kızlar burada türkleri kptü göstermek yada ayrımcllık yapmak için yazmıycam sadece bi kaç gündür ülkece çok sarsıldık ve kendimize gelemiyoruz ben azerbaycanlıyım bazılarınız biliyosunuz her zaman türk haberlerini izleyib Allahın neden türkiyede bu kadar vahşi insanlar var neden öldürmeye bu kadar meyilliler derdim kadın cinayetleri fazlasıyla var v bir çok şey tabiiki her ülkenin iyisi kötüsü var ben sadece kötüler için söylüyodum 2 gün önce ülkemizde öyle acımaslz öyle vahşi bir katil gerçekleşdiki her kes şok içinde yanı burda pekte böyle vahşilikler nadiren okuyo yada medyaya pek yansımıyo 25 yaşında bır erkek annesi babası 9 yaşındaki küçük kardeşini ablasını ve ablasının 5 yaşındaki kızı vahşice baltalayarak bir birinin gözü önünde öldürmüş gerekçe olrakta deliymiş ailesi nüfyzlu insanlar olduklrı için tımarhaneye yatlrmak istemrmişler haplarla filan sakinliyomuş ama deliyse kendine bi şey yapsın neden beş yaşındakı madumu öldürdün bence bazı avrupa ülkelerinde okduğu gibi bizim elkelerede idam gelmeli kesinlikle gelmeli böyle vahşilerin yaşamaya hakkı yok haberi izlemek isteyenler ataştıra bilir imsteqram ve googlede yutubda neyse çok doluyum ve çok kötüyüm bende iki oğul büyütüyirum ve yıllarca büyütüpde azrailim olmalarını düşünmek bile istemiyorum 😔

fatima19 İnsanların geldiği durum çok kötü.Sadece cinayet değil ki,hayvana tecavüz eden,çocuklara tecavüz eden insan diyemeyeceğim mahlukatlar var.
    Allahım sana sığınıyoruz,dünyadaki kötülüklere karşı bütün çocukları koru.Hep iyilerle karşılaştırsın Rabbim çocuklarımızı…

Deletedmom_18 amin evet yani büyükleri bile öldürmeye hiç kimsenin hakkı yokken neden masum çocuklara böyıe sapkınlıklar vahşilikler oluyo anlayamıyorum gerçekten dünya çok iğrenç bi yer yqda dünya değil insanlar iğrençler😔

fatima19 insanlık olarak okadar kötü bir hal almaya devam ediyoruz ki asla ama asla durmuyoruz durmak bilmiyorum bu işin ülkesi şehri memleketi ırkı yok maalesef heran heryerden vahşice haberler duyuyoruz görüyoruz rabbim sonumuzu aydınlık etsin çocuklarımız nasıl bir çağda nasıl bir insanlıkta büyüyecek yaşayacak ben oraları düşünüyorum artık Allah yardımcımız olsun 👍

fatima19 neden Türkleri kötü göstermek için yazmıyorum diye bi açıklama da bulundun ki ? azeri haberleri izlemiyorum takip etmiyorum. Allah, evlatlarımızı hayırlı iyi bir insan olarak büyütmeyi nasip etsin inşallah

fatima19 kuzucum maalesef dünya böyle bir yer. O yüzden zalimler için yaşasın cehennem. Sende Türkçe yazdığına göre sen de Türksün. Azeri Türkleri diyebilirsin. Direk Türkleri kötü göstermek diye cümleye girmek bana göre hoş olmamış. Maalesef ülkemizde eskiden beri bu tarz şeyler oluyordu fakat çoğu dile getirilmiyordu ya da üstü kapaniyordu vs. Şimdi gerek sosyal medya olsun gerek insanların bilincliligi olsun haberleri yaymada etken gösteriliyor. Eminim ki Azerbaycanda da oluyordur bu tarz şeyler fazlasıyla. Sadece sizin kulağınıza gelmiyordur. Önce insan olmak gerek ❤️

fatima19 şans eseri yaşıyoruz bu hayatı her an her saniye öldürülebiliriz tecavüz edilebiliriz öyle ülkeyiz işte

fatima19 bu olaylar gündem olduğu ve medyaya hemen yansıtılıp konuşulduğu için Türkiyede çok var zannediyolar hatta yeni yeni arttı sanıyolar. Çoğu ülke medyaya yansımıyo örtbas ediyo herkes de bazı konularda güvenli zannediyo orada yaşamayanlar özellikle. Benim tükiyedeki evime hırsız girdi aynı hafta 2 defa bütün mahalleye sabah akşam gece her fırsatta girmişler kiminin mutfakta yemeğini yemişler kiminin eşyasını almışlar benim evimi pazar yerine çevirip yağmalamışlar kırmışlar dökmüşler hatta yakmaya çalışmışlar. Ama bu medyaya yansımadığı için toplum bunu bilmez yaşanmadı zanneder. Ayağımız karakoldan kesilmediği için her gidişimde bakıyorum mahallemde yeni hırsızlık başka yerde hırsızlık karakol dolu. Bu basit bir olay ama anlattığınıza göre siz diğer olayları da öyle düşünün. Hatta şöyle söyleyim abd de sinagogda yaşananlar geçen ay cnn de haber oldu. Ama abd medyası bunu yoksaydı üstü kapatıldı şuan konuşan var sonucu ne bilen var mı? Geçtiğimiz hafta başka bir olay hakkında başka bir posta yazdım çok eski bir olay da değil onu bilen var mı?

Deletedmom_18 o çocuklar nasıl normal kalabilecek toplumda. Nasıl insanlara güvenebilecek? İnsanların kötülüğü yüzyıllardır dünyayı kirletiyo. Çok şükür toplumumuz artık madurun ayıbıymış gibi görüp gösterip sus sus demeyi bıraktı da suçlular cezasını çekmeye başlıyo. Aileler bilinçlendikçe toplum olarak düzeleceğiz inanıyorum rabbime güveniyorum kötülük yapanın yanına kalmayacak. İbret lazım ibreti alem lazım korkmadan insanların canına bedenine el uzatıyolar

fatima19 o kadar çok var ki bizim sitede de bir gün inanılmaz kalabalık oldu ne var diye bir baktık ki 25-30 yaş arası bir genç annesini balkondan atmış kendi atlamış baba da astsubay görevde evde değil

Coolness türk haberleriyle ilgili bi yorum yaptım bazıları başlamasın gereksiz konuşmaya diye önceden bildirdim

Deleted_15 canım ülkeler farklı olduğu için öyle yazdım zaten hepiçiz türküz 🙂bende vurguladım burdada oluyo sadece medyaya ve telvizyona fazla yansımıyo

bezdum aslında ülkeylede alakalı değil dünyanın her yerinde başımıza gele bilecek şeyler çünki ülke ırk fark etmiyo her ülkenıin her ırkın vahşi sapkın vatandaşları var

fatima19 Türkiye’den dışarı çıkmadığım için bilmiyorum canım ben bildigim yeri diyorum haberleri de izlemiyorum manyaklar cok diye