Şimdi nerden nasıl başlayacağım diyenler burda mısınız ? 😇Kilo verme süreci ilk olarak kafada başlıyor, yani kendine ben iradesizim dedikçe kendinizi eksiye çekiyorsun. Yapamam dayanamam dedikçe de gerçekten yapamıyorsun 😞 En önemlisi geçen günde bahsetmiştim duygusal açlık…mutsuzken yeme, ilgisiz kaldıysan yeme, bi anda yemeye saldırma gibi yeme atakları varsa durumunuzu farketmelisin🥲Halbuki kimsenin onayına,ilgisine sevgisine ihtiyaç duymamalıyız. Hayatta en yakınlarımız en sevdiklerimiz bile bir gün gidebilir. Seni terk etmeyecek tek şey yine sen ve bedenin. Düşüncelerimiz hayatımızı şekillendirir, olumsuz negatif değil iyiyi düşünmeliyiz. Hiç birimizin diğerinden farkı yok.Bi başkası kilo verebildiyse sen de verebilirsin. Kafanızda kendinizin yetersiz değersiz olduğu inancındaysanız eğer bu tamamen çevrenizde yanlış insanların olması sebebiyledirYapamazsın iradesizsin derler yine mi diyete girdin sen yapamazsın zaten derler , bazen en yakınınız bile farketmeden size kötü hissettirebilirKısaca diyete veya kilo verme sürecine başladığınızı kimseye söylemeyin 🤫Çok değerli olduğunu hatırla ve eğer yarın itibariyle farkındalığını arttırırsan aşırı yemenin değil kontrollü yemenin sana ne kadar iyi geleceğini düşün.Tüm hastalıkların sebebi hemen hemen beslenme. O yüzden temiz beslenmeye çok dikkat etmeliyizSadece kontrollü beslenmeye çalışalim. Akşam yemeğinde istediğim yemeyi yediysem sabah çok az yiyorum. Sabah çok yiyeceksem akşam dikkat ediyorum. Yani ölüm diyetlerine gerek zaten yok.Peki yarın nasıl başlamalıyım diyeceksinizSabah su ile güne başlayıp, 1 bardakta sirkeli su içebilirsiniz. Ardından Türk kahvesi bitki çayı içebilirsiniz kahvaltıyı biraz erteleyebilirseniz çok iyi olacaktır. Kahvaltıda haşlanmış yumurta,yulaf lapası, zeytin peynir salatalık seçenek size kalmış sevdiğiniz şeyleri yemeye çalışın ama ( kızartmalar hamur işleri değil tabi ki ) eğer sevdiğiniz kahvaltılar yaparsanız bu süreç keyifli gelir sizeMesela ben yulaf lapası severim ama siz haşlanmış yumurta seversiniz onu sevdiğiniz ölçüde ayarlayın❤️Ara öğüne gelince illa ara öğün yapmıyorum ben ama en sevdiğim ara öğün kefir kayısı kuru meyveler genel olarak ❤️ Bitter çikolata olur yine sevmediğiniz bişey olmasın lütfen 🙏 Bazen ara öğündür ama canım çiğköfte çeker onu da abartmadan yerim akşama dengelerim 🥲Akşam en önemlisi ; dilerseniz kabak detoxu tarifini deneyin 3 gün en azından o kilo vermenizi sağlar kalorisi düşük çünkü başlangıç için motive olursunuzAma ben onu yapamam derseniz en sevdiğiniz çorba yanına mükemmel bir salata hazırlayın tavuklu olur bir çok tarif var YouTube da vs.Veya ben kendime özel yemek hazırlayamam derseniz eğer evde ne yemek varsa 1 kase çorba evdeki yemek salatanızı yiyin kalkın ❤️Akşam yemeğinden sonrası en önemlisi20.00 dan sonra atıştırma ağzına bişey atma çekirdek çitleme vs yapmayın. Gece açlığı başlangıç için çok önemliYani en azında 15 gün bu yazdıklarımı yapmaya çalışın hayatınız boyunca gece yemek yemeyeceksiniz diye bişey yok bazen bozulur olsun, başlangıç için dikkat etmeniz gereklii aşklarım.Karaciğer yağlanması pcos bir çok kadın hastalığı sebepleri hepsi beslenme. Bedenimiz bizim evimiz rabbimin bize emaneti iyi baklamalıyızYemediğiniz vazgeçtiğiniz her yemekte mutlu olun çünkü onu tartıda eksi ve aynada mutlulukla göreceksiniz.Çünkü siz kendine bakan kendini seven çok değerli kadınlarsınızzzz. İnsan önce kendi için bişeyler yapmalı ve benim gibi pis boğaz yaptıysa sizde yaparsınız❤️❤️Son olarak bir günde almadığınız gibi kiloları bir günde veremezsiniz. Zamanla olacak, kilodan önce sağlık önemli önce temiz beslenelim sonra kilo. Kendimizi dinleyelim ve hep güzel düşünelim ❤️