gizew kimkibu Yani bu durumda misafir ağırlaman takdir edilesi.Namazımı kılıp hemen geliyorum bekle 😁
gizew kimkibu Teşekkürler canım 🥰 💫Süzme mercimek çorbası 💫Zeytinyağlı bi yemek(pırasa,enginar,kereviz olabilir) 💫Cacık,salata 💫Patlıcan kebabı 💫Güllaç Beğenmezsen söyle başka yazayım 😄
busenihicalakadaretmez kimkibu Mercimek çorbası Pilav Fırına tavuklu patatesli bişey at yanına bir ki meze yetmez dersen kaşarli mantar da koy Eşin tatlı alsın.
kimkibu busenihicalakadaretmez Elisam2022 gizew aslında şöyle düşündüm mercimek çorbası Zeytinyağlı yaprak sarması Sulu köfte Pirinç pilavı Salata Meze hazırlarım Trliçe Tatlı ve yaprak sarmayı geceden kızımı uyutunca yapsam sabaha pek uğraştirici bisey kalmaz sanki
Elisam2022 İzmir kofte kizartmadan denemedim ama güzel olmayabilir. Öğlen kizart akşam pişir o zaman sıkmaz seni hem. Başka yemek dersen de Mercimek çorbası Islim kebabi biraz uğraştırici ama degisik olur diye düşündüm Yanına birkac salata meze Pirinç pilavı Pastaneden tatlı olabilir
Elisam2022 kimkibu Bence harika olur sarma falan güzel olur ben uğraştırici diye yazmamistim. Şimdiden kolay gelsin 🤗
kimkibu gizew bir arkadaşın yazdığı şekilde düşündüm ya sulu köfte ya da İzmir köfteyi kızarmadan yapacam bakalim son anda hangisine karar verirsem 🤭😅
Fatgi_ kimkibu Biz sahan köfte deriz. İzmir köfteyi yap kızartma.. Patatesleri doğra tencerenin en altına onu koy üzerine yaptığın köfteleri diz bir tane domatesi dilimle yuvarlak yuvarlak köfteleri üzerine koy iki üç tane biber böl koy üzerine hepsi çiğden bir kasede salça su tuz hafif akışkan olacak şekilde çırp üzerine dök ve 2-3 kaşık margarin ekle koy ocağa. Yanına cacık pilav inanılmaz yakışır.
kimkibu Fatgi_ kızartmadan da oluyor yani ya sulu köfte olarak yapacam ya da senin değiminle sahanda köfte yapacam ikisi arasında gidip geliyorum şu an 😅misafirlerim ayda yılda bir gelince hem özenli hemde basit olsun istiyorum 😁
Fatgi_ kimkibu aslı zaten kızartmadan olur kuzum.. Sen bilirsin ama benim tarifi mutlaka bir gün dene misafire yapmasanda. Biz İzmirlilere kurtarıcıdır bu yemek genelde 🥰 hem kolay hemde özenli bir yemektir 🙃
sekerlikiz kimkibu ben hıc kızartmam kı seklını veririm tepsıye dızerım arasınada patates çokta memnunum dagılmaz ezilip büzülmez
kimkibu sekerlikiz Fatgi_ perimasali802_ Çok teşekurler kızlar yüksek ihtimalle İzmir köfte yapacam ❤🌸
perimasali802_ kimkibu sulu köfte yapip firina atsan daha iyi olmaz mı öyle çok uğraştırır bn dün 25 kişilik misafire öyle yaptım
perimasali802_ kimkibu mantıklı olan odur öbür türlü hem masraf hemde yorgunluk çok oluyor şimdiden kolay gelsin 🌸🥰
Mavininannesi kimkibu kızartmadan da oluyor hemde daha sağlıklı benim kv güzel yapar onu ilk baş fırın tepsisine diziyor herşeyi sonra 10 dk fırına veriyor köfteler falan bir kabarıyor sonra salçalı suyu Bir sos tenceresinde kaynatıp üstüne döküyor sıcak köfte ve patateslerin mis gibi oluyor 🩷🩷 üzerine domates ve biberleri de sona doğru ekliyor yanmasın diye biberler siyahlasıyor yoksa
kimkibu perimasali802_ normalde kızartarak yapıyordum çok uğrastırıcı olunca sizlere sormak istedim böyle de olduğuna göre artık bu şekilde yapmaya başlayacam🤗 Çok sağol canım benim yardimin için ♥️