Arkadaşlar aranızda bu ilacı kullanan var mı?
PREDNOL kortizon ilacı
aliyeeee astım hastalarının kullandığı ilaç değil mi o
sacmaliysenercan böbrek rahatsızlığım var idrarda protein kaçağı çıkıyor baya yüksek onun için kullanıyorum şuan. Aşırı ödem yapıp şişrdi başka kullanan var mı diye merak ettim onda ne gibi yan etkiler oldu diye
aliyeeee Benim annem sistemik lupus hastalığı sebebiyle on senedir kullanıyor bu ilacı. Onun da böbreğinde protein kaçağı var. Hastalığın durumuna göre her ay dozu ya yükseltiliyor ya da azaltılıyor. Ama devamlı takip edilmesi gerekiyor bu ilacın kullanımının. Ödem gibi bir yan etkisi ne yazık ki var. Tedavi öncesinde annem daha zayıf bir hanımdı.
zarifhanim 4 ay olacak kullanmaya başlayalı kaçak baya bi azaldı ilacı da azaltmaya başladık bırakınca ödemler geçer mi acaba? Şuan tanı protein kaçağı böbreklerimde sıkıntı yok
aliyeeee Ben uzun süreli kullanmadım alerji sebebiyle bir ay kullandım. Bıraktıktan uzun bir zaman sonra ödem şikayetim azaldı. Kızıma da bronşit sebebiyle hastanede yatarken prednol tedavisi uygulandı. Onun şişlikleri hastaneden çıktıktan bir hafta sonra azaldı. Bıraktığınız zaman azalacağını düşünüyorum. Ama 4 aydır kullanıyormuşsunuz bunun yanında kilo almışsanız kilo verimi zor olabilir. Çok iştah açan bir ilaç çünkü.
aliyeeee ben bronşit için kullanmıştım da ondan sordum çok geçmiş olsun
zarifhanim sadece 2 kilo aldım bu süreçte ekstra bi iştah açılması olmadı onlarda ödem bence.Anneniz kaç kilo aldı bu süreçte? Normalde hiç çatlağım yoktu vücudumun her yeri çatladı sol tarafımda ciddi saç dökülmesi ve tüylenme aşırı arttı lazerli olduğum halde annenizde de bunlar oldu mu?
sacmaliysenercan sizde yan etkisi oldu mu acaba?
aliyeeee Annem bu süreçte 9 defa kemoterapi aldığı için vücudunda baştan aşağı değişimler oldu. Bunun yanında ağır organ nakil ilaçları da kullandığı için sadece prednoldan kaynaklı yan etkiler diye sınıflandıramam. Doktoru ona sadece kilo ve ödem yan etkisini söyledi. Annem 65 kilo idi, 80 kilo oldu.
Ben de kullandığım süre zarfında tüylenme veya dökülme problemi yaşamadım. Sadece çok zayıf biriyim, iştahım açılmıştı kilo almaya başlamıştım. Onu da geri verdim bırakınca. Ama kişiden kişiye değişir yan etkiler. Prospektüsü okuyabilirsiniz. Yaşadıklarınız da yan etki olabilir.
aliyeeee ben acaip kilo almışım geri vermek de de çok zorlandık 15 gün tedavi girmiştim sadece
aliyeeee annem 14 yıldır kullanıyor böbrek nakli olduktan sonra ve evet kilo ödem yapıyor kortizon
Aşırı kilo aldı 50 kiloydu 80 üstü şuan
aliyeeee astım bronşit olduğum için öksürük kesmek için verdiler 3 tane iğne olanı şimdide alerjik astım bronşit olduğum zaman kullanınca öksürük gidiyor bende kilo yaptı bırakınca geçti
sacmaliysenercan 15 günlük tedavi bile etkilemiş sizi çok zor bi ilaç süreci ya bu kortizon
zarifhanim Allah acil şifalar versin onun ki daha farklıymış geçmiş olsun şuan sağlığı nasıl
hilalcemile Şuan tam olarak böbreklerimde bişey yok benim önlem amaçlı iş oraya gitmesin diye başladık bu tedaviye umarım uzun sürmez 7500 dü kaçak en son 1500 e düşmüştü bu ay kontrol var umarım tamamen bitmiştir
hilalcemile insanı balon gibi şişiriyor resmen ya çok acayip hele bide yediklerine dikkat etmeyince bir günde bambaşka bir insan haline geliyorsun.Anneniz 14 yılda gene çok kilo almamış bence
aliyeeee Amin, çok sağolun. Annem şuan daha iyi, aylık kontrollere gidiyor. Durumuna göre sürekli ilaç dozu değişiyor. Ama onun bırakma durumu yok sadece azaltıp arttırıyorlar. Sizin durumunuz umarım geçicidir, kaçak olmayınca bırakırsınız inşallah 🙏🏻