BlackMambaa_ bence ani kararlar almayın, formu okudum ve şuan sizin birazcık dinlenmeye ihtiyacınız var gibi. Daha önce eşinizde bir düzelme görmüşsünüz ama bu yeterli ve kalıcı olmaymış. Bir süre mesafeli olun, size ne fiziksel ne de psikolojik şiddet uygulamaya hakkı yok. Benim eşimde çok sinirli, ve bu siniri törpülemesi gerektiğini söyledim. Psikolağa gitti ve şuan siniri için ilaç kullanıyor ve o kadar fark var ki.. Ki bizde psikolojik veya fiziki şiddet olmasada, beni siniri yormuştu.Mesafeli olduğunuz süreçte psikolojik yardım alması gerektiğini ve bu aşamada her daim yanında olacağınızı belirtin, size verdiği zararları teker teker söyleyin. Erkekler bize göre çok farklı. Ceplerinde biraz nakit akışı eksildiğinde veya borçları olduğunda daha farklı kişiliklere bürünebiliyorlar. (Tabii, bu durum onları haklı çıkarmaz. Ama laf anlatamıyoruz işte🤷🏼♀️) Psikolojik destek ve ilişki terapisi bazen insanlara çiçek gibi geliyor. Ki boşanmak isterseniz de saygı duyarım. (çünkü en çok tasvip etmediğim, aldatma ve şiddet olayı. Belli bir kırmızı çizgimiz olmalı, ilişkide o çizgi eşler tarafından aşılmamalı.) benim tek niyetim, kestirip-atmaktansa bir ilişki terapisi, psikolojik destek. Yuva kurmak zor olduğu kadar, yıkmak da çok zor. Ben ailemin yıkık olduğu, ailemin yıllar sonra çok kötü bir ayrılığı olan evden geliyorum, bu yüzden mutsuz olursam eşime asla taviz vermiyorum, çabalaması gerektiğini biliyor, hatası varsa. Ki benim hatam olunca, ben çabalıyorum. İlişki biraz karşılıklı alttan almak demek. Eşimle evlenmeden önce, ‘Yuvası yıkık bir evden geldiğimi, ve bu süreçte ailem sebebiyle ne kadar zorlandığımı, bilhassa bu sürece onun bizzat şahit olduğunu ve yuva yıkmak için evlenmek istemediğimi’ söylemiştim. İster istemez, çocuk kaç yaşında olursa olsun, zorlanıyor. Elbet ki mutsuz bir evlilik yerine, tek yaşam daha iyi. Ama bu süreçde gücü elinize alın, olaki farklı bir durumda kendi bebeğiniz ve sizin için uygun şartları edinmiş olmanız lehinize olacaktır. Dilerim bu süreci en kolay şekilde, en huzurlu şekilde atlatabilirsiniz. 🍀🌹