Kizlar oğlum 24 aylık oldu 2 yaş aşısı da oldu onu bekledim bıraktırmak için açıkçası ama gece uyurken bile emen bir bebek beni emzik yaptı resmen ne yapmam gerekiyor nasıl bıraktırmak lazım bu memeyi korkuyorum da ya düzeni bozulursa diye bana taktik verin acilll 😬😬😀
Meme bıraktırma??🫠😬
Mavininannesi birden kesme derim hem mastit olursun hemde bebeğin rahat vermez mesala şöyle yap 5 kere veriyorsan bunu 4 e düşür gibisinden hem sütun azalır hemde çocuğun da alışır
perimasali802_ ayy işte yapamıyorum öyle yaa çünkü çok düşkün vermeyince kıyamet kopuyor Bi anda kessem nasıl olur ki
Mavininannesi bir anda yapamazsın canım hem bebeğin etkilenir hemde ağrılı bir süreç olur senin için bn oyle yaptım şahsen
perimasali802_ o zaman geceyi kesmek önemli ilk baş gündüz o kadar emmiyor emse de gündüz bir şekilde unutur gider
Mavininannesi En çok ihtiyaç duyduğu zamanları değil de gün içinde öylesine emdiği zamanları kes önce. Anlat, konuş onunla, sen artık büyüdün diye, ısrar ederse verme ve dikkatini dağıt. Yani günde 10 kere emiyorsa 7 kereye düşür mesela. Bu şekilde hem o alışır hem senin göğüslerin alışır
Mavininannesi aynn gündüz istediği zaman eline bir şeyler ver içecek yemek ve gece sıkıntı oluyor maalesef onuda dediğim gibi yap sabırlı ol canım inşallah bir kaç gune kalmaz brakir
Medusa ayy sagolun deneyeceğim yaa
- Düzenlendi
Mavininannesi sabır taşı diye bir şey varmış ben kullanmadım ihtiyacım olmadı ama kidste gördüm kullananlar varmış kokusundan dolayı sanırım almıyormuş bebek ama sizin 2 yaş olmuş zaten geceyi bırakmış olması gerekirdi diye biliyorum benim komşum bir anda hem gündüzü hem gecesini bıraktı tabi bi kaç gün göğsü şişti ama sürekli sağım yaptı zaten zamanla da bitiyor süt
dldkdld ayy ilk doğduğundan beri ne emzik ne biberon ne başka bisi kullandı sürekli meme emdi gece uyurken de benim yanımda yatarak emmeye alıştı maalesef bıraktırmam gerektiğinin farkındayım ama oğlum cizgi film izlerken bile oturup meme emen bir çocuk keyfine çok düşkün yani 😬😀
gizew ya en güvendiği şey ağladığında direkt memeye sarılıp sakinleşiyor onu korkutarak tiksindirerek değilde kademeli bıraktırma istiyorum bende inşallah başaricam basarinca da güzel bir post açarım inşallah
Mavininannesi 2 yaş anlar ilk zamanlar konuşarak anlatın ilgisini başka şeylere çekin ilk bi kaç gün zor olur ama olur yani istediği zaman vermeyin
Canım öncekille stres yapma. Beni de oglum emzik gibi kullanıyordu. Bırakmam 2 günü aldı. Anlattım uzun uzun. Tabi anlatırken bile emiyordu. Sonra bi gün sabah yarabandı taktım. Mama artık bitti bak sana demistim dedim. Bay bay yapalım ona öpelim dedim . Her açmak istediginde bunu dedim. Öyle öyle unutmaya basladı. Sonraki gün yarabandını cıkarmaya calıstı. Ben kalemle yuvarlak cizmistim gögsume 😂 ama aska korkutmadım . Severek öperek ayrıldı. Bay bay dedi hep. Her seferinde mama bitti bay bay dedim. İstememeye basladı. Ama birden bırakmak gögus agrısı için cok zor. Gece emziriyorum ben. Bunu isteyerek yapıyorum. Gecen hafta gündüzü bıraktık iste. Süt böylelikle yavas yavas azalacak ve geceyi de bitirecem 🧚🏻♀️
- Düzenlendi
Mavininannesi
Benim kızım beni resmen emzik gibi kullanıyordu. Aklımdaydı ama cesaret edemiyordum o hafta tamamen memeye bağlandı. Yemek yemiyor sürekli meme istiyordu.Biz gece emzirmeyi 1 yaştan sonra bırakmıştık ama bırakmasına rağmen son zamanlarda gece de istemeye başlamıştı. Ben işteyken de sürekli meme istiyormuş yemek yemiyormuş bende tamamen bırakmaya karar verdim. İlk gün konuştum bak uff oldu çok acıyor dedim. Bant yapıştırdım. Kızım da o gün sürekli açtı öptü ve kapattı. İlk gün sürekli öyle yaptı. İkinci gün 3-4 kez sordu ve tamamen bıraktık. Eşim kendini hazırla çok zor olacak, sakin kal 1 haftayı gözden çıkar falan demişti ama çok şükür o kadar kolay oldu ki..
Öncelikle sen kafanda bitir. Kesin karar ver. Gerisi geliyor
Mavininannesi ben ilk denememde gazlı kalemle boyadım açtı baktı önce korktu tüm gün hasta olmuş bak falan dedim 22 saat dayandım ama hem gece uykusunda emmek istedi hem de benim göğsüm çok şişti pes ettim tam 1 ay sonra aynı şekilde yine yaptım ilk gece çok zor geçti ama alışır gibi oldu bugün 5. gün ilk kez açıp kokluyor emmek istiyor hasta diyorum kapatıyor hem gece uykuları düzene girdi hem de az biraz yemesi düzeldi su an 21 aylık ama benim sağ göğsümün koltuk altına gelen kısmı sanki beze varmış gibi çok acıyor diğer göğsümde sıkıntı yok kısacası iyi karar verin
piyangobileti off geçer inşallah sizinkide illaki süt kanalları falan tıkanmistir o kalmıştır yaaa
belladonna offf korkutmayin beni altıma siciyorum korkudan yemin ederim nasıl birakcakk
superisi_ geceyi bıraksa çok iyi olur gündüz sıkıntı yok çok fazlaaa
superisi_ doktor bana önce geceyi kes dedi ama🥲🥲 of ya emiremiyorum işkence oldu resmen