Lovely_00 Çok geçmiş olsun, rabbim acil şifalar versin. Eşimin yeğeni iki sene önce bu sebepten dolayı ölümden döndü. Korkutmak amacıyla yazmıyorum yanlış anlaşılma olmasın çocuk olduğu için yoğun bir atak geçirdi. Ama şahit olduğum ve bilgim olduğu kadar tedavi sürecinden bahsetmek istiyorum.
Ramazan ayında iftardan sonra çocuk karnım ağrıyor diyerek yerde kıvranmaya başlamış. Gün boyu aç kaldı birden yemek yiyince yediğinin dokunduğunu düşünerek eltim acile götürmüş. Hani bir ilaç verilir gönderilir diye düşünerek gitmişler. Tahlil beklemeden dönmüşler. Enzimler, değerler o kadar yüksek çıkmış ki acil arayıp hemen tıp fakültesine gidip yatış yaptırması söylenmiş. Maalesef iltihap sadece pankreasa değil safra kesesine,bağırsağa, diğer organlara da geçmiş.
Bir ay hastanede yattılar. Ve bir ay çocuğa su dahi verilmedi. Yemek ve ilaç zaten verilmiyor. Tedavi süresi boyunca sadece serumla durdu. O zaman bu hastalığa safra kesesinde çamurlaşma olduğu için pankreatite sebep olduğu söylendi. O çamurlaşmanın da kanal darlığından dolayı olduğu.
Buradaki çocuk gastroenteroloji bölümü tedaviyi daha önce uygulamadığı için Ankara Gazi üniversitesine sevk edildi. Orada bir operasyon ile safra kanalına stent takıldı. Şimdi çocuk 3 ayda bir Ankara’ya kontrole gidiyor. Bu iki sene içinde yine iki defa bir kaç gün olmak kaydıyla değerleri yüksek çıktığı için hastanede yatışı oldu. Haziran ayında stenti çıktı. Okullar başlamadan önce stent olmadan bedende bu atağın tekrar etme durumu var mı yok mu onu öğrenmek için eltim tekrar götürdü. Allaha şükür değerleri iyi çıkmış. Bu şekilde seyrederse stent olmadan devam edecek.
Sizin safradan kaynaklı ise safra kesenizi aldırarak daha kısa sürede tekrar etme riskinizi atlatmış olursunuz. Eltimin kızı küçük olduğu için ameliyat edilmiyor. Büyüyene kadar kontrollü takip edilecek.
Ben 8 9 yaşında bir çocuktan bahsettim. Siz yetişkinsiniz, bünyenizin bağışıklığınızın çocuğa göre daha dayanıklı olduğunu umud ediyorum. Ama yüksek enfeksiyon riskli bir iltihabın bedende mevcut olduğunu düşünün, bağışıklık bir şok durumu yaşıyor adeta ve savunmasız kaldığı olabiliyor. Tedavi desteğiyle çaresine bakılıyor. Bu sebeple tedavi sürecinin uzaması sizi korkutmasın. Yatış sürecinde tüm kan ve hormon değerlerinizden böbreğinize organlarınıza her şeye bakılır, ultrason mr çekilir. Sebebin ne olduğu öğrenilince direk ona uygun tedavi başlanır. Siz de doktorun diyetisyenin talimatına uymaya dikkat ederseniz, iyileşmeye inanırsanız Rabbimin izniyle şifa bulursunuz.
Rabbim evlatlarınıza bağışlasın. Çok geçmiş olsun. Acil şifalar dilerim tekrardan. ☘️