Herkese merhaba. 2 senelik bir ilişkim var evlenmeyi düşünüyoruz ama ben bazı noktalarda kararsızım. Ben ateistim hiçbir şekilde inancım yok. Birlikte olduğum insan bunu önemsemiyor beni her türlü seviyor ama ailesi öyle düşünen biri değil. Dindar değiller ama inançlı insanlar. Bi kaç kez evlerine gittim sohbetimiz oldu onlarla hiçbir düşüncem aynı değil bana çok ters insanlar. Ama sevgilim asla öyle değil onların oğlu değil gibi hatta tamamen fikirlerimiz aynı. Sizce ailesini umursamayıp evlilik düşünsem mi yoksa ilerde çok mu kafam ağrır?

Lonely aile önemlidir ama eşiniz olacak insan daha da önemlidir . Yani evlendikten sonra ailesinin ağzına bakıp eşini hiçe sayacak bir tip mi bence o çok önemli . Öyle değilse eşine destek olabilecek , haklı olduğu zamanlar gerekirse ailesine karşı sonuna kadar savunabilecek bir insansa o daha önemlidir. Yani teraziye koyup ölçmeniz lazım hangisi daha ağır basarsa

lanjalee yani bana çok değer verir beni savunur hep fikirlerime görüşlerime aşırı saygı duyar, ona uymayan bisey bile söylesem yine bana hak verir. Ama geleceği düşünemiyorum işte evlendikten sonra değisecekmi

Lonely değişebilir . Erkekler genelde evlendikten sonra daha aileci oluyo bence ya malesef. İçini karartmak istemem böyle söyleyip ama evlenmeden önce daha aileden bağımsızlar evlenince noluyosa bir kıymete biniyorlar işte

lanjalee Haklısın.. sence ne yapmam gerek sen olsan ne yapardın? Sırf dini inançlarımız farklı diye ayrılmamız mı gerekiyor bu çok saçma ama🥺

Lonely tabi ki ayrılmayın 🤗 ama evlilik gibi ciddi bi işe kalkışmadan önce herşeyi konuşup aranızda netleştirin yarın bir gün biz bunları konuştuk diyebilirsiniz

Lonely aile bir erkek için herşeydir özellikle evlendikten sonra erkek tamamen anneci oluyor yaşayan birisi olarak söylüyorm canım

Lonely ben de yaşayan biri olarak söyluyorum ki sadece ailesine degil özellikle annesine bak annesi nasılsa çocuğu da öyle oluyor hani diyorlar ya aileler de evleniyor diye o çok doğru simdi cicim ayları misali her şeye he he derler ama evlendikten sonra o iş öyle olmuyor inanç meselesine yorum yapamam ama kesinlikle fikirlerin uyuşmadığı bir ilişki ailesi için diyorum tabi çok sağlıklı olmayacaktır yarın bir gün her şeye karışıp laf söyleyebilirler görümce varsa ona da dikkat etmek lazım bu da dipnot olsun

@Lonely erkekler evlenince çok aileci oluyor.Sevgiliyken ki kadar anlayışli ve tahammül sahibi olamıyorlar.Tabi her insan bir değil ama ataerkil.bir topluma sahibiz.Ulkemizde evlilikler iki kişi arasında değil sülalecek oluyor Dünürler savaşıyor 😀

ona uymayan bisey bile söylesem yine bana hak verir. Demişsiniz
            Maalesef bu evlendikten sonra değişecek maalesef ki diğer arkadaşlarımın söylediği gibi bekar erkek ile evli erkek aynı kafada yapıda kalmıyorlar.Bekarken mantıkları ne bilmiyorum ama bambaşka bir insanlar.

Lonely ve evet aile önemli en az eş kadar önemli bence 😊 mesafenizi koruyabilirseniz farklı tabi 😊

Lonely
            Eşin ailesi bana göre önemli. Her ne kadar sevdiğin adamla aynı fikirde de olsan, ailesi ile aynı şeyleri düşünmüyor da olsa bunun ömür boyu bir garantisi yok. Aile ile evlenilmiyor, eşle evleniliyor deniliyor ama yeri gelince aile ile de evli gibi olunuyor. Birde aynı şehirde olacaksanız eğer illa ki aynı ortamlarda bulunma sıklığınız artabilir. Yani sadece cicim zamanlarını düşünmemek lazım. Sevgililik dönemi ile evlilik Aynı değil birbirinden farklı. Her şeyi düşünüp ona göre hareket etmek lazım. En doğru kararı da sen verirsin.

Lonely konudan bağımsıZ deminki ilişki için ateşli sözler sıralamışsın ben seni baya evli sandım

Lonely eşinin seni yarı Yolda bırakıp sonra dan aileci olmayacagina eminsen sorun olmaz ama eşinden emin olmalisin çünkü evlilik bu yani ölçüp tartmak lazım aile önemli bence ailesinden ayrı bir dünya kurarsa sorun olmaz ama aileden kopamazsa çok büyük sıkıntılar çekersin çünkü ailesiyle düşünceleriniz çok farklı, Zıt

Lonely Valla hemde öyle bir önemli ki esin ailesi öyle böyle değil yani evlenmeden önce bütün erkekler zaten sevgililerinin yanında olup destek veriyorlar ama evlenip anaları babaları bir laf etsin hele ondan sonra başlıyorlar söyle böyle yap demeye ben sana diyeyim arkadaşım sadece eş ile evlenmiyorsun ailesiyle de evleniyorsun o yüzden ince ele sık doku öyle evlenince kapınızı kapatıyorsunuz diyenlerde bakma hiçte öyle olmuyor karşındakini insanı çok iyi tanı bu hayata bir kere geliyorsun ona göre karar ver . 🌸

Lonely Tek o erkekle değil ailesiylede evleneceksin canım bunu unutma.Sevgiliyken dünya iki kişilik olacak vs zannediliyor ama malesef öyle olmuyor.Insanlar istediği dine mensup olabilirler özgürler ama seni her fırsatta dininden vurabilirler cinslik olsun diye.Bu konuda oğullarını doldurabilirler hatta.Aranızı açmak isterler belkide.Herseyi göze alırsan evlenebilirsin

Lonely Eş önemli bu noktada. Benim eşimin ailesiyle bir sorunum olmadı ama mesela gitmek istemiyorsam gitmeyelim der, annenlere ayıp olmasın derim senin düşüncen önemlidir der. Eşim benim arkamda hep destekçi bir şey bile yaşasak eminim beni korurdu. Bu yüzden evleneceğin kişiye güveniyorsan evlen derim. Ailesine de hiç söyleme bu durumu ne olacakki. Onlara saygı duyarsın olur biter

Lonely eşime düşüncelerimi kabul ettirmem 7 sene sürdü inançla ilgili değil ailesiyle ilgili meselede çok kavga ettik yıprandkk 7 sene sonunda bunu başardım eğer böyle bi sabrın varsa evlenin tabi seninki benimki gibi çıkacakdiye bişi yok