pinkdreamss
Aynen özellikle bu erkek çocuklarında daha çok görülen bir durum. Benim oğlum da dışarıda önce bir çekingen ama evde tam tersi.
Oğlum da vurma huyu pek yok ama geçtiğimiz günlerde yani bayramdan önceki günlerde oyuncaklarını sürekli atıyordu balkondan, bana da oyuncağını al uzun süre gösterme dendi çocuk gelişimci tarafından. Buna engel oldum ve bütün oyuncaklarını attığı için oyuncakları saklamıştım fakat çok öfkelenmeye başladı hatta okulda bir iki arkadaşına oyuncak atmış öğretmen de bunu fark etmiş çok şaşırdım böyle bir şey yapmazdı dedi sebebini söyleyince zaten öğretmen de onayladı. Şimdi birkaç tane oyuncak çıkarıyorum bazen onlarla oynuyor bazen kuralları öğrenmesi için kutu oyunları oynuyoruz. Televizyon zaten hafta içi yasak. Bu arada oğlum hareketli oyunları sevmesine rağmen hareketli bir çocuk olmasına rağmen çok fazla hiperaktif değil sadece dikkat dağınıklığı olan bir çocuk olarak adlandırıldı. Otururken ayakları falan durmaz hareket halindedir bazen ama doktorun dediğine göre en azından bir sandalyeye oturuyor yani sandalyeye hiç oturmayan çocukları hiperaktif olarak tanımlıyoruz demişti.