25 yaşındayım bu zamana kadar bomboş yaşadığımın farkındayım ne abdest ne kuran ne bir gönülden edilen dua Allahım afetsin çok pişmanım baya uzun süredir aklımda eşim alkol içer hatta beraber kullanırız mekanlara gideriz bar falan değil restoran tarzı yerlere eşim her akşam iki üç bira içer çok rahatsız olmaya başladım tiksinmeye başladım zaten önceden de böyleydi bir çok kez bu yüzden anneme gitmiştim söz verip gene başladı ben alkole karşı değilim ama her akşam içmesi beni çok huzursuz ediyor ona eşlik edeyim derken bende onun gibi olmaktan korkuyorum ben her akşam içmiyorum tabi ayda bir iki hafta bir yemeğe gidersek ama onu da istemiyorum geçenlerde bunun için tartıştık kapan sende bende bırakıcam dedi ama asla lafına güvenmiyorum defalarca söz verdi kapanınca da içer onun için asla kapanmam kendim istiyorum aylardır düşünüyorum ya pişman olursam eski halimi özlersem akıl verin bana tabi öldükten sonra ki pişmanlık dünya daki pişmanlıktan daha büyük bu dünya geçici ahirete götüreceğim hiç birseyim yok @zarifhanim canım senin düşüncelerini de merak ediyorum

Cicikiz of bu biz değilmii ama bende içiyorum 2 günde bir en az çok vicdan azabı çekiyorum abdest yok dua yok zaten ettiğim dua beni daha çok günaha sokar gibi geliyor alkol yüzünden psikolojik. Ama ben yinede vazgeçemem b*k yemekten malesef umarım sen yapabilirsin

Cicikiz bende kapalıyım ama açılmak istiyorum cok kücük yasta aile baskısı yüzünden kapandım suan 29 yasındayım ama açılmak istiyorum kapalı halim daha büyük gösteriyor beni saçım açıkken kendimi cok daha farklı hissediyorum zaten tam anlamıyla da kapalı değilim yani balkona sacım acık çıkıyorum önemsemiyorum pantolon giyiyorum bileklerim gözüküyor kapalılığı hakkıyla yapmıyorum hak etmiyorum diye düşünüyorum

Cicikiz ne kadar güzel şuurun açık ve bilinçindesin,Rabbim onu yüregine yerleştirmiş kendin için atacagın en güzel adımlardan biri,inan sen kapanırsan eşinin üzerindede etki birakırsın ve Allahın izni ile oda dogru yolu bulur,yer gök dua üzerine kurulu dua et kendin için eşin için,çok sevindim satırlarını okurken,inşallah kapandım haberinide almak nasip olur canım,içine işlediyse geçiktirme sonuçda bir saniye sonramızın garantisi yok,Rabbim cümlemizi tövbe edenlerden eylesin dogrudan ayırmasın senin için dua edicem🫶🏼🫶🏼

engin şeytan seninle oynuyor içindeki vesveseye kapılma,evet hiçbirimiz dört dörtlük deyiliz, o yüzden şeytanın senle akıl oyunları yapmasına izin verme

engin açılma bence giyim tarzını değiştir güzel renkte eşarplar al vesveseye kapılma

prenses90 çok istiyorum ama yapabilir miyim bilmiyorum nerden başlamam gerekiyor bilmiyorum eşarp nasıl bağlanır bilmiyorum dolabımı değiştirmem gerekecek

Cicikiz önce bir iki kyafet al bir iki şal penye şallar çok rahat ve takılımı kolay iğne istemiyor canım,sonra gittikçe kavrarsın cnm,hadi bakalım kuzum☺️

Cicikiz aşkım kapanarak en iyi şeyi yapıyorsun ❤️ ama sen allah için kapanıyorsun bunu bil öteki dünyada yerin cennet olucak 🙈🩷 eğer korkuyorsan ilk başlarda sıkı bağlama baş örtünü ilk hafta sadece ört , ikinci hafta sıkılaştırmaya başla, dar kıyafetlerden kaplı kıyafetlere geç aşkım. Sen gün be gün namazını kılar kuranını okur zikir edersen açılamazsın zaten aşkım benim çok sevindim kapanmak istediğine Allah hidayet versin tez zamanda kuzum ❤️❤️🙈🙈😁

Cicikiz Alkol konusuna bir şey söyleyemiyorum 🤷🏻‍♀️
              Kapanmak istemenize çok sevindim,umarım daim olur düşünceniz.

