Biraz uzun olacak herkes okur mu bilmiyorum ama yinede yazacağım…
Benim senelerdir anksiyete problemim var hatta bunun için psikiyatri gitmiştim sonra bi işe yaramadı bıraktım falan.. İlk olarak üniversite zamanında başlamıştı ama başlama nedenini bilmiyorum sabahları okula istifra ede ede giderdim 🙄 sonrasında bir dönem düzeldi hiçbir şeyim yoktu işe basladım vs iş döneminde tekrar basladı yaklasık 10 seneden fazla oldu geçmiyor 😞
Ben çok stresli ve kaygılı biriyim dısarı cıkacagım zaman kafeye gideceğim zaman hatta toplu şekilde pikniğe gideceğim zaman bile kaygılanırım midem bulanır bağırsaklarım bozulur ama hep bu durumun üstüne giderim sonrasında düzelir bazen de gittiğim ortamda bayılacakmısım gibi bir his oluyor en çokta bu benı zorluyor ben bu durumdan çok yoruldum artık kımseye anlatamamaktan nedenini bilmemek ten .. Bi şekilde üstüne gidiyorum diye herkes eşim dahil iyisin geçer normal böyle şeyler diyor anlattığım zaman rahatlıyorum ama başka zaman yine oluyor eskiden bi şekilde idare ediyordum şimdi 1 oğlum var arkadaslarımın çocuklarıyla falan görüşüp sosyal olmak istiyorum ama yapamıyorum seneye anaokuluna gidecek oğlum bunu bile şimdiden stres yapıyorum bu aralar psikologa gitme kararı aldm eşimle de konusacagım benımle aynı durumları ya da benzerini yaşayanlar varmı diye burda sormak isterim.. Şimdiden teşekkürlerrr 🌷💕
Anksiyete
sinyorina benım bu durumdan dolayı iş hayatım dahi bitti bende normal olmak istiyorum eşim çok ilgili bu konuda da anlayışlı ama o da anlam veremiyor çünkü bu durumlar en çok yasayan anlar..
Kıııazzzz görmediniz mi beni 😁😬
Bende de aynı şikayet var malesef dört senedir çekiyorum sürekli başım dönüyor 😵💫 aslında gözüm kararmıyor ama böyle sanki etraf dönüyor gibi düşecek bayılacakmışım gibi önceden evde tekken oluyordu doğumdan sonra sürekli her yerde oluyor bir ortama girince hemen burada bayılırsam ne yaparlar gibi felaket senaryoları kuruyorum ortama alıştıkça geçiyor dün konsere gittim konserin ilk yarım saati böyle geçti sonrasında alıştım hatta zıpladım bir süre sonra durduğumda her yer titremeye dengede durmada zorluk çektim eve gelimce eşime anlattım o da çok anlayışlı iki yıldır gitmediğimiz doktor kalmadı her şey temiz çıkıyor ama baş dönmem yok geçmiyor
kardenizzz61 bende doğumdan sonra falan zor şeyler yasadım ama öncesinde de vardı normalde çok iyiyim ama dediğim zamanlarda oluyor işte önceden gideceğimi biliyorsam daha evde kafamda kurmaya başlıyorum dediğin gibi ortama alısınca geçsede beni çok yoruyor psikiyatri ye gittiğim zaman bir işe yaramamıstı bu sefer psikologa gidip anlatmak istiyorum bence seninki de anksiyete 😕
sinyorina bilmiyorum gittiği yere kadar gitsin diyorum bana antidepresan verdi doktor ama kullanmadım vücudumu alıştırmak istemiyorum
- Düzenlendi
