Tripkolik şöyle anlatıyım. Herkesin baskısı yüzünden erkenden başladım kızıma 2 yaş falandı erken diyorum çünkü çocuğum kendini hazır hissetmiyordu. Sonra 1 hafta falan denedim asla soylemiyor ve korkuyordu. Bende bıraktım. Eşim falan babam çişini yap şunu alicam bunu alicam diyordu ama yok. Kaynanam desen filancanin kızı yapıyor arkadaşların yapıyor sende yap falan filan çocuk baskı altında hissediyordu. En son herkese kızdım karışmayın ya ben annesiyim ben alistiricam zamanı var belki herşeye para veriliyor bı beze mi çok görüyorsunuz dedim. Kızımı kendi haline bıraktım.Aradan biraz zaman geçti 2 buçuk yaşında falan bayram zamanıydı arkadaşlarımız geldi kızları tuvalete gidip çişini yapınca ertesi gün kızım anne çiş yapicam demeye başladı. Kukukinin çiş eğitimi şarkısı var sürekli onu izledik kizkm yaptıkça bende mutlu oldum beni mutlu etmek için gidiyordu. Lakin büyük çişini yapmıyordu onun için bez bagliyordum 1 ay falan küçük çişini yapıyor büyük olunca ağlıyordu beze yapıyordu sonra kendi alıştı biraktik çok şükür. Yani sabır isteyen bişey asla kizmayin yere yaptın altına yaptın diye bağırmaya sakince olsun anneciğim 1 kereden bişey olmaz bidaha yapma tamam mı deyin geç kaldım diye düşünmeyin emin olun çocuk kendini hazır hissedince alışması da bı o kadar kolay oluyor.