kızlar ne diyorsunuz eşimin elinden her iş gelir bu konuda bana yardımcı mı olmalı yoksa uygun değil mi ben karar veremiyorum
kız bebeğin altını baba değiştirir mi?
zattad tabikide olmalı bu benim görüşüm babası o onun benden çok en çok güvendiğim kişi yoksa çocuk yapmazdım zaten
- Düzenlendi
zattad ben oğlum olmasına rağmen eşime özel durumlar hariç değiştirmesini söylemem bilmiyorum fazla takıyorum heralde bu konuyu ama ince bir konu geliyor. Hastalık olur işim olur elim gitmez o zaman yapıyor. Bence kız içinde aynısı olmalı. Bunu eşime güvenmedim için değil oğlumun özel bir bölge olduğunu idrak etmesi içim yapıyorum
zattad kiz cocugum yok 2 oglum var esim degistirmede yardim ediyor ama kizim olsa yaptirmazdim bence
zattad doğduğundan beri ben ne kadar değiştirdiysem eşim de o kadar değiştirdi 3 yaşında kızım gerekirse wc de götürür, ben yardımcı olmasndan yanayım ben annesiysem o babası
zattad biz ne duyduk ne gördük böyle büyütülmedik.hele bugün okuduğm bir posttan sonra değişmesini uygun bulmuyorum . Bence anne değişmeli. Aklıma geldikçe deliriyorum
zattad değiştirir tabiki de. Yani bana göre öyle en azından. Benim eşim çok değiştirmiştir. Hep diyorduk ki baba ve anne yapabilir bunu başkası yapamaz. Sonra tabi kızım büyüyünce baba da olmaz artık annecim diyerekten özel bölgeyi sürekli hatırlattık ve hep onun bilincinde büyüdü. Ciddi bir sıkıntı olmadıkça babası kapıyı çalmadan odasına bile giremez valla isyan çıkarır babasına 🙃
Bubenimoykumm o postu okuduğumdan beri hassasiyetim daha da arttı. size katılıyorum 👍
zattad
Değiştirebilir. Neden mi çünkü bizler anneysek onlarda babaları. Nasil ki erkek anneleri erkek bebeğin altını alıyorsa, babalarda kız bebeklerin altını almalı. Olaya güvenmemek meselesi diye bakarsak zihniyeti kötü olan her türlü yapar. Mahremiyet meselesine gelince çocuğun altını kalabalık yerde açmamak önemli olan. Anne evde yoksa veya bebeğin yanında değil başka işi var (misal ütü yapıyor, yemek yapıyor babası başında ise değiştirebilir).
zattad benim eşimin elinden gelmediği için hiç yapmadı gelse de mecbur kalmadıkça ben yokken ya da hastalık durumunda vs anca o zaman müsaade ederdim sanırım normal zamanda seni yoracak bir iş değil alt değiştirme çocuğuma mahremiyet konusunda babaların abilerin bakması ayıp diye öğreterek büyüttüm şimdi babasının yanında dahil üzerini değiştirtmez bence mahremiyet konusunda önemli bu konu sadece annenin ilgilenmesi daha iyi geliyor bana
TombulHatun postumu siler misiniz rica etsem 🌺
@TombulHatun ben silemiyorum postu siz siler misiniz rica etsem 💕
Bubenimoykumm ne postu ben görmedim istism*r mı??
sutlukahvee Naime hanıma bildirdik gördüğü zaman ilgilenecektir
zattad tabiki de değiştirmemeli çocuğun bakımını sadece bir kişi üstlenmeli oda anne olmalı bence eski oturduğum yerde 3 yaşındaki kızını babasına bırakıp pazara gitmiş bi kadın öz babası kızına tecavüz ederek öldürdü asla baba da olsa ben uygun görmüyorum kız erkek farketmez benden başka kimse ne bez değiştirir ne banyoya girebilir bence çok hassas dikkat edilmesi gereken bir konu bu
- Düzenlendi
zattad Tabiki yardımcı olmalı. Bir bebeğin altının değişmemesini söyleyen düşünce kesinlikle art niyetli zihniyettir. İslamda küçük bebeğin avret yeri hükmen yoktur. Ona cinsel obje olarak bakmak anne ve baba için de çok yanlış. Ki öyle düşünen bir anne veya baba hastadır. Tedavi olmalı. Ancak çocuk 3 4 yaşına gelir, tuvalet eğitimi verilir ve ondan sonra mahremiyet eğitimine başlanırsa çocuğun kendi bedenini kimsenin görmemesi gerektiği şuuruna vardırılması için o zaman bir kişi değiştirebilir. Mahremiyet eğitimine gelirsek elbette başkalarının yanında çocuğun üstünü giydirmek, altını değiştirmek doğru değil. Bunun için mutlaka başka bir odaya geçilmeli. Ama çocuğun babasından evladını sakındırmak, o gözle bakmak kabul edilir bir şey değil.