Kızlaaaar sizin heyecanınızı gördükçe yeni haftaya daha enerjik giriyorum, süpersiniz 🤩
Hep beraber ilerlediğimiz bu yolda emeklerinizin karşılığını görmeniz beni çok mutlu ediyor. 🫂🥰
Her haftanın sonunda bol eksiler görmenizi diliyorum 😍
Ama unutmayalım, bazen kilomuz durabilir. Bedenimiz dinlenmek isteyebilir, biraz yavaşlama ihtiyacı duyabilir. Böyle durumlar da asla modunuzu düşürmeyin. 💖
Yeni katılacak olanlar olursa diye tekrar söylemek istiyorum 📣
Tartıda gördüğümüz rakamlar önemli değil. Bu yüzden başladığımız ilk gün önden ve yanlardan fotoğraflarınızı çekin. Her yeni haftaya girdiğiniz de fotoğraf çekinmeye devam edin ve ilk gün ki fotoğrafla son haftanızı BEFORE/AFTER yaparak ne kadar inceldiğinizi kontrol edin. Tartı da her zaman eksi göremeyebiliriz belki ama vücudumuzdaki değişimleri anlamak için en iyi çözüm fotoğraf çekmektir 😍 Fotoğraflarla daha güzel motive olacağınıza eminim 🥹

Yaz havası tam olarak gelmiş olmasa da yaza girdik diyebiliriz. Hali hazırda yaz meyveleri de tezgahta yerini almışken görüpte yemeden duramayız değil mi? 🥲🙈
Meyve sağlıklıdır ama porsiyon ayarlaması çok önemli. Bilmeyenler için meyve porsiyonlarını yazmak istedim bu posta 😍

Elma 🍏 1 tane orta boy
Muz 🍌 1 tane orta boy (büyükse yarım)
Çilek 🍓 6 adet
Şeftali 🍑 1 tane orta boy
Nektari 🍑 2 tane küçük boy
Kayısı 🍑 3 adet
Kiraz 🍒 12 adet
Erik 10 adet
Karpuz 🍉 1 ince hilal dilim ( 6 adet avuç içi büyüklüğünde)
Kavun 🍈 1 ince hilal dilim ( 4 adet avuç içi büyüklüğünde)
Taze incir 1 tane
Üzüm 🍇 15 adet iri taneli

Sağlıklı yağlar tüketmek bizim için çok önemli olduğu için buna da değinmek istedim 😍

Kahvaltı öğünlerinde değişim yapabileceğiniz sağlıkı yağlar;
10 tane zeytin 🫒
15 tane çiğ fındık/badem (ikisini de yemek isterseniz karışık şekilde de koyabilirsiniz)
2 tane tam ceviz içi
2 tane füme (salam sevenlere alternatif olabilir)
Yarım avokado 🥑
📣 Bu yazdıklarımdan sadece birini tabağınıza koyun kızlar. Mesela zeytin yemeyen kuruyemiş yesin, avokado yemeyen füme yesin gibi değişim olarak yazdım 🙈😅
Ya da diyelim ki kahvaltı da haşlanmış yumurta yemek istemiyorsunuz canınız omlet çekiyor o zaman üstte yazdığım şeyleri tabaktan iptal ediyorsunuz. Az bir zeytinyağı ile omletimizi hazırlıyoruz 😍
Mantarlı, ıspanaklı, biberli nasıl isterseniz yapabilirsiniz. Hatta patates seviyorsanız arada bir patatesli yumurta yapabilirsiniz. 1 tane orta boy patates, 1 dilim ekmeğe eş değer. O yüzden patatesli yumurta yapınca kahvaltı da ekmek tüketmeyin. Yağı çok az kullanacağımız için sebzeli ya da patatesli yaptığınız da malzemelerin pişsin diye sudan destek alıp buharla pişirebilirsiniz 😍

Akşam yemeklerinde sebze ve kurubaklagil yaparsanız eğer (et yoksa) porsiyon sınırlaması yapmanıza gerek yok sadece yemeğin suyunu tüketmeyin yeter 😍 susuz yiyin yani 😂
Veee yemeklerinizi 3 yemek kaşığı yağ ile pişirmeye çalışın ayçiçek ya da zeytinyağı önemli değil 🌻 (zeytinyağı daha iyi olur tabii ki ama yiyemeyenler sorun etmesin önemli olan kullandığınız yağın miktarı)

Ara öğün yapacaklar
Kefir yanında bir porsiyon meyve tüketebilir
Kahve yanına 2 tane hurma ya da 2 tane kuru kayısı ya da iki tane kare çikolata yiyebilir. (Bimin kendi markasının şekersiz çikolataları var onu alabilir ya da kakao oranı yüksek olan bitter çikolataları tercih edebilirsiniz)
Ya da 2-3 yemek kaşığı yoğurda 1 çk tarçın ekleyip üzerine 1 porsiyon meyve ve 10 tane çiğ kuruyemiş koyup yiyebilirsiniz.
Bunları fikir olarak yazmak istedim sadece 🌟