Namazlarınızı kılmanız da bu anlamda devamlılığınızı çok destekler.

Dini konu olarak bakılmayacak ise ilk olarak penye yada bambu bir şal alabilirsiniz.
              Normal kıyafet tarzınız nasıl bilemiyorum ama ilk etapta oversize tunik sweat,uzun gömlekler bol pantolon çok rahatlatır sizi.
              İnternet alışverişinde modanisa gibi sitelerden alabilirsiniz.
              Mağazalardan daha çok seçenek oluyor.

Birden olmuyor bazen adım atmakla başlamalısınız pişman olmayacağınıza eminim ben hiçbir zaman pişman olmadım.(15 yaşında kapandım)
              Çok daha rahat ettim her zaman.
              Ankebut süresinde: Düşünselerdi dünya hayatı geçici bir eğlenceden ve oyundan ibarettir gerçek ve ebedi yurt ahirettir.
              Bu ayet herşeyi anlatıyor zaten.Rabbim yardımcınız olsun kararınızdan vazgeçmeyin.

Cicikiz Eşinizin söylediği bana pek samimi gelmedi. Siz kapanana kadar alkole devam etmek için kendisine zaman kazanmaya çalışıyor gibi. Yani ondan sonra da namaza başlarsan bırakırım diye mühlet verecek, veya başka bir şeyi şart koşacak. Bırakmak isteyen şart koşmaz bahane üretmez direk kafasında o işi bitirir ve alkol almamaya kararlı olurdu.
              Eşinizin sözüne bakarak tesettüre girmenizi önermem açıkcası. Çünkü o yine içmeye devam edecek ve siz kapandığınız için onu suçlayacaksınız zihninizde. Bu da evinizde huzursuzluğa sebep olacak. Direk kapansanız oyunun birinci seviyesindeyken birden onuncu levele atladığınızı düşünün, temeli sağlamadan seviye geçtiğiniz için o aşamada daha çok zorlanırsınız.
              Ama yaşam şeklinizi değiştirmeniz kendiniz için de aileniz için de daha sağlıklı olabilir. Bunu artık kendiniz de bu durumdan rahatsız olmaya başladığınız için söylemek istiyorum. İyi bir şey yapmadan önce kötü şeyleri azaltarak bırakmak daha doğru olur. Yani yemeğe gittiğinizde alkolsüz mekanlar tercih etseniz eşiniz orada içmeyebilir siz de ona eşlik etmemiş olursunuz. Aynı şekilde evde de çay kahve soğuk içecek başka alternatifler sunumlar hazırlayıp başka alkolsüz aktiviteler düşünüp en azından her gün değil de haftada bir alkol almasını sağlamanız daha iyi olabilir. Bu konuda başarılı olabilirseniz bir yandan islama ısındıracak konuları araştırarak kendinizi de tesettüre teşvik etmiş olursunuz. Yani islamın tesettürden ibaret olmadığını, rabbimizin iyiliği emrettiği ve kötülükten kaçınmamız gerektiğini ayetlerinde nasihat ettiğini, kötülükten arınmış sadeleşmiş bir hayatın sizin yaşamınıza ne denli kalite sağlayacağını, yuvanızın bu sayede huzur bulacağını düşünmek daha doğru olabilir. ☘️
              Ama önce alkolsüz yaşamdan tat almayı eşinizle beraber olarak farketmeniz gerek diye düşünüyorum. Siz ondan bir adım öndesiniz, tartışmasız teşvik ederek öncülük yapabilirseniz daha sağlam ve hızlı ilerleyebilirsiniz.
              Mevcut durumunuzdan rahatsız olmaya başlamanız bir sinyal. Hayatınızda manevi anlamda bir şeylerin eksik olduğunu düşünmeniz bu mesaja sebep olmuş. O eksiği doldurmaya çalışırken cesur olmalısınız. Korkacak bir şey yok çünkü, tereddüt etmeden adım atarsanız on adım değil de sağlam bir adım atabilirseniz bir şeylerin daha güzel olması için kendinize fırsat tanımış olursunuz. Güzellikler için fırsatlardan çekinmeyiniz. 🌸

