• Muhabbet
  • Perideyi ikiye bölecek mukkemmel bir soru ✨

Merhaba Kızlarımm Nasılsınız 🌸 Size bomba gibi bir soruyla geliyorumm aslında bu çoğu zaman aklımı kurcalayan bir soru ve burayıda eminim ikiye bölecek bir soru olacak. Şimdi gelelim soruya.
Kızlar Türkiye de yaşayan biri olarak sizce Almanya mı Daha iyi yoksa Türkiye mi diye sormak istiyorum. Türkiye şuan bitik bir halde. Yaşam biçimi olarak. Enflasyon her konuda. Peki Almanya da yaşam Sizce nasıl ? Yanii Almanya’da mı yaşamak isterdiniz yoksa Türkiye de kalmak mı ? Çünkü benim hafiften aklimda Almanya’ya taşınma gibi bir düşünce oluşmaya başladı. Orada herkes eşit durumda. Burada öyle değil. Çocuklarıma daha iyi bir imkan için neden olmasın ki diyorum. Ama gözümü korkutan zamanlar da var tabi. Çünkü Almanya’ya hic gitmedim bilmiyorum herşey dışardan güzel gözükür içine girince iş başka olur ya. Bu sefer taşınırım pişman olmakdan da korkuyorummm bayaa geniş kapsamlı ele alıp düşünmem lazım. O yüzden. Sizlerin fikirlerinizi de merak ediyorum. Almanya’da yaşayan arkadaşlarımdan da eksilerini ve artılarını öğrenmek istiyorum. Türkiye’de yaşayan arkadaşlarım da eksilerini ve artılarını yazabilirse benim için daha aydınlatıcı olur. Şimdiden hepinize çok teşekkür ederimm. 🙏 Geç cevap verebilirim malum 2 bebeli taze anneyimm müsait oldukça gireceğimm 🧡

Bsrkaya
    Almanya’yı bilmiyorum ama evet Türkiye’de yaşamak çok stresli çok. Ama Türkiye’den daha iyi olacağı kesin tabi kendi içinde kuralları da vardır
    Sosyal medyada bir resim gördüm, Türkiye’den gizli çekimdi bi kameradan insanları çekmişler hepsinin hiç keyfi yoktu bir fotoğraf halkın özetini anlatıyordu.

Bsrkaya artılarına eksilerine gelmeden önce şunu belirteyim artık kabul etmiyor kimseyi almanya herkesi geri gönderiyorlar üstelik o kadar geceeli sebepleri olanları bile yani bosu boşuna kendinizi zora sokup herseyi bırakmayın gelmeyin zaten gönderiliceksiniz

Rouge Ahaha ardlee yaa o neydi öyle kısa ve öz gonderileceksinizz 🙈 kizz benim 2 arkadaşım daha yeni taşındı orayaaa nasıl gonderiliyorrr 😅 adamlar orda bildiğin hayat kurdularr kiii bundan öncede çok gidenler var, o gondermelere hic inanma kuzum sözde bizim burdan da Suriyeliler gönderilecek amaa hala burdalar hiç bir yeree gittikleri yok 😑🥴

Gittibimilyarlikmobilya Hahhh işte benim öyle gizli çekim bir kameraya ihtiyaçim var çünkü herşeyi çok güzelmiş gibi lanse ediliyor insanlara bu sefer insanlar verdiği seçimlerden de pişman oluyorlar bu gizli olan gerçekleri bilssekk ter temiz kafalar olur aydınlık fikirler olur ona göre yol çizerim mesela.

