minikserce Kızlar biraz açık konuşacağım kusura bakmayın şimdi benim adetim dün bitti bugün oruç tuttum ama iftardan sonra wc ye gittim çamaşırımda hiç leke yoktu ama peçeye tırnağımın ucu kadar bile değil ama kahvemsi bi renk geldi acaba abdestim bozulmuşmudur gusül gerekir mi @zarifhanim sizin bilginiz vardır yardımcı olurmusunuz 🤗
piyangobileti minikserce kahvemsi renk gusül gerektiriyor diye biliyorum bir de 10 günü geçtiyse sorun olmuyordu yine de kesin bilenler cevap verir
gizew minikserce Kahverengi leke demek reglinizin devam ediyor olması gerek,aynı şey başıma geldi bu ay.Güsul aldım ☺️
zarifhanim minikserce Regliniz hanefi iseniz 10 gün, şafii iseniz 15 günü doldurmuş olursa özür hükmüne girer. Gusül gerektirmez, oruç da tutabilirsiniz. 10 günden az ise hala reglden kalma lekelenmedir, gusül almanız gerekir.
minikserce zarifhanim evet adetim bitiyor ama lekelenme uzun sürüyor 3-4 gün şimdi tekrar gusül aldım sabah lekenme gelirse orucu bozmam gerekir mi 9. Gündeyim
zarifhanim minikserce Evet 10 günü doldurana kadar regl sayılırsınız. 3 4 gün lekelenme süreniz de regl sayılır bitmeden abdest almışsınız yani.