etoile makineyi dahi boş halde temizleyicisi ile çalıştırdım. Önce sıvı leke çıkarıcı ile çitileyip sonra toz halinde olanla kaynar suda bekletip ardından hijyende dahi çalıştırdım.

etoile eğer çamaşırlarında kullanmaya artık cesaret edemiyorsan çaydanlık ve tencere içlerinde de kullanabilirsin istersen. Çaydanlık dışında etkisini görmedim de içine döküp kaynar su ekleyip yarım saat bekletince tertemiz oldu. Hani boşa beklemesin diye söylemek istedim ☺️

Esmerkiz makine çok dolmasa bile su ilave ediyor musun? En son makinenin 3te 1 i kadar çamaşır attım beyaz çok yoktu belki de 4te birdi bu şekilde de su eklemenin faydası oluyosa yarın tekrar yıkayayım denemekten zarar gelmez

zarifhanim inanır mısın bgn eşime dahi sordum annen ne kullanıyo da söylemiyo asla temiz çıkmıyo diye. Annem anlamaz deterjandan gider en ucuzlarından alır dedi 😂 bence eşim de bilmiyor. Bakıyorum ne zaman kayınvalideme misafir olsam lekeli bir şey varsa alıyo çamaşırı önce banyoya gidiyo 5 10 dk orda duruyo gelip makineye atıyo. Bir sonraki gidişimde gizli gizli izlicem napıyo diye

buzdankalpler ben çamaşır sodası kullanıyorum beyazlarda ve toz deterjan kullanıyorum böyle çok kirliyse önce kaynar suda çamaşır sodasıyla bekletiyorum bi yarım saat kadar sonra biraz da elimle ovalıyorum makineye öyle atıyorum makinede de beyazları 90 dereceye atıyorum (annemden kalan bir alışkanlık)😅

buzdankalpler
        Kızımın kıyafetlerin de kendi kıyafetlerimizde de elit home leke çıkarıcı kullanıyorum. İlave olarak çamaşır sodası kullanıyorum. Birde makina su alırken makinaya ilave su ekliyorum. Leke çıkarıcıyı da 2-3 litre suya bir ölçek atıp çözdürüp kıyafetleri 1 saat bekletiyorum bazen ertesi güne kadar bekletiyorum. Tertemiz oluyor.

Ben çıkmayan leke görmedim çiçeğim bingo oksijen var ya biliyosan onu bütün lekelerin üstüne döker citilerim . Öylece makineye atarım çıkınca mis gbi olur. Beyazlari yikarkende granül atarım biraz . Yada çok az çamaşır suyu dökerim yada tablet atarım bitane misss gbi olur . 2 senelik atletler bile yeni alınmış gibi duruyo sanada fikir olsun 🌺

zarifhanim peki bu dediğin deterjan renklilerde de işe yarıyor mu yani , malum 3 çocuk var ve yakaları hep lekeli hatta çoğu kıyafetlerini attım bu yüzden, yeni olan kıyafetleri de lekelendi şimdi, haa bide bebek geliyo onun lekesi daha zorlu oluyo biliyosun ki , bide çocukların kıyafetlerinde çift durulama yapmamız gerekiyor mu ki çünkü benim ortancanın vücudunun belli yerlerinde egzama ve kuruluk var böyle tırtıklı vücudu dikkat ediyorum deterjanına , şimdiden teşekkür ederim kuzum 😘

Ask_hosmus Canım bu hipoalerjenik ürün. Bebekler için uygun. Birde klor içermediği için hem renkli hem beyazlar için de uygun. Benim kızımın da alerjik yapısı var o yüzden sorarak aldım. Leke çıktıktan sonra durulayıp öyle makineye atıyorum. Yani hem elde hem makinede yıkanmış gibi oluyor. Ekstra durulama yapmadım. Senin bebeğin atopikse bir aşama daha durulayabilirsin. Ben renklileri renkler birbirine karışmasın diye hiç beraber atmadım, tek tek kova hazırlayıp öyle leke çıkardım. Tekli olarak attığımda yarım ölçeğe bir litre şeklinde hazırladım. Hiç çitilemeden uğraşmadan 15 20 dk sonra tertemiz çıkıyor zaten. 😊

buzdankalpler koltuk altına vanish koyup diş fırçasıyla fırçalıyorum sonra da makineye atıyorum öyle tertemiz oluyor, ya da leke olan diş fırçası
              Not: kullanmadığımız eskiyen diş fırçalarını atmıyorum, şimdi kullandığınız diş fırçası mı diye linç yemeyeyim 😅

buzdankalpler 30 derecede olursa etmiyorum su 40,60,90 derece olunca ediyorum 3.4 kilo su makina için ne kadar sağlıklı bilmiyorum🙃ama kokusu gitti mis gibi çıkıyor çamaşırlarım

Coolness vanishin her türlüsünü denedim çitiledim kaynar suda da beklettim toz olandan döküp. Ter lekesine çare değil. Diğer lekeleri de biraz çıkarıyo yine biraz da olsa kalıyo

Esmerkiz benim makinenin zaten 30 derece ayarı yok birazdan 2 3 gömleği tekrar yıkatayım su ekleyip akşama yazıcam sonucu