Bsrkaya şimdi şöyle anlatayım uzun olucak ama olsun..ortalama maas 1800€ diyelim ve bu maas brüttür yani net daha az ve ortalama bu miktarın 70-75% değişik vergi uygulandigı için net miktar herkeste ayni degil yasam standarti da yüksek oldugu için asgari maasla hiç kolay geçinemezsiniz anca hayatta kalma mucadelesi veriyorsunuz.yazları tr giden gurbetcilere bakmayın senede bir en fazla 2 kez geliyorlar ve euro degeri yüksek oldugu için size cok iyi görünüyorlar ama aslında burda öyle degiller cogu sadece yasam mücadelesi veriyor benim gibi 28272 iş yapan insanlar da tonlarca vergi ödüyor yabancıların cogu gelip çalışmıyor devletten geciniyor yani biz o kadar calısıp eli ayaga tutan insanlara da bakmıs oluyoruz bu insanın canını cok sıkıyor hatta diyelim yarı zamanlı calısıyorsun o aldıgın iki kurustan bile o kadar kesiyorlar ki çalışmanın bir anlamı kalmıyor o iki kurusu zaten devlet sana veriyor bosuna çalısmıs oluyorsun devletin verdigi de sadece karnını doyurmaya ihtiyaclarına yetiyor veya hic yetmiyor o hayat hayat degil üstelik sana sürekli randevularla mektuplarla maillerle psikolojik baskı yapıyorlar banka gecmişini bile göstermen gerekiyor genelde 6 aylık istiyorlar yani sürekli hesap vermek zorundasın bir ev sahibi olmayı zaten unut araban o anlattıkları gibi son model olamaz devlet sana git o arabanın parasını ye sonra gel der onu da gec diyelim cok harcama yaptın o ay banka gecmişinde duruyor sana onuda sorarlar.asla özgürlük ülkesi degil ne kadar kararın da hayatın da senin deselerde isteseler senin hayatında söz sahibi olabiliyorlar çocukların konusunda bile..geliyorsan mutlaka calısıcaksın yoksa seni pişman ediyorlar beziyorsun hatta ac kalayım bana para vermesinler diyorsun çalısırsan da iyi bir iş yapman lazım ki zaten senden cok kesiyorlar en azından onların verdiğinden bir tık fazla kazanasın ..dil ve insanları cok zor bu konu en kötüsü cocuklarınız büyükse sakın gelmeyin cok zorlanırlar kücükse gelin hemen öğrenir adapte olurlar burda şöyle güzel seyler var hastaysan tedirgin olmana gerek yok yardıma muhtacsan vs vs gelecegin garantide ama buranın doktorları zaten bir işe yaramıyor ben ilerde burda yasamaya devam eder miyim bilmiyorum gelecegin garanti tamam ama bu sekil yasamak da yasamak mı mesela yaslanana kadar deli gibi calısıp yaslanınca sefasını süreceksem ne anladım bu işten ama ben bisey yapmıyım eglence aktivite hayat bilmem ne bos sadece yatayım kalkayım bir çatım olsun diyenler severler burayı

Bsrkaya kız nasıl yalan bizzat ben götürüyorum onlara bu haberleri hep red red red senin dediklerin bundan önce gelmiştir ve hala gönderilebilirler böyle 2-3 aydır var benim dedigim red olayı ..hatta buraya tasınmıs cocukları dil bile öğrenmiş bir cifte yine red kararı geldi 1 ay önce düzenleri oturmustu falan

Bsrkaya evet Türkiye şuanda kötü ama yaşamadan başka ülkeyi de bilemeyiz ben düşünmem şahsen ülke değiştirmeyi gurbet bana zor geliyor kendimi oraya ait hissedemem sanki

Rouge haaa yanii red kararı hemen öyle gelmiyor 1 ay’ı bulabiliyor diyorsun. O zaman olabilir çünkü benim bu dediklerim 1 ay olmadı daha tabi. Böyle dinleyincee de zor gibii geldi yaa 😂 dil konusu neyse hastahane konusu mükemmel benim en çok işime yarayan konu. Çalışma Konusu ben zaten çalışmayı seven biriyimm. Amaa tabiki daima değil 😅 mesela bizim burada kışın çalışırım yazın gezerim yer içerim arkadaşlarla sohbet muhabbet orda o ortamım olamayacak belli ki. Yani sürekli calismam lazım. Hele ki yaşlılık için bu çok zor. Yaşlıların emekli olduğunda yeterli bir parası oluyordur illaki. Peki bu ev araba konusunda çok çabuk sahip olduklarını söylüyorlar o konuda beni aydinlat birde nasıl hakkımda söz sahibi olabiliyorlar mesela ben bu ay çok harcadım parayı taksitle yatirdiktan sonra ne gibi bir sorun olabilir ki

TombulHatun Evett gurbet zor gurbetçiliği yaşamadan önce gurbet bana da zor gelirdi ama şimdii bakkk Almanya’ya gitme düşüncesi bile varr 😅 hayat insana neler yaptırıyor görüyor musun 😅

@Rouge canım kuzenlerim Almanya’da pazar günleri çocukların dışarı çıkması yasak diyorlar doğru mu birde 6dan sonra hayat bitiyor heryer kapalı cafe kültürü falan yok diyorlar sosyal hayat pek yokmuş hep iş falan diye anlatıyorlar Türkiye’den 2.evi aldılar dönmüyorlarda biraz fazla abartarak anlatiyorlar gibi geliyor doğru mu?

