Herkese merhabalar, ben 28 yaşında eşinden ayrılalı 6 ay olan, 1 yaşında kızı olan bekar bir anneyim.. eski eşimin kumar bağımlısı olduğunu ve çocuğumuzun altınlarına kadar, arabamızı elde avuçta ne varsa, binbir bahaneyle bana çektiği kredilerle her şeyi yok ettiğini öğrenip boşandım.. bunun dışında bana her zaman çok dengesizlikleri vardı, bir gün tepesi atmış gelirdi eve bağırır çağırır üstüme yürür, bir gün de dünyanın en iyi adamı gibi.. evliliğimiz devam etseydi yeni 2. yılımız dolacaktı, evlenir evlenmez hamile kaldım ve kızımda 6 aylıkken boşandım kısacası.. şimdi ise artık hayatıma devam etmek istiyorum, önüme bakmak istiyorum.. mesleğim var, iyi bir şirketten de teklif aldım şehir değiştirdim peşimizden geldi o da kendine iş buldu ama kızını haftada bir iki gün görmek dışında bir şey yapmıyor. Ben hayatıma birini de almak istiyorum ama çok korkuyorum, ülkemizde çocukların başına gelenler de ortada nasıl güvenirim ne olur bilemiyorum, hem de boşanmış çocuklu bir kadını toplumumuz malum, hangi anne oğluna uygun görür bilemiyorum.. ah hiçbir suçum yokken hayatım bu hale geldi en çok ona yanıyorum.. biraz dertleşelim mi lütfen 🥹
Bekar bir anne olmak..
mikmikk hangi anne oğluna uygun görür bilemiyorum..
Bence kendine deger vermekten başla. Benim de oğlum var düşünüyorum da o severse isterse ne farkeder ki.
Önemli olan kişilik. Çevremde de çok fazla var ikinci evliligini hiç evlenmemiş birisiyle yapan. Bunlar artık eski kafa şeyler kaldı ki evlenmeden neler neler yapılıyor sen nikahın altındasın.
İlk önce kendine deger ver o özgüvenin yerine gelsin. Sen dogru oldukça ogluna almayan karılar bk yesin ❤️💋
mikmikk
Böyle kendi ayakları üzerinde durabilen kadınlar 👏
Hayatınıza birisini alabilirsiniz öncelikle bu konuda kendinizi üzmeyin. Evlenmektr var boşanmakta var. Çevrenin, annesinin, onun bunun ne düşündüğüne de takılmayın. Sonuçta sizi seven, isteyen kişi sizi evladınız ile sevecek ve isteyecek… Aynı şekilde ailesi de öyle. Ha baktınız olmuyor siz zaten gereğini yaparsınız.
Maalesef çocuklarımızın güveni konusunda öyle bir hale geldik ki.. İlla ki aklınıza takılan, tedirgin eden ya da cevaplanacak soru işaretleri olur ama bunlara 1-2 günde cevap bulmayacaksınız ki. Evlilik düşünüyorsanız da naçizane tavsiyem hemen düşünmeyin. Hayatınızda birisi olabilir ama bu hemen eş sıfatına geçmesin derim. Zamanla ve elinizden geldiğince sağlam adımlarla olmalı.
mikmikk kuzum yine de sen bilirsin ama çok kısa süre ya.duygusal olarak hislerin isteklerin olabilir fakat hataya çok müsait zamanlar olduğunu düşünüyorum şahsen.biraz daha teni hayatına adapte olup daha sonra önüne bakman daha iyi olur gibi.
+eş peşinden geldiyse bağ tam olarak kopmamış da olabilir onun açısından dikkat etmek gerek süreci iyi yönetmek gerek
mikmikk 6 ay başka evlilik düşünmek için çok erken değil mi.. tabi kendin daha iyi bilirsin ama önce bir kendini toparla boşanmak kolay birsey degil bence. hem kendi ayaklarinin uzerinde durdugun için seni tebrik ediyorum..