Kaçamak yapan arkadaşlarım 🙈🙈
Örneğin, akşam kaçamak yapacaksınız. Bir yere davetlisiniz ya da o an canınız diyet dışı şeyler çekiyor kendinizi ödüllendirmek istiyorsunuz diyelim. O zaman sabah öğününde karbonhidratı keselim hafif beslenme yapalım ve ara öğünlerimizi iptal edelim. Bu şekilde akşam yediğimizi birazda olsa dengelemiş oluruz. Ya da tam tersi sabah kahvaltısı için de olabilir. O zamanda yine ara öğünleri iptal edip akşamı hafif şekilde geçirirsiniz. 🌟

Akşam öğünlerinden sonra çok aç hissettiğiniz günler 1 porsiyon meyve yiyebilirsiniz ama uyumadan 2 saat önce olmasına dikkat edin ⚠️
Aç hissetmezseniz yememeniz daha iyi olur tabii 😂🙈

Hadi 5. Haftamıza bomba gibi başlayalım 💃💃💥💥

ladymomm
    başlangıç: 82 ( küsurat da vardı ama hatırlamıyorum)
    2.hafta: 81.25
    Giden kilo: 750 gr
    3.hafta: 80.90
    Giden kilo: 350 gr
    4.hafta: 80.15 ( tartinin yerini değiştirip denedim 80.05 çıktı ama ben her zamanki tartildigim kilomu yazdım. )
    Giden kilo: 750 gr

Ben 64,40 ile başladığım bu yola 🙈
      60,70 ile devam ediyorum 😂
      Bu hafta sadece -100 gr vermişim kızlar ama pes etmek yok. Ponçik bedenim kendine mola vermiş olsa bile ben mola vermeden ilerleyip onu da silkeleyeceğim ki emeklerime sonuç versin tembellik etmesin kerata 😂😂😂

@newmommy_
      @Zamansiz_
      @zeytep
      @perimasali802_
      @Moonlight_
      @enerciiiii
      @aselinannesi9398
      @Aglicaktabikolaymi
      @anonim9
      @belladonna
      @HurremSultan
      @ESMERBOMBA_
      @kizatasozu
      @Cicikiz
      @Susunbebekuyuyo
      @dilberevinbarkinyokmu
      @delikcorap
      @llanjalee
      @zmran

etoile bugün geç kaldım biraz 😂🙈 çaktırma sende yahuuu 🤫

ladymomm bende bir yanlışlık var 3 kilo gitmiş büyük ihtimalle ödem ama çok gitti 1 haftada aşırı halsizlik baş dönmesi tansiyon düşmesi yaşadım asla diyet tarifleri ile uğraşamam günlük yediklerimi porsiyon olarak küçülttum sadece ara öğün olarak 2 gündür şekersiz sütlü soğuk kahve içiyorum bayağı tok tutuyor açlığa alıştım kısa sürdü normal mi

ladymomm hep destek tam destek ileriiiii marş 💃💃💃💃💃💃💃💃💃😂😂😂😍😍

Oluyorumanlasana 3 kilo bir hafta için normal. Bir anda tatlı vs kestiğin için halsizlik yapmış olabilir. Şeker , tansiyon düşmesi filan yaşıyorsan eğer tatlı niyetine hurma gibi sağlıklı ürünler tüketebilirsin. Birde diyet tarzı yemek hazırlamak zorunda değilsin zaten günlük yediğimiz yemekler diyette rahatlıkla tükettiğimiz yemekler. Sadece yağını az koyarsın, porsiyonu dediğin gibi ölçülü şekilde ayarlarsın ve neyin yanında neyden, ne kadar yemen gerektiğini çözdükten sonra diyeti aslında normal bir beslenme biçimi olarak görüp hayatına tamamen oturtmuş olursun. Bende önümde özel bir liste olmadığı sürece öyle karışımlı değişik tarifler yapmıyorum. Açlığa alışmanın sebebi de şekeri kestiysen olabilir 🤔 ilk günler yoklar sonra vücut alışır ben tam olarak 1 aydır ağzıma şeker sürmedim. Ara ara yeme ataklarım oldu ama baş edemeyecek kadar büyük ve zorlayıcı değildi. Hatta inanır mısın? Duygusal açlığımı bile yok etti. Şimdi canım tatlı şeyler çekse de gidip yiyesim gelmiyor. Şu şeker muhabbetini bir dene derim 😍 verdiğin kilo içinde tebrik ederim 🥳

aselinannesi9398 bebeğim bence ilk nerede tartıldıysan orada devam et. Ama olduğun yer doğru tartmıyor diye şüphe ediyorsan değiştirebilirsin. Değiştirmeden önce imkanın varsa başka yerde doğru tarttığına emin olduğun bir tartıda tartılıp sonra evdeki ile kıyasla iki tartı da aynı sonucu veriyorsa orada sabit tut 🥰

melebek bu tartışmayı sabitledi.

ladymomm aşkım sen çok iyi gidiyorsun herşeyi mükemmel yapıyorsun nasıl 100 Gr verirsin anlamadım. Bizimi kandiriyon doğru söyle 😅😅😅