kanalize Ben bebeklere özel tarif yapılması taraftarıyım, yani tadı tuzu baharatı gıdayla yeni tanışan bebeğe göre yapılmalı. Eleştirmek için yazmıyorum sağlık açısından açıklamak istiyorum sadece. Ömründe anne sütü veya mamadan başka hiç bir şeyin tadını bilmeyen bir bebeğin iç organlarını düşünerek. Yani günlerce mama yediğinizi düşünün biz yetişkinler bile farklı bir şey deneyince illaki hazımsızlık problemi yaşıyoruz veya midemize dokunduğu oluyor. Bebekler bizden kat kat hassaslar. Bebe bisküvisi ne kadar tatlı, 4. Ayda bununla tanışan bir bebek şekerin tadını aldığı için diğer gıdalar ona tatsız gelebilir. Şekerin tuzun tadını alan bebekler yemek seçerler. Tuzlu salçalı baharatlı kendinize hazırladığınız şeylerden ek gıda döneminde hazırlarsanız hep öyle şeyler yiyebilir. Ama bebeklerde de böbrek taşı olabileceğini unutmamak gerek.
Benim mantığım şu yönde, biz şekerin tuzun tadını bildiğimiz bedenimizi alıştırdığımız için canımız çekiyor bunları. Ama o tatlarla hiç tanışmamış bir bebeğin canı mesela neden tuz veya salça çeksin ki. O yüzden daha o tatları keşfettirmeden her şeyi en sade ve sağlıklı bir şekilde hazırlarsanız en azından 2 yaşına kadar, bağışıklığını koruyabilirsiniz. Kendi avuçları kadar ufacık mideleri olan bebekleri neden kendi yediğimiz şeylerle yoralım ☺️