Elizabeth evet maalesef ürkütücü olan bu kısmı da var. Benim iki komşum da 22 24te hiç farketmemiş. Bir komşumun yüzü kızarır oradan anlarız bi tansiyonunu ölç deriz. Yükseldiğinde farketmiyormuş. Annem de gözü kanayana kadar farketmemişti halbuki uzun bir süre yüksek seyretmiş de öyle vurmuş.
Tedavi düzenli ilaç kullanımı bu atak dönemini atlattıktan sonra tansiyon seviyesini düzene koyuyor korkmayın. Zaten bir kere yaşamışsınız hep takip altında olur anneniz. İlk yardım kursuna gidiyorum. Bugün hocamıza bu konuda soru geldi. O da zencefil ve sabah içilen bir bardak sirkeli suyun kan basıncını önleyebileceğinden bahsetti.
Allah göstermesin ama eğer bayılırsa veya düşerse şok pozisyonu dediğimiz şekilde ilk yardım uygulayabilirsiniz. Yani sırt üstü düz yatar şekilde bırakıp ayaklarını 30 derece havaya kaldırabilirsiniz. Kendine gelir, konuşmalarınıza tepki verirse bir ayran içirip ben iyiyim dese de ayaklandırmadan yarım saat o şekilde uzanıp beklemesine yardımcı olabilirsiniz.Duruma göre yardım çağırırsınız. Yani evde başınıza gelirse ne yapacağınızı bilmeniz açısından paylaşmak istedim.