kahkaha Kaynanam her sene kışlığımızı alır saolsun Allah razı olsun.. bu sene de almış kasa kasa patlicamn kırmızı kapya biber taze fasülye falan.. evimiz köyde gayet güzel 2 katlı bahçeli müstakil bina yukarı kat benim aşağıda eltim duruyor… Aşağıya kuzine soba kurmuşlar bide yanına taş dizip ateş yakmislar ki biber patlıcan közlemeye diye.. benim de 3 tane çocuğum ocuğum var biri 7 diğeri 2 en küçüğü daha 24 günlük.. pana da ayirmislar poşete doldurmuşlar al bunu götür kendin yap dediler.. bisuru patlıcan biber ben nasıl tek başıma yapayım… Kaynanam ile eltim de ikisi bir oldu yaptılar kendilerine her sene birlikte yapardık.. çok kırıldım bu kız 24 günluk çocukla nasıl yapcak demediler ellerine yapısmazdi hazır bahçeye ateş yaktiniz yapalım demediler çok üzüldüm aldıkları 2 gündür bekliyor çocuktan fırsat bulup yapamadım daha ben olsam sen nasıl yapacaksin küçücük çocukla getir biz yapalım derdim… Hiç seslenmediler bile al git kendin yap dediler
TombulHatun kahkaha ben olsam verdiklerini almazdım, lohusa kadınsın 3 küçük çocuk merhametsizler, ben poşeti geri verirdim anne malum lıhusayım çocuklar da küçük ben bunları yapamam çürümesin yapın da siz yiyin der geri verirdim
Eso37 kahkaha keşke almasaydın. Ben el kadar bebekle nasıl tek başıma yapıyım kalsın siz kendinize yapın deyip verseydin eline.
2minnosannesi kahkaha bnde olsam almazdım bn şuan yapacak durumda değilim derdim eltinize verin 2 gündür duruyor valla yapacak durumda değilim siz kendinize yapın diyip utanirlar belki
kahkaha TombulHatun kendini haklı çıkaracak sebep bulur o.. aldım verdim ona da almadı der dedikodumu eder sağda solda öyle bı insan çünkü
balrengi Simdi gelir yapmak zorunda degilciler, ama bu insanliktur yani iyilik yaoan iyilik bulur, bence de geri verin yapamadim malum lohusayim 3 cocukla zor curumesin deyin
kahkaha balrengi mecbur aldım sağda solda laf eder onada aldım verdim almadı der beni kötüler.. bende çok üzüldüm ikisi bir oldu yaptılar ellerine yapısmazdi yapsalardi ugrastiracak bişey de değil ki zaten kendilerine ugrasacaklardi sırf bana Özel yapmicaklardi
Eso37 Beybiii bir poşet sebzeyi közleyince enayimi oluyolar. Lohusa kadına yardım etseler ellerine yapışmazdı. Hadi eltisi yapmadı kayınvalidesinin yapması gerekirdi. Sonuçta oğlu ve torunlarıda yiyecek.
TombulHatun Beybiii enayi mi 2 kişi bir lohusa kadının 2 poşet sebzesini yapacak hemde hazır ateş yanmiş insan komşusuna yardım eder merhametsizlik başka birşey değil
kahkaha Beybiii bu un adı enayilik değil yardım dır insanlıktır ben 40 ı bile çıkmamış çocukla nasıl yapacam onların düşünmesi lazımdı ben zaten her sene yardım ediyodum bı sene etmemişim onda da çocuk doğurmuş yani keyfi değil .
kahkaha Eso37 sağda solda lafımı etmesin diye aldım. Ona da aldım verdim almadı derdi gene beni kotuleyecek bı sebep bulurdu o
kahkaha 2minnosannesi görümcem de kızdı yapiverselerdi ellerine mi yapisacakti küçücük çocukla nasıl yapacakmissin sen dedi.. bugün görümcem gelecek yardım etmeye.. ben geleyim birlikte yapalım tek başına yapma dedi saolsun
veraeyl kahkaha biraz düşüncesizlik yapmışlar sizde verdiklerini geri götürün anne ben yapamıyorum çocuklardan vakit bulamıyorum senin vaktin var çürümedem sen kendine yap de yani ben olsam öyle yapardım
kahkaha veraeyl sağda solda lafımı eder kötüler diye aldım onada aldım almadı der ben biliyorum onun huyunu çocuk gibi bide hemen küsüyor
basakk kahkaha yuh ya daha 40ın dolmamış nasıl yapacaksın eşin bir şey demedi mi ailesine alsın kasayı kapısına bıraksın eşin naısl yapacak bu kadın yine
perimasali802_ kahkaha götürün verin yapamıyorum diye belki utanma olur üç çocukla nasil yapacaksın bide daha 40 lisin yazik günah değilmi
kahkaha perimasali802_ utanmaz onlar yapar kendileri yerler utanmadan sonra da ona da verdim getirdi kapıma attı der sağda solda biliyorum ben onu
belladonna kahkaha Poşeti götür ver, ben 3 çocukla lohusa halimle yapamadım boşa gitmesin siz yapın da yiyin de
kahkaha belladonna hiç çekinmeden alır yar yer yeminle ama sağda solda lafımı eder ona da aldım verdim getirdi kapıma attı der beni kötüler öyle bı insan çünkü bide küsme huyu var çocuk gibi küsüyor
zarifhanim kahkaha Lohusa kadına iş verilmez kendi için dahi olsa işi yapılır. Destek olunur. Düşünüyormuş gibi yapıp düşüncesizlik etmişler. Yemek yapmaya vaktiniz var ise kışlık ile uğraşmayın. Biberleri buzluğa atıp patlıcanların da yemeğini yapıp yersiniz. Onlara da kışlık yapıp yapmadığınıza dair hesap vermek zorunda değilsiniz. Kendinizi yormayın bu sene kışlık olmadan geçirin. Çünkü evde közlemek de onları soymak da doğrayıp paketlemek veya kavanozlamak sürekli başında durup uğraş gerektiren işler. Bebeğinizi emzirmek için kalkacaksınız, yemek için kalkacaksınız zaten dinlenmeye bile vaktiniz kalmıyordur üç çocuk ile. Allah yardımcınız olsun ve sizi düşünen insanlara denk getirsin..
kahkaha zarifhanim çok saolun Allah razı olsun 🌸 görümcem gelecek beni bekle beraber yapalım kendi başına yapamazsın onlar da niye yapmadılar ellerine yapısmazdi yapsalardi sen nasıl ugrasacakmissin hiç mi dusunememisler dedi saolsun