cevremde cok var 2. evliliğini yapan hepsi kendine denk birisiyle evlendi. çocuklu olanlar, çocuklu eş buldu çokta mutlular. 2.ler daha kıymetli oluyor diyolar bilemiyorum 🤗
- Düzenlendi
mikmikk Ben hayatıma birini de almak istiyorum ama çok korkuyorum,
Hayatınıza birini almayın zaten çünkü bana göre çok yeni boşanmıssiniz ben 3,5 yıl önce ayrıldım 5 ay öncede boşandım daha hayatıma birini almak istemiyorum. Önce bı kendinizi toparlayin tekrar bir ilişkiye başlamak sağlıklı olmaz çünkü duygusal boşluktasiniz mantıklı düşünemezsiniz.
busenihicalakadaretmez boşanmanız neden o kadar uzun sürdü özel değilse
mikmikk bende aldatıldım oğlum bir yaşında ayarlardır boşanmaya çalışıyorum ama boşanmıyor affettirmeye çalışıyor kendini ve seninle bire bir aynı düşüncelerdeyim hayatıma birini alsam ne olur dünyanın bin türlü hali var bir daha evlensem oğlum garipser mi ilerde ya psikolojisi bozulursa boşandım diye gibi gibi şeylerle 4 aydır yedim kendimi hâlâ yerimde sayıyorum malesef
yms bu unutulacak bir durum değil artısı ve eksisi var.
Çocuk tabiki büyüdükçe ergenliğe kadar tabiki garipsiyecek hatta barıştırmaya çalışacak hatta suçlayacak bile fakat ilk ayrılık kararı ve nedeni eğer gerçekten iyi düşünülerek alınmış ise bunaoeunlar normal düzeyde ilerleyerek zamanı geçince bitiyor.
Merak etmeyiniz herşey olacağına varıyor düşünmemek en iyisi önüne bakması lazım insanın
mikmikk yaşadığınız şeyler evet kötü ama ben şunu demek istiyorum misal ben boşansam bir daha değil evlilik ilişki düşünmem ya boşverin çalışın yiyin için en iyi yol arkadaşınız canınızdan kanınızdan olan bir kızınız yolunuz açık olsun
belladonna iyi ki varsınız, iyi ki.. ilaç gibi geldi bütün bu yazdıklarınız🥹🤍
Eucleas o bir kumar bağımlısı olduğu için muhtemelen yenilmeyi hiçbir zaman zaten kabul etmeyecek, öyle debelenip duracak.. şimdilik alacağım bir aksiyon yok ama böyle buruk hissediyorum bazen, kusurlu hissediyorum kendimi bu yaşta bir bebekle boşanmış mutlu olmaya çalışırken.. toplumumuz malum, bir kalıba sokmaya zaten dünden razı.. bir gün önümü nasıl göreceğim aslında merak ettiğim şey de bu🥹
hatunaaamatata boşanmadan önce ben de aynen bunu söylüyordum ama insan kendi için mutlu bir son istiyor, benim ne suçum vardı ki mutlu bir yuvam olmadı acaba bir gün olur mu diye düşünmeden yapamıyor..
mikmikk kat kat hakediyorsun elbette ama fikrim mutlu son illa bir evlilik bir ilişki değil
mikmikk güçlü kadınlar görünce içim rahat ediyor 💐
Bnce biraz kendine zaman ver kizinla anilar biriktirin gezin tozun yiyin için
Ve çalış kendini mutlu huzurlu bulmaya bak
Tabiki de zamanla hayatınızda biri olur ama şimdilik sadece kendini ve kızını düşün 💗
mikmikk zamanla alışırsın düzen kurulur . kötü anıları hatırlatan hatırlamanı sağlayacak sorular soran potansiyel kötü hissedeceğin ortamdan uzaklaş. Yapabiliyorsan istiyorsan bulunduğun ortamı değiş.şık yeni hayatın olur.
Evliliği de çok düşünme bu gün evlenecem desen 1 aya evlenirsin.artık eski zamanlardaki gibi değil ,boşanma normal.her 3 kişiden biri boşanıyor.muhtemel gelecekte yarı yarıya olacak.hatta belki beraber yaşama tercih edilecek.ne olur bilinmez.kendini eksik hissetme hiç.kendin sorun görmezsen hiç bir şey sorun olmaz .her şey insanın başına gelir,önüne bak günün tadını çıkar