Mnd_12 karşılaşmadıysanız sizin adınıza çok sevindim. Kötülemiyorum ayrıca. Eşim buralı ve burda yaşıyorum, yaşayacağım. Batıdan gelen biri için şok olunacak şeyler var. Kaldı ki üstte böyle şeylerin her yerde olduğunu söyledik. Ve orda konuştuğum arkadaşa ne olduğunu üstü kapalı söylemişim. Neyse öncelikle algılarınızı açmanızı tavsiye ederim. Bana normal gelmeyen(!) normalleştiremediğim şeylere bir iki örnek vereyim.
Cuma günü bir kız öğrencim okula gelmedi. Ben de yazılı kağıtlarını okuyordum. Dedim ki x nerde? Neden çalışmıyor, kalacak . Öğrenciler de dedi ki “Hocam lütfen bırakmayın, çalışıyor ama sadece burada çalışabiliyor. Ailesi tarlaya göndermiştir ve sürekli şiddet görüyor.”
Diğer bir örnekten çok kısa bahsedeceğim. Urfadasınız mademki anlarsınız. Bir kız öğrencim kaçırıldı. İki sene önce ailesinden biri başka bir kızla kaçtı diye kaçırıldı. Sonrası evlenmeye mahkum edildi. Çok da çalışkan pırıl pırıl bir çocuktu.
Bir başka öğrenciye sadece başını okşamak için elimi uzattım. Çocuk birden elleriyle kafasını kapattı.
Bir başkası beş kız kardeş. Düzenli olarak dayak yiyorlar.
Hadi okulu bırakayım . Eşimin bir akrabasının kızı sırf bir erkekle mesajlaştı diye okuldan alındı. Sadece mesaj.
Akademik başarıdan bahsetmiyorum bile. Bunlar sadece bir ay içinde olanlar. Böyle görmedim böyle büyütülmedim. Normalleştiremem. Benim derslerimin çoğu okuma öğretmekle (Lise düzeyi) ve kız çocuklarına okuyun lütfen kendinizi kurtarın demekle geçiyor.
Ayrıyeten ilçede olduğumu belirtmiştim.
Öğrencilerim de taşımalı.
Beni hedef göstermeden önce algılarınızı açın öyle okuyun.
Bunları anlatmazdım ama sırf merakınız geçsin diye anlattım.
Sizin mutlu olmanıza da sizin adınıza sevindim.