Rouge @Bsrkaya ardleeye katılıyorum biraz bende bahsedeyim 5 sene olacak evlenip geleli geldiğim gibi dil öğrenme ehliyet kurs bir sene bu yaz şeylerde uğraştım bir senem öyle gitti sonra iş bulması bir dert buluyorsun tesettürlüden ırkçılığa maruz kalıyorusun başını açmak zorunda bırakıyorlar ( şükür benim öyle bir yer değildi) kazandığım 1600 € du bunun 800 € su vergiye kesiliyordu sabah 7 akşam 3 çalışıyordum. Extra evimizin kredinizi ödediğimiz için cumarteside çalışıyorduk eşim buradan meslek sahibi iyi işi olan biri ama o da kenarıya atarız kredi bitirelim ne olur ne olmaz diye cumartesi de çalışıyordu şükür biz askeri ücrete göre iyi geçinen insanlarız. Fakat mesela bizim evimiz küçük bir ev arayışındayız ve 9 aydır ev bulamadık. Kiralar aşırı yüksek 1300 1400 3 odalı daireler. Ev bulmak ayrı bir sıkıntı. Çocuklar için de ırkçı bir öğretmene denk geldiysen ve iyi bir almacan olup çocuğunu savunamazsan burada okullar seviyeye göre olduğu için en alt seviyede çocuğunu bulabilirsin toparla toparlayabilirsen. İşin yoksa dilin yoksa burda sıfırsın. 64 yaşında oluyor hala kasiyerlik yapan yaşlılar var çünkü iyi bir gelirin olmadıysa zamanında yaşlılıkta bile paran olmuyor ve herşey kağıt kürek işi olduğu için her şeyin hesabını veriyorsun

selen_ çocukların çıkması yasak diye bir şey yok hatta pazar her yer kapalı olduğu için sadece yürüyüş yapılabiliriz Café kültürü yok 8 den sonra genelde heryer kapalı evet

Bsrkaya of busra ya yazdım yazdım silindi yine yazıyım 1 ayı bulur demedim baska bisey demek istedim ama evet red kararı da bazılarına cok çabuk geliyor bazılarına aylar sürüyor bazıları 1 sene sonra bile red kararı alabiliyor bu degişir yani yazın yine gezersin ama bir izin süren var o kadar yaslılıga gelince burda yaslılar cok mutlu bir tek onlar mutlu almanyada yasayanlar bilir gerci o da calısmaya baglı gencken çalışıyorsun yaslılıgına yatırım yapıyorsun yaslanınca da çalıştığın parayı alıyorsun ev sahibi kolay olamıyorsun ama araba alabilirsin tabi lüks araba istersen calısman lazım eger devletten gecinirsen ne aldığına karısırlar lüks seyler alamıyorsun zaten alamazsın onların verdiğiyle zor birikim gerek hakkında söz sahibi olur derken de çalısamam diyemezsin mesela yada örnegin cocugunla yanlıs iletişim kurdugunu düsündüler anaokulunda orda burda farkettiler ona bile el atabilirler kolayca bunlar bir örnek

selen_ yok yanlış bilgi yasak degil tabiki kücük cocukları bası bos bırakırsalar o sekilde ayrı ama normalde yasak yok sadece parklar bir süre sonra kapanır genelde ses olmasın diye vs cünkü almanlar tüm hafta deli gibi calısıyorlar pazar günleri sadece dinlenme günü heryer kapalı ve sessiz saat hafta içi ve cumartesi günü 21-22 kadar marketler acık sonra kapalı ve bir cok sey de kapanıyor büyük yerde yasamıyorsan evet hayat bir saatten sonra bitiyor almanlar genelde saat 20 oldumu uyurlar tabi artık gencler falan ayrı öyle degil ama normalde burda uyku saati 8 erken kalkıp çalıştıkları için hatta yaslı komşularımıza o saatlerde bisey götürmüyoruz cünkü genelde uyuyor oluyorlar ayıp oluyor o saat

arman benim eksikleri cok güzel tamamlamıssın bizim kadar tarafsız anlatan yoktur güllük gülistanlık gösteriyorlar🥲