Cicikiz Yavaş yavaş kapan canım mesela tunik pantolon alırsan uzun al veya elbise al rahat eşarp veya şal al onları kullan. Mesela ben tunik pantolon giyerdim kendi istegimle 13 yaşında kapanmıştım şuan 25 yaşındayım bekarken pantolon tunik giyerdim dar olurdu pantolonun sonra evlendim rahatsız olmaya başladım bol pantolon tunik giyiyordum şimdi elbiseye yöneldim pantolon rahatsız etmeye başladı ve artık bende şu ara uzun eşarp örtmek istiyorum suffle giymek istiyorum ama şuan uzun eşarp ferace giymek istiyorum tam uymak istiyorum. Yani insan ne niyetle başlarsa o olur ilk başlarda zor olmaz gibi ama sonrasında eski halini ozleyebilirsin buda şeytanın vesvesesi olacak illaki. Sürekli Kur’an’ı Kerim dinle youtubeden oku namazlarına başla nefsinin seni yenmesine izin verme. Mesela youtubeden Mehmet Yıldız hoca var onu dinlemeni tavsiye ederim çok güzel anlatıyor ben onun sayesinde namaza başladım. Bu tarz hocalar dinle evde ilahi dinle o zaman insan daha çok yöneliyor Allah’a 🤗 inşaAllah daim olur 💐

Cicikiz değiştiremiyorum maalesef ne kadar dine yönelsem de olmuyor hakkıyla yapmıyorum gibi hissediyorum

Cicikiz
              öncelikle bu şekilde kendini yargıladigin eleştirdiğin icin seni tebrik ederim kuzum 🪷
              ben 20 yaşında kapandım 10 senedir kapalıyım. inan oyle bir ruya gordum ki sabahina kapandım tesettüre girdim. he hakkıyla mi tesettürlüyum hayır.. bazen pantalon tunik giyiyorum çoğu kez elbise ama çogunu bol tercih ediyorum makyajda seviyorum.. insan nefsine yenik düşüyor ama hep bir yerden duzeltmeye çalışıyorum kendimi. kendin istiyorsan yapabilirsin. ben kendim isteyerek kapandım her esarbimi yaptigimda kendimi çok begenirim mesela. sende önce sana yakisacak icine sinecek seyleri tercih et o sekilde cok kolay oluyor. bende ibadetlerimi eksik yapiyorum hepimizde var o maalesef

Cicikiz bana göre kapalıların havası açıklara göre daha çok. Mesela çook aşırı zengin bir akrabamız vardı kapalıydı herkesin gözü ondaydı ne giydi nereye gitti gib, kız açıldı sanki bütün havası söndü. Kapalılara göre çok tarz kıyafetler var güzel kombinler yaparak giyinirsen hevesin özgüvenin gelir eşarbın şalın yakışmayacağı kimse yok yeterki tarz parçalar seçilsin. Giyim uyum konusunda kıyafet önerisi konusunda sana yardımcı olabilirim 🤗

4 gün sonra

Cicikiz yazın kapanırsan bunalıp açılmak isteyebilirsin kışa doğru kapan yaza kadar alışırsın en azından bende kışın kapanmıştım yazın hiç dışarı çıkmak istemiyordum