• Muhabbet
  • Kızlar lütfen bı fikir verin ne yapayım

Kızlar 34 aylık kızımla tuvalet eğitiminde 9. Günümüz bitti bugün. Bu bizim 3. Denememizdi bunda da bırakırsam kızım “ben tuvalete yapmayınca nasıl olsa annem vazgeçip bez takacak” diye dusunur diye vazgeçip bez takmak istemiyorum ama gelin görün ki hala alisamadı. Gün içinde maks 2 kere söylüyor çişini tek olumlu şey çiş yapma aralığı 1.5 saate falan çıktı yarım saatlerden. Ama bugün 15 dkda bir isedi üşüttu diye düşünüyorum dün gece altına yapmış biraz öyle uyumuş ben sonradan gördüm. Büyük tuvalete gelicek olursak kızım klozete yapamıyor şimdiye kadar ayakta yapmaya alışık olduğu icin oturduğu an kitlenip kalıyor yani öyle bı korku kabızlık vs yok ama okuduklarimdan çıkardığım kadarıyla ayakta yapmaya alışık olduğu için zorlaniyoruz, şimdiye kadar sadece bir kez klozete yaptı onda da 15 dk sonra ayağa kalkınca yine yaptı yani tamamını yapmamış. Onun haricinde her gün altına yaptı büyüğünü. Sticker yontemi, tuvaletini yaptıkça odullendirme, büyük tuvaletini bir kez yaptı diye hediyeler hepsini yaptik. Hikayeler masallar örnek olmalar kitap okumalar her şeyi denedim. Sadece lazımlık denemedim bı onu denemek istiyorum ama bu akşam okuduklarimdan anladığım herkes bırakılması gerektiğini, çocugun vakti saati geldiğinde soyleyecegini söylüyorlar. Bu arada şu an eğitime başlamamız da kızımın sayesinde oldu, bir gün önce bı arkadasinin klozete yaptığını görünce heveslenip beni ikna etti resmen. Yoksa ben bu üsutme durumlarını falan tahmin ettiğim icin yaza birakmistim. Şimdi okuduklarim çocuk hazır değilse anne inat etmemeli, ki benim kızım da mizaç olarak aşırı inat. Ben de çok sabirsizim ama hep bezlemiycem artık öğreneceksin dedim böyle demisken geri dönmek istemiyorum vakti geldiğinde 3 günde öğrenir diyo herkes ama yok biz üçünde de başarısız olduk acaba bunda da kendimizi boşu boşuna mı yipratiyoruz? Ne yapmalıyım sizce lütfen bı akıl verin bana çaresiz durumdayım

Sinemsinem Lazımlık denemelisiniz. Sürekli hatırlatın. Ben mahremiyet eğitimini tuvalet eğitimi tamamlanmadan vermedim. Yani çişini yapmasının normal olağan bir süreç olduğunu ve çekinmemesi gerektiğini hissettirmeye çalıştım ilk etapta. O yüzden lazımlık hep oyun oynadığı odada duruyordu ve sürekli hatırlatıyordum. Yeniyılda öğrettim, artık kendisi gidip yapmasına rağmen hala dışarı çıkmadan, oyuna başlamadan, sabah uyanır uyanmaz ve oyun arasında mutlaka tuvaletini yapması gerektiğini hatırlatıyorum. Çünkü oyuna daldığı zaman unutabilirler. Ve kızım uzun aralıklarla tutamıyor tuvaletini böbrek taşı, enfeksiyon gibi durumlar yaşadığı için. 9 gün olmuş başlamışken devam edin, uzun süre tutabiliyormuş zaten. Gece de kaldırıp yaptırabilirsiniz.
    Büyük tuvalet konusuna gelecek olursam onu anlamaması normal. Genelde çişi geldiğinde tesadüfen yapıyorlar eğitim sürecinde. Külotlu çorap giydirebilirsiniz, o şeyin varlığından rahatsızlık duyunca, geldiğini hissedip anlayınca daha kolay öğrenip alışır.
    Benim tecrübelerim bunlar.

Sinemsinem İlk önce sabırlı ve sakin olmanız lazım. Öyle her çocuk 3-5 günde öğrenmiyor. Ben de bu yaz verdim eğitim, 2,5 ay da anca tamamladık. Tuvaletini yaptığı için hediye vermeyin, alkışlamayın, aferin demeyin. Bunun herkesin yaptığı çok normal bi şey olduğunu anlatın ve öyle davranın, diğer türlü stres yaratıyorsunuz üstünde. 9 gün olmuş bence bırakmayın, biraz daha sabırlı olun. Çocuklar için de kolay değil.

Lazımlık isterseniz deneyin, bacaklarının konumundan dolayı daha kolay yapıyorlar lazımlıkla çünkü. Hiç kızmayın bu süreçte, siz istiyosunuz diye anında şak diye öğrenemez çocuk.

