simonedebeauvoir
Biliyor musun aslında boşanmaların çoğu zaten kötü geçinmekten bir şekilde şiddet görmekten oluyor ya hele bu devirde ben pek inanmıyorum. Bizim aramız iyiydi boşandık diyen ya en fazla şöyle olur işkolik bir eşe sahip olursun yaşayacağın yerle ilgili bir sıkıntı olur o şekilde ayrılmak zorunda kalırsın ama ben yine de arkadaş kalamam yani çünkü bana göre arkadaşım dediğin biriyle en fazla havadan sudan konuşman gerekir. Evet çekişmeli boşanma bu arada çok zor ama yapacak bir şey olmadığı için bu topun altına elini sokmuş oluyorsun. Ve şunu da söylemek istiyorum seviyeli bir şekilde ayrılmamak düşman olmak değil yani düşman olmak da insanın kendine zarar verecek bir şey sadece iletişimini kesersin nasıl tanımadığın bir insan olur konuşmazsın ama insandan da nefret de etmezsin bir duygun yoktur ya işte benim bahsetmek istediğim şey o bana göre yabancı artık çocuk için iletişim kurarsın ama çocuk belli bir yaşa gelip telefonlara cevap verecek bir duruma gelirse çocuk kendi görüşür babasıyla yani çocuğun konuşamayacağı konular olursa onlar konuşulur ama direkt çocuktan konuya girilir biz böyle yapıyoruz direkt çocuktan konuya giriyoruz zaten çocuk hakkında konuşmak da bir mecburiyettir yani bir arkadaşlık diye adlandırılamaz.