kizatasozu bence benim fikrimce buna harcadıkları enerjiyi dua ederek Allah’tan istemek kalpten istemek daha samimi. Çünkü Allâh birşeyi istiyorsan onun için dua ediyorsan zaten onu sana nasip edecektir. Nasip etmeyeceği şeyi hayal ettirmezmiş. Bunun için de abdestini alıp niyet edip 2 rekatlık hacet namazı kılmak gerekir. 🥰

maras21 bende aynı şekilde yaa önce Allah’tan istedim insalh olur şüphe var içimde ve korku neyden korkuyorsam 🤷

kizatasozu bende arkadaşlarımdan duydum hepsi oldu 1 yıl içinde istediklerimiz dedi biri arabasını dilemiş biri altın yüzük vs bende heveslendim bu günü bekledim şimdi içimden gelmiyor nedense yapmicam sanırım ritüel diyince bı uzaklaşıyorm sanki yanlış yol gibime geliyor direkt Rabbimden isteyip şüphesiz beklemeliyim sanki içime öyle siniyor bnm

kizatasozu yoo 5 mayısı 6 Mayıs’a bağlayan gece şuan aslında iki rekat hacet namazı kılıp dua ve dilekleri bir kağıda yazıp o sayfayı cüzdanında saklamak lazım diye biliyorum ben herkes gül ağacı vs diyor ama inanan inandığı şekilde yapması daha etkiliymis dileklerimiz gerçekleşince de o kağıdı yakmak gerek ya da akan suya bırakmak lazım

kizatasozu Hıdrellezin dinde yeri yoktur. İslami bir bayram veya islam için özel bir gün de değil. Hıdrellez bir kültür, gelenek şeklinde nitelendirilebilir. Haşa o ritüelden medet umanın, işte onu yaptım da o yüzden dileğim yerine geldi diyenin itikadında şüphe aranır. Siz bugünü hıdrellez size ne anımsatıyorsa nasıl geçirmek istiyorsanız öyle kültürel bir bayram gibi geçirebilirsiniz. Örneğin ben çocukken hıdrellezi çok severdim çünkü mahallede lastik yakar üzerinden atlardık. Her yerde akşam ateşler yakılırdı tüm köy sokaklarda olurdu. Hiç dilek diledin mi, dua edip gül ağacı altına ektin mi derseniz hayır. Çünkü bu bir ibadet değil. Ama yazınca pozitif hisseden varsa günü boş geçirmeyebilir. 😊