Kızlar eşimle 2.5 yıldır evliyiz 3 aylık bebeğimiz var babasıyla beraber çalışıyor ve işk evlendik kumar oynadı iş yerinden 250 bin çekmiş sonra bizim ortak paramızdan 60 bin almıştı sonra pişman oldu psikoloğa gittik 2 sene hiç yapmadı şimd tekrar ortak paramızdan çekmiş babasından da 90 bin almış çok seviyorum onu ama yaptıklarını kaldıramıyorum ne yapmam gerekiyor ne yapabilirim fikir verin bana
Kumar
dalmamx kumarın sonu yok malesef arkadaşımın eşi de sureklı oynardı at yarışı bilmemne sonuç düzelmedi .. hastalık bu tedavisi olması şart
Hiç bir zaman ona destek olmadım. çünkü amcam hapisde ve 2ci girişi oraya eşi hep ona destek oldu pisliklerini örttü, paralarını kabul etti oda çok seviyordu amcamı ondan yapmış ola bilir belkide ama şuan ailesi gençliyi gitmiş mahv olmuş durumdalar. Benden ondan yola çıkarak sonumun ne olacağını bildiyim için. Hep bu durumdan şikayetçi oldum
Babasına söyledim doktorlara gittik 8ayda 3doktor deyiştirdik bi etki görmedik. Zayıflıyordu ve hayttan kopmuştu. Karar verip haberi olmadan gizlice rehabilitasyon merkezine yatırttık. Bu süreçte 3ay görüşemedik yalnız kalması kendisi düşünmesi gerekiyordu. Bir şekilde bize ulaşarak çıkarmamazı istedi. Çıkartdık zor günler yaşamışdı destek olmaya çalıştım 2ay oynamaya devam etti fazlasından borç birikti altınlarım gitti. Bu sefer hiç kimseye söylemedim ama hiss ediyorlardı askere göndermeye karar vermişlerdi ki, kendisi 3gün kara kara düşündükden sonra kendi isteyiyle bıraktı. El ele verip kredi çektik borçları kapattık. Appstore kilide koyduk, kartlarını iptal ettirdik. Gece gündüz çalışıyor şimdi bidana borça girmeyeliyim diye arkaya değil öne gitmemiz için. Ben bu şüreçte çoçuk yapmadım, karşıydım her kes çoçuk olunca düzelir babalık duygusu başka onu görür bırakır. Hiç kimi dinlemedim ben bu süreçte çok yıprandım evde her gün biri bayılıyordu ilaçlar hastaneler, kavgalar, ağlamlar. Ne ben normal hamilelik geçire bilirdim ne de çoçuk güzel ailede büyürdü. Böyle devam etseydi bırakmasaydı yinede fikrim aynı olurdu çoçuk yapmazdım. Şimdi bıraktı bi çoçuk yapalım ailemizi büyütelim istiyoruz ama olmuyor.
Bunları anlatmamın sebebi farklı farklı hayatlar var duy, bil ve ona göre haraket et
Hiç bir zaman bırakamayanlar telefondan uzak durmayan adamlardır. Bu işin tek çözümü onu telefondan uzak tutacak bir yere götürmek düşünmesi için ders çıkarması için. Çünkü sürekli oynuyor hiç bir şey düşünemiyor. rehabilitasyon Çok iyi bir seçim bunu düşünün derim . Kendisine sorsan istemiyecek tabiki ama ona en iyi iyiliyi yapıcaksınız. Ayılmış ve neler yaşamış ben diyor
dalmamx bende eşimi bırakmak istemiyordum 9aylık evliydik oraya yatdı yalnız kaldım. Ama ilerde çocuğunuzun yanında size şiddet göstere bilir, bağıra bilir. Yıpranıcaksın, maddi durumunuz düşecek parasız kalıcaksınız ilerde çocuğunuz bir şey istediyinde alamayacaksınız. Kumardan kazandığı parayla size ve çocuğuna bir şeyler almasına izin vermeyin kabulde etmeyin lütfen.
- Düzenlendi
Oraya doktor onu kandırarak götürdü yoksa kendi bir türlü ikna olamıyordu ben telefonsuz kalamam diyordu. Hasta olduğunun farkındaydı. Orda düzenli yatıp kalkıyorsun, spor yapıyorsun, vakti vaktinde yemek yiyorsun. Her gün not alıyorsun, yapmam etmem deyip inkar ettiyi şeylere ceza olarak 500, 1000 tane kelime (hakaret etmek yasak) olarak yazmaları gerekiyor. Veya pirinçle bulguru karıştırıp ayırtıyorlarmış. Ve s bir çok yöntemler kullanmışlar. Bu gibi işler beyinde merkez haline gelmiş kumarı bastırmaktır. Ön plana hayata dair şeyleri getirerek kumara olan bağlılığını unuturuyorlar. İlaçsız, dermansız çok iyi bir yöntem. Allah razı olsun vAllah biz kayınbabamla oturduğumuzda şükür ediyoruz iyiki göndermişiz diyoruz. İlaçla yapılan tedavi bi yandan etkili ola bilir ama bir yandan da mide ve karaciğer için çok tehlikeli. Çünkü antidepresan karaciğerin işlevini bozuyor.
Senin hayatını tabii bilemem nasıl ilerliyor. Ama ben kabullenemiyordum o yüzden üstüne bu kadar düştük. Kaynanam gilde biliyordu düzelmezse yapamayacağımı. Yinede sabr ettim bekledim. Beynindeki merkez tamamen sönmüş durumda, düşünmüyor bile, bunu hiss ede biliyorum. Kumar oynamaya tahrik eden dostuylada arayıp açık açık konuştum. Para konusunda bir kelime dahi etmiyceksin dedim. Ben ailemi istiyorum sen dağıtıyorsun farkında değilsin dedim. Kaç kere babam, kardeşi konuşmuştu ama yinede o konuyu konuşuyorlardı son kez ben konuştuktan sonra daha aramıyor. Onu bu işe mecbur bırakan şeyleri hayatından çıkarmaya çalış.
dalmamx malesef kumarın sonu yok benim eşimin durumu azda olsa iyiydi dükkanı vardı arabası vardı kumara bulaştı dükkan gitti elinden arabası gitti eşinden babasının arsası gitti ama yine vazgeçmedi psikiloga gitti bi işe yaramadı oynuyor hala parasızlıktan ailelere geçtk 10 gündür ailemleydim yeni evime geldim bakalım şuan cebinde para yok ama olsa kumara yatırır hemen
Kumar lanet bi alışkanlık ve içine düşen için kurtulması çok zor umarım eşiniz bu lanet alışkanlıktan kurtulabilir
sevimlikedi kimki özgüvensiz, zayıf biri o kurtulamıyor. Bundan kurtulmak için kendine inanmalı ve güvenmelisin. Buna bulaşanlar ailesi tarafından ilgisiz, sevgisiz kalmış insanlar. Siz siz olun oğlunuzu, kızınızı çok sevin iyi yetişdirin özgüven çok önemli.
aayhhh haklısınız birde emek harcamadan zengin olma hırsıda var işin içinde