sinyorina Bende yüksek anksiyete bozukluğu ve panik atak var. Bugün bile dışarıda nefes alamadım, hiç bir yere sığamadım. Hatta bir ara Erenköy acil ikinci evim olmuştu. Sabahlara kadar uyuyamadığımı biliyorum, eşim elimi tutar dualar okurdu. Ben uyumadan uyumazdı, kendime zarar veririm diye korkuyordu. Çünkü ataklar o kadar ağır geçiriyordum ki, gerçekten yaşanması çok güç.. Sürekli ataklar geçiriyordum ölecek gibi hissediyordum ve sakinleştirici ilaç almadan kendime gelemiyordum. En son doktorum yanımda bulunsun diye gelen hastalara verdiği sakinleştiricilerden üç tane vermişti. En ufak bir lafa bile tahammülüm yok, insanların bakışlarından bile çoğu zaman rahatsız oluyorum. Her sabah karın ağrısıyla uyanıyorum, baş ağrımı söylemiyorum bile. Bir de ben bunu üçlü şekilde yaşıyorum. Depresyon, Panik atak, Yüksek anksiyete bozukluğu.. Kullanmam gereken ilaçlar var fakat kızım küçük olduğu için ve ilaçlar da sürekli uyku yaptığı için maalesef kullanamıyorum. Şu an bile kalkıp evi toparlamam lazım fakat kendimi buna da ikna edemiyorum. Dünyayla bağlantımı kesiyorum gibi bir şey.. Gerçekten çok zor, nasıl bir yol izlemem gerektiğini de bilmiyorum. Bu durumda en önemli olan şey çevrenizdeki insanların anlayışlı bireyler olması. Bazen ataklar o kadar ağır geliyor ki, ölüm gibi bir şey ama ölmüyorsun. Umarım bir an önce atlatırız bu durumu, yaşayan herkesin bir an önce atlatmasını dilerim..🌸
sinyorina bu okul meseleleri falan beni de geriyor. İse gircem yapabilir miyim falan aynı şeyler hep bende de var.. yemeği yetistirebilcek miyim diye bile gerilirim bazen mideme ağrılar girer. Ne yasadim da boyle oldm ne bileyim. Biraz ustune gitmek lazim sanırım. Esin destekcinse ne mutlu sana
morgecelikli evet hatta yemek konusunda misafir cagıracagım zaman bile asırı stres oluyorum önceki gece uyuyamıyorum falan çok yoruldum bu durumlardan, çok sükür eşim destekçi senin ilacın benım deyip duruyor sevgiliyken de öyle derdi 🤭 onla konusunca rahatlıyorum ama geçici bi rahatlama 🤷♀️
lboncukannesi seninki çok daha zormuş Rabbim hepimize şifa versin inşallah.. Psikolojik rahatsızlık diğerlerine benzemiyor, biyerin agrısa şuram agrıyo dersin bunda yasadıgımızı tam anlamıyla anlatamıyoruz bile 😕
kardenizzz61 ben bi ara psikiyatriye gidince anksiyete için hap kullandım hiçbir işe yaramadı doktora söyleyip azaltarak bıraktım ama bu sefer psikologa gitmek istiyorum haptan ziyade nedenini anlayabilmek için.
sinyorina ayni ayni misafir mi gelicek gerim gerim geriliyorum. Acaba altinda bi ozguven problemi falan mi var ya
lboncukannesi
@kardenizzz61
@morgecelikli
Youtube dan Psikolog İzzet Güllü nün Anksiyete videolarını mutlaka izleyin bu akşam 4-5 video izledim birde eşimle dertleştim ağladım zırladım baya iyi geldi 😬 videoları her zaman izlemeye ve uygulamaya gayret göstericemm.. Böyle yoğun dönemlerim zaman zaman oluyor eşimde anlıyor ya da ben anlatıyorum hep bi sarılma ağlama seansı o da teselli ediyor.. Rabbim hepimize şifa versin inşallah 🌷
sinyorina sanslisiniz ki teselli edecek destek olacak eşiniz var
- Düzenlendi
@morgecelikli teşekkür ederim ❤ senin eşin destek olmuyor sanırım Allah yardımcın olsun 😕 ailen falan destektir umarım..
sinyorina bosver cnm ben kendime yetmeye çalışıyorum. Bazen en buyuk destekcin kendin oluyorsun
morgecelikli haklısın canm ❤