damla61 öncelikle merhaba ben öğretmen değilim ama en yakın arkadaşım bt öğretmeni ordan biliyorum az çok.okullar da müdürler özellikle müdür yardımcıları istediği gibi at koşturur düzen böyle.idareyi 2 şey yakar.1.mobing 2 irtikap.
Diğerlerinin cezası belli maiyesindekilere kötü muamele,cezası da kınama .yani bir etkisi yok.o yüzden korkmuyorlar.aynısını onlar hiç uğraşmadan söz hareketinizden yola çıkıp yalancı şahitte buldumu size yapıştırırlar uyarıyı kınamayı.
O yüzden hehe diyip geçeceksiniz yasa kavgaysa tam kavga.sizinki 2.si olmuş artık geri dönüş yok.bana sorarsanız sizinmiçin iyi artık eften püften muhattap olmazlar bu bir yönü,diğer yönü ise ne derlerse desinler açıklamanı yap geç her şeye bahanen olsun ,araç gereç yok dersin bahane bulursun.özellikle velilerle aranı iyi tut gruplara test mest gönder özellikle ebaya (kanıt) gruba çözün vs yazar velileri bilgilendirsin müsait zamanda örülmeler yap ara sor,arada gruba da yaz görüşmediğim velilerim görüşelim çoıpın durumunu vs veliler bunu çok sever pohpohlarsın biraz ne iyi ail ne iyi öğrenci vs okula davet et gelsinler çay bisküvi ısmarla vs idareyi hiç takma tamam deme herşeye bahane uydur ama zıtta gitme.
Günü gelir gazlarsın velinin birini taşın nerden geldiğini anlayamazlar.tecrübe konuşuyor burda😂
En önemli şey;
Çoğu okulda idare para pul işlerini habersiz yapar ,toner mi alınacak kağıt mı alınacak her neyse onu peşin almazlar en iyisi bile internnwten kendi kartıyla alır taksit yapar chip mip puan muan kullanır.bunu takip edeceksin sen kulağını açacaksın.hepsğni not alacaksın tam emin olduktan sonra tepen attığında yada eniyisi okuldan tayinle gitmeye yakın basacaksın savcılığa irtikap yapıyor şu şu tarihlerde de şüphelendim ama emin olamadım artık içim rahat değil araştırılmasını istiyorum diye suç duyurusunda bulunacaksın.bitti gitti adamın iliğini sömürürler.
Diğeri de mobing fakat onda 6 ay sınırı olduğu için 6aylık kanıt kimse bırakmıyor en kötü 2.dönem nöbeti ders programını değişip yırtıyorlar ordan.
O yüzden hiç kendini kasma resmîyetini koru fazlasına kulak asma köşe kapmaca oyna onlarla karşılamamaya çalış sana tel açacak açmayacaksın okul grubuna yazacaksın müdür bey çocukların sorularını çözüyorum görmemişim kb vsvs sonra da ay pardon yanlış oldu diyeceksin orda kanıtın kalacak ama,yanı şekil dersteyken arayacak vs standart aynı.
Yüzlerine de hep güleceksin ithamlarına dalağa yatacaksın.
Bu işler böyle kimse açık açık dövüşmüyor sende kurnaz olacaksın biraz.
Bir de asıl sorun müdür de olmaya bilir genelde m.yardıcmıları mdüürü gazlayıp öğretmenin üzerine salar onu da es geçme yardımcılara asla güvenme.
Tamam mı kuzum kendini hiç üzme her yerde çıkıyor bu denyolar Can sıkmaya değmez epi topu haftalık 120 saatten max 30 saat göreceksin belki 1 saat canını sıkacaklar.haftanı gününü evladını eşini harap etme hiç.sen eyvallah der sıkıntı görmezsen inan sıkıntı yarattığını hissetmeyeceksin