Merhaba, soruya avukat olarak cevap veriyorum; oncelikle mal paylasimi ve cocuk varsa velayet konularinda hak mahrumiyetine ugramamak icin bir avukattan destek almalisiniz. Ayrica kadın dayanışma derneklerinin de bu durumlarda avukat destegi olabiliyor. Durumunuzu anlattiginizda adli yardim talepli olarak davanizi acabilirsiniz. Boylece dava suresince masraf ödemek durumunda kalmazsiniz. Avukatsiz gitmeniz halinde ise oncelikle bulundugunuz yer aile mahkemesine hitaben kendinizin ve esinizin kimlik ve adres bilgilerini baslik baslik belirtin, akabinde sizi bosanmaya goturen olaylari da sirasiyla yazin. Delillerinizi ve varsa taniklarinizi da isim soyisim ve iletisim numaralariyla belirtin. Gelir durumunuzu da belirtin ve adli yardim talep edin. Dilekcenizi adliyeden sunarken de size yardimci olurlar. Ancak davalar surelere tabidir. Yine belirtmek isterim hak kaybina ugramamak icin muhakkak bir avukata danisin. İstanbuldaysaniz barolarin kadin dayanisma merkezlerine de basvurabilirsiniz