Moonlight_ Yorumunuz için teşekkür ederim, ilk gebelik ayında şekeri çok yükseklerde çıkıyordu. İnsüline başladığı zamandan beri o kadar yüksek çıkmıyor, yemek öncesi insülin vurup, on dakika sonra falan yemek yiyor genelde. Kek dediğimde, içinde şeker ve beyaz un falan yok☺️zaten asla öyle bir şey yapamam, yulaf unu, yumurta, süt falan var, tat vermesi için yarım muz koyarım anca. Atıştırmalık topta yine yulaf ve elmadan oluşuyor. Ama elma tarçınla hafif harmanlandığı için, şekeri dengeliyormuş. Waffle canı çok çekiyordu mesela, onu asla yemesi mümkün değil ama yine doktoruna sorduğumuz doğrultuda, yulaf unu, süt ve yumurta ile yapabiliyoruz, tabi ki çikolata vs sürmeden, tarçınlı elma ve az muz ile süsleyerek. Yani bu detaylar ile daha sağlıklı, ve şekerini daha iyi dengede koruyabilceğini düşündüm, yoksa normal kek ve kurabiye derken daha çok yükselir. Canı çekerse diğer sunumlardanda zaten çok az ölçüde yer diye düşünüyorum.
Yürüyüş ve bol nar ekşili salatada şekerini oldukça dengeliyormuş. Sabah kahvaltısınıda avakado, ıspanaklı pankek gibi alternatiflerle dengelemeyi düşündüm. Geçen gün börek yemiş mesela, yufkası çok ince olduğu için şekerimi yükseltmedi dedi. En azından ben direk yufka veya beyaz un, rafine şeker gibi malzemeler kullanmayacağım. Yulaf unu ile kararında kuru meyve veya muz ile tatlandırarak alternatif üretmeye çalışıyorum. Tabii ki bu yulaflı keki, atıştırmalık topu falan hepsini bir günde değilde, akşamları çay yanında belirli miktarda ikram ederim. Tek derdim, yemek sonrası için acaba bir alternatif yapsam mı diye çok düşünmüştüm, ama sizlerinde dediği gibi diğer ikramlıklar da olunca ister istemez fazla gelebilir. En iyisi, hepsini iki üç güne bölerek ara öğün şeklinde ikram etmek sanırım.