Sinemsinem merheba oglum suan 18aylik ve cisi oldugunu soyluyor buyuye de cis diyor ben egitime cabuk basladim mayis da dogum gununden basladim iki aya falan basardik konusmamasina ragmen ogrendi sicak oldugundan fazla zorlanmadim bazen yarim saate 3kere cis yapdigi(yere yapiyodu ama)da oldu bende dra gotrmek istedim hatta soguk falan mi oldu diye kaynanam suyu fazla iciyor ondandir dedi sonra kendiliginden cisi oldugunu demeye basladi o zaman normale dondu suan tam konusmuyor ama cisi oldugunu soyluyor

Sinemsinem biz bu süreçte klozet şeklinde lazımlığımızı her yere taşıdık çanta gibi o olmadan yapmazdı tuvalete daha sonra alıştırdım hatta lazımlık oturma odasında yanınızda da durdu başta ilk kakasını yapacağı zaman da lazımlığı perdenin arkasına sakladık bilirsiniz normalde de çocuklar kaka yaparken saklanır biraz o sayede oturdu kalkmak istedi ama ben bişeyler anlatarak oyaladım dikkatini başka şeylere çektim o şekilde ilk kakasını ikinci gün lazımlığa (oturma odasına😂) yapmıştı. Asla pes etmeyin küçük de değil hani bırakın tekrar deneyin desem kararlı olduğunu görsün ve bez bitti deyin artık bez almayacağını söyleyin çok zor bi süreç inşallah kolaylıkla atlatırsınız

Medusa evet ben çok sabırsız biriyim gercekren ama ödüllendirme baya bı yapiyoruz buna dikkat edicem. Lazimligi da yarın alıcam inşallah

Neselibiri amin çok çok sağolun teşekkür ederim. Ben de yarın inşallah lazımlık alacagim. Şimdi yine büyüğünü altına yaptı ve akşamları coknfazla peş peşe altına yapıyor bugün 12 gün oldu çok yıpratıcı gercekren bir an önce hallederiz inşallah. Son umudum da lazımlık. Geçen biz de klozete yaptırdık 45 dk sonunda ve kalanını yapmamış, ayağa kalkınca yine yaptı yildik valla🤦🤦🤦

Sinemsinem ay gerçekten çok zor ya biz sadece iki günde atlattık ama bana o bile çok zor geldi siz kaç gün uğraşmışsınız çok yıpratıcı bir süreç anneyi de çocuğu da. İnşallah lazımlık işe yarar

Sinemsinem bende 3.5 yaşında başladım tuvalet eğitimine tabi tamamlanmadı gün içinde sıkıntı yok ama gece kaçırıyor uykusu çok ağır olmuyorsa zorlamadim çünkü bende yıprandığmı fark ettim gündüz tuvalet gece bezliyiz hala okula başlamadan bitireceğiz inşallah 😂🙏🏻

Oluyorumanlasana inşallah halledersiniz, bizimki iseyecegi zaman biraz mizirdanıyor ( çoğu zaman ortalığı yıkıyor ağlayarak😂) ve eğer uykunun ağır yerinde değilsem sansliysam hemen koşa koşa tuvalete götürüyorum yoksa kendisi uyanmiyor ama şu an gecedense gündüz daha çok gözümde büyüyor valla.. şu altına sı*ma olayini bı halletseydik😒😒

Ben bu yaz 1 ayda anca bitirebildim. Zor bi süreçtir zaman zaman kızdığım oldu açıkçası ama isteyerek olmadı. Hemen karşısına geçip güzel güzel anlatmaya başladım. Uzun sürdü ama oldu şimdi kendi gidip yapıyor ben sadece temizlemek için gidiyorum kendi tam temizleyemez hijyen açısından bana sesleniyor ben gidiyorum. Kızım 2 yaş 9 aylık suan. Sık sık sordum sık sık götürdüm yaptırdım. Lazimlik almıştım ilk bi süre evde koridorda duruyordu tutmayı öğrenince tuvalete götürdüm

suky gerçekten mi ya benim de çevremdekiler bu kadar uzun sürmez belki de hazır değildir falan diyor ama benim kızım hazır olmamaktan ziyade inat ve bu meselenin benim için ne kada önemli olduğunu idrak etti sürekli her yerde bundan bahsettigim icin. Bunu da kullanıyor gibi geldi şimdi bidaha post attım bununla ilgili gerçekten yildim her gün büyüğünü altına yapması çok yıpratıcı ne yapacağımı bilmiyorum

Sinemsinem ben lazımdık aldım. Banyoya koydum. Altına paspas serdim. Islak mendil, tuvalet kağıdı, çöp kutusu da koydum yanına. Biraz süsledik. Bak burası senin tuvaletin senin için hazırladım dedim. Sevindi. Ve problem yaşamadık.
                Okulda bir hocanın kızı benimkinden büyüktü. Sizin anlattıklarınızı anlattı . Sen nasıp yaptın dedi. Bahsettim. Ertesi gün lazımlık denemiş ve kızı tubalete gitmeye başlamış. Klozetten korkuyor olabilir. Yüksek ve içi boş olduğundan düşeceğini düşünüyor olabilir.