Tripkolik çocuğunu önce gözlemle bakalım tuvalet vs biliyormu ,bezine yapinca rahatsızmi söylermi sana öncelik bunlari takip et bide çömelerek mi yapıyor onada dikkat et, yazacaklarim uzun olabilir 😊 bu sürecin hem senin için hemde çocuk için yorucu olabilir, senin once hazır olman lazım ki çocuğunanda bunu yanistman lazım, bezimizin artık bittiğini bir yetişkin gibi tuvalete gitmesini soylebilrisin lazım veya klozet apartları da var hangisini kullanıyorsun bilmiyorum ben çocuklari önce lazimlikta alistirdim, once bir korkuları oluyor çişini yapıyorlar ama kakasini yapamıyorlar o yüzden belli saatlerde götür sürekli hatırlat hiç bez takma bez taktiğin an başa dönersin ,her yarim saatte mutlaka götür iç çamaşırı ve pijama giydir ki hemen cikarbilsin, çiş veya kaka yaparsa altına lütfen kizma kızarsan yapmaz tutar ben o hatayi yaptım başa sardım tekrar ,o yüzden kızma lazimligi görecek bir yere koy banyoya, hadi annecim artık tuvaketimizi burda yapacaz, oturtup dikkatini dagit ki aklı tuvaletinde kalmasın onunla goz teması kurman lazim, yaptı veya yapmadı bunu küçük sürprizlerle kutlamn lazim,oturdu ve yapmadi beş on dakika sonra yine götür tutuyor dur çünkü,yaptı diyelim yarim saat araya koy, annecim tuvaletin gelirse bana söyle gibi cümleleri sürekli hatırat,unutma bu süreç sabir ister yatağında alez varsa gecede alıştır uyumadan önce tuvalet sonra yatak uyudugunda iki saatte bir tuvalete uyandır🤗🌸