gidip hastanede teslerimizi yaptiririz dedi ve ben bunu anlayisla karsiladim cunku bu surec bi erkek icin baya zor.

Boyle seyleri annemle konusamadigim icin birgun teyzemi aradim ve teyzeme durumu anlattim ve teyzem bana yumurtlama gunlerimi ve ozellikle adet baslandigi günden 14 gün sonra iliskiye girmemizi soyledi en önemli gün o günmüs diye anlatti.

Tabi ben bunu arastirip internette adetimin bittigi gunun ergesi gunu ve teyzeminde soyledigi o 14 gun sonrasini okudum.

Adetim bittiginde ertesi gunu ve adetimin baslangicindan 14 gun sonra iliskiye girdik.

Ve suan 5 haftalik hamileyim kizlar.

Uzun lafin kisasi bu iki güne cok dikkat edin ve kafanizdan hamileligi cikartin nekadar zor olsada.

Bi kac tüyo daha verecegim:

-iliski sirasinda kalcanizin altina bi yastik koyun ve esiniz icinize bosaldiktan sonra 20 dakika boyunca garanti olsun diye oldugunuz pozisyonda yatin ve kalkmayin.

• yikandiktan yani temizlenirken vajinaniza hicbir sekilde cok asiri sicak su ve dus jeli gibi seyler yapmayin

-en önemlisi folik asite baslayin.

Kusura bakma mesajim biraz uzun oldu ama insallah yardimim dokunur ve bi hamile olarak sana dua edecegim insallah rabbim kucaginizi doldursun.

kubr_ 20 ağustos 2021 10 haftalıktı boş gebelik olduğunu öğrendim kürtaj oldum
          30 haziran 2022 da yeniden hamile olduğumu öğrendim.

Ezgi98 Canım senin bu güzel yorumların için çok teşekkür ederim resmen okurken çok duygusallaştım Rabbim bebeğini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin ben de sana dua ediyorum inşallah benim de bir an önce olur😞🤲🏻🤲🏻🤲🏻

• ealb bunu yanıtladı.

kubr_ insallah canim benim Rabbim cabucak kucagini doldursun insallah❤️

7 gün sonra

Ezgi98 Folik asiti doktora danışmadan mı başladınız folik asit içeren vitaminler veriyorlar bana toz halinde suyla karıştırmalık midemi ağrıttığı için kullanamıyorum bende mi folik asit başlasam

kubr_ Merhaba canım bende ilk gebeligimde 8 haftalıkken kalp durması sonucu kürtaj olmak zorunda kaldım ve tam 9 ay hamile kalamadim doktora gittim kontrol etti aşırı enfeksiyonun var dedi akıntıdan anladı bide vajinamin girişinde küçük sivilce büyüklüğünde bir miyomda vardı onu aldı tüm kan idrar tahlillerini verdim ve enfeksiyon içinde fitil yazdı 1 ay içerisinde gebe kaldım hemen çok şükür şuan oğlum 27 aylık olacak sizde doktora bı gidin muayane olun sizdede enfeksiyon felan olabilir gebe kalmaya engel oluyor