efeasel ya bence kimsenin ilişkisiyle kendi ilişkini kıyaslama, ortamda benim kocam şöyle mükemmel hiç bir sorunumuz yok böyle mutluyuz şöyle iyiyiz diyen kimse yalan söylüyordur her ilişkide mutlaka ama mutlaka bazı sıkıntılar vardır büyük yada küçük ki hiç yoksa bence o en büyük sıkıntı çünkü insan aynı anneden babadan olma aynı karında büyüme kardeşiyle bile yeri geliyor sıkıntı yaşıyor. Eğer ki eşin seni gözünde bu kadar değersizleştirdiyse seni kırmaktan çekinmiyorsa sürekli seni hor görüyorsa sende onu görmezden gel bence bi insanı en sinir edebilceğin şey budur. Yemeğini yap her zaman günlük rutinlerini yap ama umursama onu sana bişey söylediğinde hiç takma ve bunu bir süre devam ettir kendi kendine durup der ki ya ben bu kadına bunları söylüyorum hiç umrunda olmuyor noluyor? Sessizliğinle umarsamazlığınla ona kendini değersiz hissettir kendinle daha çok ilgilen bakım yapıyorsan da daha çok yap arkadaşların varsa daha çok dışarı çık ama bu sürede onunla kavga etme kavga etmek bile önemseme göstergesidir ona kendini sokakta ki bir insan gibi hisettir bir de böyle dene. Şimdiye kadar kendimizi kocalarımıza kul köle ettikte noldu? Bize en ufak şeyde söyledikleri yapmasaydın etmeseydin ben mi dedim yap diye o yüzden önce kendine ondan daha fazla değer ver