zuku òncelikle geçmiş olsun. Rabbim inşallah birdaha yaşatmasın tekrarlatmasın. Benimde en korktuğum şey havale.
Hep duyardım aman atesi cok yükselmesin havale gecirir falan lafini, ne oldugunu nasil oldugunu hic bilmezdim, merak edip te bakmamısımda demekki.. cocuğum havale geçirene kadar.
38 derece atesle bi gece saat 4 te gecirdi. Ne oldugunu anlamadım başta ölüyo kalp krizi falan geciriyo sandım. Gözlerini görunce dualar etmeye başladim tövbe yarabbim dedim cocuğa musallat mı oldular carpıldımı noluyor bòyle diye feryat figan nasıl hastaneye gittik bi biz bir Allah biliyor. Havale genetikse daha iyi demisti bize doktor. Genetik degilse epilepsi yatkinliği daha buyuk olabilir dedi. Bizimkide sanirim genetik ailede hep var. 3. Nöbet olmadan eeg cekiminide uygun bulmadı. 6 yasina kadar surekli takip edicez. Atesi 37 oldumu basindan ayrilamiyorum yine mi olucak ya olursa. Ya bu defa daha uzun sürerse. Ya uykuda olursa ses cikaramazsa duymazsam hasar kalırsa diye diye kendimi yiyip bitiriyorum aylardir. Ilac verdi bize bitane nöbet anında popodan yapılıcakmıs kasilmaları engelleyip beyinde hasar oluşmasini engellemek icin. O panikla yapabilirmiyim onu bile bilmiyorum. Zmani vakti asla belli olmayan illet bisey bu havale. Geçenlerde hastaydı atesi birden yükseldi bi ölçtüm 39 u geçmiş. Hemen fitil duş aldirdim normale döndü. 39u geçen ateşle cok sukur havale gecirmedi ama öncesi 38 le havale gecirdi. 37 ile de gecirebilirmiş. Engellenebilcek birşey degil maalesef bu havale olayı sanirim 😔