Merhaba arkadaşlar hepimiz anneyiz hepimizin çocuğu var merak ettiğim bir konu var 72 aylık çocukların birinci sınıfa başlaması zorunlu biliyorsunuz ki. Benim çocuğum seneye 71 aylık olacak yani Ekim 2018 doğumlu ben birinci sınıfa göndermek istemiyorum Ekim ayı doğumlu olup da çocuğunu birinci sınıfa göndermeyen var mı varsa eğer dilekçe ile hallediliyor mu yoksa rapor mu aldınız kasım aralık ayı dilekçeyle oluyor mu herhalde ekim ayini merak ediyorum
Eğitim
Sukran
Bir sorun varsa rapor verirler keyfi vermiyorlar pek. Neden göndermek istemiyorsunuz diğer sene daha da geç kalmış olacak
Sukran sebep 🙄
Sukran Allah aşkına 72 ay nedir ya oldu olacak kendi yaşınızı da ay ile hesaplayın
MedavikPastam okullarda ay zorunluluğu var bebeğim 68ay olunca dilekçeyle gitmiyor 72ay mecburi 😂😂
selen_ tövbe tövbe ilk defa duyuyorum😂
- Düzenlendi
MedavikPastam
Ayı mecbur yazması gerek okullarda böyle 72 ay zorunlu. Ama gelişimsel herangi bir sıkıntı varsa rapor çıkarttırıp aileler okula göndermiyorlar. 66 ayla 69 ay arası çocuklar ana okuluna daha uygun ancak gelişim olarak uygunlarsa değerlendirildikten sonra ailelerin de onayı alınıp 1 sınıfa yazdığını biliyor ayriyeten 69 ile 71 ay arasındaki çocuklar 1 sınıfa başlayabiliyor ancak aile yine bir dilekçe imzalatıp anaokuluna gönderebiliyor. Benim oğlum Eylül ayında 67 aylık olacak ve dilekçe verirsem 1 sınıfa gidebilir ama erken 2019 Şubat doğumlu ama aynı yıl içerisinde 2019 Nisan doğumlu çocuklar hiçbir şekilde 1 sınıfa kayıt yaptırmıyor. Postu açan kişinin çocuğu 72 değil de 71 aylık olsaydı okula gitmemesi için rapor çıkarttırmasına gerek kalmazdı ama 72 aylık olduğu için rapor çıkartmalı yani bir ay bile her şeyi çok değiştiriyor.
Uzun oldu kddkdk
MedavikPastam sinir oluyorum cidden bende bu duruma bende 240 ayligim 😅
Gittibimilyarlikmobilya sınıfın en küçüğü şuan bütün eğitim hayatında hep böyle devam edecek küçüğü olmaktansa büyüğü olsun istiyorum
MedavikPastam bilmediğiniz konularda yorum yapmasanız keşke eğitimde ay olarak hesaplanır yaş olarak değil ay belirtmemin sebebide odur
ikiprensesannes yaşıtların küçük olduğu için sınıfındaki herkes senenin başında doğmuş
Ay olarak bile çok fark ediyor çocuklarda gelişim
Gittibimilyarlikmobilya hayır 71 aylık oluyor dilekçe ile erteleyebiliyor muşum yeni bilgi edindim