enerciiiii sinir olunacak bi durum yok eğitim sisteminde ay baz alınır o yüzden belirtmek zorundayım anlayabileceğiniz durumlara yorum yapınız
Eğitim
Sukran çocuğunuzun fiziksel sosyal zekasına bağlı bu anaokulundayken okuma yazma kalem tutma gibi becerilere sahip çocuklar zorlanmıyor.Siz evladınız bilirsiniz gönlünüzce olur inşallah.Birde okula hazır mı olduğuna dair test yapılıyor anaokullarında da oluyor isterseniz gelişimini görüp ona göre yol belirlersiniz.Anaokukuna çok giden çocuklarda okuldan sıkılma ilkokulda da oyun ortamı arama durumları gözlenebiliyor.
Sukran bence yanlış düşünüyorsunuz erteleme kararınızı anlamış değilim. Bence bir çocuk için eğitim ne kadar erken verilirse o kadar iyidir. El kadar çocuklarda kalkıp aralarında ki yaş farkını dalgaya alacak değiller. Büyüdükçe o yaş farkı sorun edilmez.
Sukran Niye sinirlendinizki🥺 Ben sizin ay olarak belirttiğinizi sandım. Kırdıysam kusura bakmayin🥺
MedavikPastam sorun yok 🤗
melaykeeee benim sorun ettiğim yaş farkı değil eğitimde algılama yaşça büyük olanlar daha çabuk anlayıp kavrayabiliyorken ay olarak küçük olanlar eğitimde bi tık geri kalıyor ve eğitimcilerinde gözdesi dersi çabuk anlayıp kavrayanlar oluyor 1.sınıfı halledebilir çok şükür oğlumda bi problem yok ama sonrası önemli benim için ortaokul lise ve devamı okuma yazmayı erken çözmüş olması ilerki dönemlerinde de başarılı olacağı anlamına gelmiyor
Dersler zorlaştıkça anlayabilmesi önemli eğitim sınıflandırma yaşa göre sınıflandırılıyor yarım yaş bile çok öenmli benim için
Sukran yanlış anlamayın ama 60 lı aylarında falan olsa bu kaygınızı anlarım ama zaten 72 de zorunlu olduğuna göre bir sürü arkadaşı olacak aynı ayda bana biraz çocuktan ziyade siz daha şimdiden yarışa girmişsiniz gibi geldi. Dışarıdan konuşmanız konuya yaklaşımınız öyle görünüyor. Daha şimdiden çocukla çocuk olup dalaşan veliler gibisiniz🤦🏻♀️bu da benim nacizane eleştirim. Bu arada benimde kızım bu sene başlayacak.
papatyahanm ne yarışı anlayamadım
Ben çocuğumu düşünüyorum eğitimden geri kalıp başaralısı öğrencileri ön planda tutup geride kalan öğrencilerle ilgilenmeyen öğretmenleri de düşünüyorum. Ay olarak bile çocukların gelişimi değişiyor neden kendinden 8 10 ay büyük çocuklarla aynı sınıfta olması gerekiyor. Çabuk algılayan öğrenen çocuklar eğitmcilern gözdesi oluyor belki çocuğum küçük diye başarısız olacak neden sınıflandırılsın ki yapamıyor edemiyor diye. Siz yarış diye algılıyo olabilirsiniz ama ben çocuğumu düşünüyorum daha çabuk anlayabilmesi kavrayabilmesi için diğer çocuklarla eşit olması gerekiyor çok şükür gelişiminde bi problem yok bnm korkum 1.sınıf değil sonraki yıllar
Sukran sadece eğitim için kullanılmıyor normalde de söyleyenler var canım onları kast etmiştim seni tek değil yani sakın ol
- Düzenlendi
Sukran haklı olabilirsiniz ama şöyle bir şeyde var çocuğun derslerde iyi olması yaşla alakalı değil zekayla alakalı bir şey. Belki sizin çocuğunuz herkesten daha iyi anlayacak derslerini bilemezsiniz. İlerde büyüdüğü zaman geç yazdırdığınız için belki bir şeylerden eksik kalacak. Ertelemek istiyorsunuz fakat ertelediğiniz zamanda bu sefer geç kalacak eğitimine. 10 çocuktan 5i okula geç yazdırılmaktan müzdarip
@Sukran çocuğunuz adına vereceğiniz çok büyük bir karar değil mi sizce de bu? Bir uzmanla görüşüp tavsiye almanız daha mantıklı. Bir öğretmen olabilir, pedagog olabilir. Özel durumlar dışında bence ay farkıyla küçük olması bir sorun teşkil etmez. Çocuğunuza eğitim ve meslek hayatında fazladan bir sene kaybettireceksiniz, iyi düşünün.
melaykeeee geç kalacağı birşey yok ömrü zaten okumakla geçecek ben 7yaşında başladım 1.sınıfa bişey kaybetmedim :)
jupiterkralicesi kaybedeceği bişey yok ki burda aynı eğitimi yine alacak hatta eğitimci arkadaşımda aynı şekilde kendi oğlunuda göndermedi aksine çocuklar için daha iyi olacağını oyun oynacak yaşta okula başlamamalarını tavsiye ediyolar. Ömrü zaten okumakla geçecek. Önceden eğitim yaşı 7 idi 6yaş çok küçük bi yaş.zaten eğitimde ülkece çok çok gerideyiz birde kaprisli öğretmenlerin başarılı çocuklarla ilgilenip diğerleryle uğraşmamalarına katlanamam :)
Sukran peki annesi olarak en iyisini siz bilirsiniz tabi ❤️
@Sukran siz annesi olarak daha iyisini düşünür ve daha iyisini yapmak istersiniz tabiki. Üniversitede Kasım ayı doğumlu iki tane sınıf arkadaşım vardı yakın olduğum. Ben düşük not alırken onlar yüksek not alırlardı. Dersi daha iyi dinler, kavrarlardı. Benden daha başarılıydılar ve eksik yanları yoktu. Her çocuğun gelişimi kendine özeldir. Anneyiz evham yapıyoruz ama sizin çocuğunuz da benim arkadaşlarım gibi olabilir bu da bir ihtimal. Ben sizin yerinizde olsam gerektiği yaşta kaydettirirdim. Bir sene geç yazılmak demek bir sene geç mezun olmak, bir sene geç mesleğe başlamak, bir sene geç anne baba olmak, bir sene geç emekliliğe ayrılmak demek. Karar sizin kararınız ama tabiki. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah :)