MedavikPastam aynen bende öyle canım kendi işimize zor yetişiyorum 4 kişiyiz evde bide hayvancagızın sorumluluğunu alamam besanede eşimin bir çok hayvanı var ilgileniyoruz orda çok ta güzel oluyor
Hayvanlar vs. İnsanlar🤪🌏
MedavikPastam bende hayvansız asla duramayanlardanım
- Düzenlendi
HurremSultan benim trajikomik bir anım var yavru bir kediyle yeğenim bize kedi getirmişti annemlerde bende 16 17 yaşlarındayim bahcedeyiz böyle evin kolonu var hayvan oraya çıkmış korkmuş bende tam altında oturuyorum, neyse yeğenim onu ordan almaya çalışırken kedi sen ordan benim kafama düş🫠😅tirmiklariya beraber yüzümden aşağı inmişti, yine de kedileri çok severim keşke tüyleri dökülmesede evde besleyebilsem 😒sonra bu anı sayılmaz ama kurbaga gördüğüm yerden ışık hızıyla uzaklaşırım hiç kimseyi de görmez gözüm. Vahsi hayvan olarak da boyle yine kedigillerden aslanim falan olsu isterdim🫠
Cicikiz ben çok şanslıydım bir bayan veterinerimiz vardı zaten bir kaç kere gidip gelmiştik sonra tabi meslekten konu açıldı okuduğumu duyunca yanıma gel dedi. 3 yıl boyınca onla çalıştım a dan z ye mesleği öğrendiğim insan ve en yakın dostum oldu ❤ sonra dediğin gibi bebiş oldu,yer değişikliği oldu erkek hekimlerden teklif aldım ama yok bu meslekte bir hekim seni eğitip yetiştirince başka bir hekimle çalışmak çok zor. Çünkü hepsinin etiği çok farklı oluyor. Hele bu konuda hassassan hiç olmuyor.
Fatgi_ evet keşke bana da kadın hekim gelseydi bende isterdim çalışmayı eşim aşırı kıskanc kadın olsa yollardı ama kendi işimizi kuracağız diyor hayvancılık devlet kadına bu konuda baya bi destek veriyormuş ruhsatlı cifliklerin veteriner teknikerleri mecbur olması gerekiyormuş bakalım belki bu işte işe yarar diplomam duruyor boş boş baktım fayda yok ondan çocuk gelişimi bitiriyim dedim işte iki dersimi veriyim mezunum 🥹
Cicikiz hadi inşallah hayırlısı. Ben bu geldiğim yerde küçükbaş hayvan çiftliğinden teklif aldım,çalıştım bir süre mesela tekniker yetiyor çiftliğe sadece alt çalışanlar vardı oda çok rahattı ayrı tecrübe oldu. O tarz bir işte bulabilirsin kendine.
Evet devlet çok destek oluyor o konuda. Ama bol bol video falan izle çünkü pet,büyük baş,küçük baş,kanatlı hepsi farklı tecrübe istiyo. Kendi çiftliğiniz için düşündüğünüz kısma odaklan çalışma imkanı bulamıyorsan.
Fatgi_ eşim okumamış ama benden daha çok bilgili hayvan konusunda hepsiyle ayrı ayrı ilgilenir veteriner hekim çağırır besaneye koyunlarımız vardı üç sene önce oğluma hamileydim kokusundan çok rahatsız olduğum için hiç gidemedim ama doğumlarda eşim hep bekledi onları veteriner gelene kadar kaç tane koyun doğurtmuş 😂 bana kalsaydı ben yapamazdım mesela
Cicikiz yaparsın emin ol. İnan bana çok kolay elin yatkınsa ama işte tecrübe diyorum ya. Mesela ben büyükbaş hiç bakmadım pet 3 yıl 1 yıl küçükbaş, eşimin eniştesi büyük baş yapıyo bana dedi abim şu hastalık var ilaçları söyledim iğneleri o vurdu sonra bana yap dedi vuracağım bölgeyi biliyorum enjeksiyon açısını biliyorum ama ölüm gibiydi ilk enjeksiyon büyükbaşta.. Sonra ona da alıştım mesela. Bebişler büyüdü mü başla inan çok pratik hele küçükbaş çok kolay. Doğumları falan inanılmaz güzel birşey zaten 😍 bilmiyorum ben çok keyif alıyordum ilk emzirmesi falan ❤
HurremSultan
Hayvanları genelde çok severim ama bazen olmuyunca olmuyor 😂😂
Kaç kere köpek kovaladı beni,hirlayanmi dersin, üstüme gelenmi zor kurtulmuşdum 😂😂
HurremSultan kızım yılan bide ahtapot beslemek istiyor yaa 4 yaşından beri 🤣